• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۶:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402021609887
  • خبرنگار : 71531

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت توضیح داد

علائم تب کریمه کنگو/ نحوه پیشگیری از این بیماری

علائم تب کریمه کنگو/ نحوه پیشگیری از این بیماری

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح علائم ابتلا به تب کریمه کنگو، گفت: تب کریمه کنگو از بیماری‌هایی است که هر سال تعدادی از موارد آن مشاهده می‌شود و بنابراین باید موازین بهداشتی را جهت پیشگیری از این بیماری رعایت کرد.

دکتر بابک عشرتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره چگونگی ابتلا به تب کریمه کنگو و علائم آن، گفت: تب کریمه کنگو یکی از انواع بیماری‌های ویروسی است که علائم آن تب به علاوه خونریزی است. به طوری که به دنبال تب، بیمار دچار انواع خونریزی می‌شود؛ اعم از خونریزی داخلی یا خونریزی از بینی و ... که این خونریزی می‌تواند ادامه یابد تا زمانیکه به سمت کشندگی پیش رود.

وی افزود: ویروس تب کریمه کنگو در ترشحات و بدن دام قرار دارد. معمولا دام‌های مبتلا به این بیماری علامت ندارند. زمانیکه ترشحات این دام‌ها با فردی تماس یابد و این ترشحات از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن فرد شود، آن فرد دچار آلودگی می‌شود.

عشرتی با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است، ادامه داد: بهترین کاری که می‌توان برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو انجام داد، این است که ذبح دام‌ها حتما باید زیر نظر دام‌پزشکی باشد. در عین حال باید توجه کرد که ویروس تب کریمه کنگو نسبت به اسیدی شدن بسیار حساس است، بنابراین گوشت که ذبح می‌شود، باید چند ساعتی در دمای معمولی بماند تا مقداری خاصیت اسیدی بگیرد و بعد منجمد شود. همین موضوع باعث می‌شود که ویروس از بین برود.

وی تاکید کرد: گروه‌هایی که در حوزه ذبح دام، توزیع و حمل و نقل گوشت هستند، حتما باید از ماسک و دستکش استفاده کرده و سعی کنند که هربار که با گوشت در تماسند، دست‌هایشان را با آب و صابون بشویند. همچنین می‌توانند عینک محافظ داشته باشند که خون و ترشحات در چشم‌شان نرود.

وی همچنین در توصیه‌هایی به مردم گفت: مردم و به ویژه زنان خانه‌دار، اگر گوشت می‌خرند، مطمئن باشند که آن گوشت تحت نظارت دامپزشکی ذبح شده و از مراکز مجاز گوشت بخرند و زمانی هم که گوشت را خرد می‌کنند، حتما دست‌هایشان را با آب و صابون بشویند. در عین حال گوشت را هم در زمان پخت، به طور کامل بپزند.

عشرتی با بیان اینکه مرگ و میر در این بیماری به زمان مراجعه بیمار به بیمارستان و سرعت انجام درمان‌ها وابسته است، گفت: مهمترین علامت تب کریمه کنگو تب، حال عمومی بد و خونریزی است که این خونریزی ممکن است از بینی یا به صورت سرفه و خلط خونی باشد یا ممکن است به صورت خون در مدفوع باشد که این خون یا در مدفوع است یا به صورت سیاه رنگ و ناشی از خونریزی در قسمت‌های بالاتر دستگاه گوارش باشد.

عشرتی با بیان اینکه یک مورد ابتلا به تب کریمه کنگو هم حائز اهمیت است، گفت: تب کریمه کنگو از بیماری‌هایی است که هر سال تعدادی از موارد آن را داریم و باید موارد بهداشتی را رعایت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha