• شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402021609415
  • خبرنگار : 71531

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

مصرف غیرمنطقی، علت برخی کمبودهای شیرخشک / محدودیتی در تولید و فروش نیست

مصرف غیرمنطقی، علت برخی کمبودهای شیرخشک / محدودیتی در تولید و فروش نیست

به دنبال برخی اظهارات مبنی بر کمبود شیرخشک در برخی شهرها بویژه شهرهای مرزی، تاکید شد که قیمت ارزان و در پی آن مصرف غیرمنطقی، علت کمبود شیرخشک نوزادان در برخی شهرها است و در مجموع اکنون محدودیتی در تولید و فروش آن وجود ندارد.

مهندس هانی تحویل‌زاده - رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت تولید شیر خشک رگولار و رژیمی در کشور، گفت: در سال گذشته ۶۰ میلیون عدد شیر خشک رگولار یا عادی تولید کردیم که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۰ درصد افزایش تولید داشتیم.

وی با بیان اینکه به طور مناسبی هم برای شیر خشک ارز دریافت کردیم، گفت: در حال حاضر هم موجودی شیر خشک در کشور کافی است و در عین حال ظرفیت تولیدمان مازاد بوده و کارخانه‌ها به صورت سه شیفت کار می‌کنند. بنابراین بابت تأمین شیر خشک هیچ مشکلی وجود ندارد.

تحویل‌زاده درباره چرایی کمبود شیر خشک در برخی شهرها، به ویژه شهرهای مرزی، اظهار کرد: در حال حاضر گزارش‌هایی مبنی بر کمبود شیر خشک در برخی داروخانه‌ها وجود دارد؛ علت کمبود این است که از آنجایی که قیمت شیر خشک دستوری است‌، قیمت از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و سازمان غذا و دارو تعیین می‌شود و بر این اساس قیمت شیر خشک پایین است و از طرفی هم مصرف غیرمنطقی شیرخشک در سبد خانوار وجود دارد. پیش از این خانواده‌ها تلاش می‌کردند که بعد از شش ماهگی به تدریج نوزاد را با غذای سفره آشنا کنند، اما اکنون خانواده‌ها تا دو سالگی هم برای نوزاد شیر خشک استفاده می‌کنند و از آنجایی که قیمت شیر خشک ارزان است، خرید بیش از حد انجام می‌دهند و مصرف بالایی برای شیر خشک وجود دارد.

وی ادامه داد: در عین حال قیمت پایین شیر خشک جذابیت را برای نشت آن به بازار و کشورهای همسایه بالا می‌رود. از آنجایی که شیر خشک ایران، ارزان‌ترین شیرخشک دنیا است، امکان نشت آن هم وجود دارد. به سازمان غذا و دارو درخواست اصلاح قیمت را داده‌ایم که هنوز رسیدگی نشده است.

تحویل‌زاده با بیان اینکه برای رفع این مشکل هر خانواده متناسب با نیازش شیر خشک تهیه کند، گفت: در حال حاضر محدودیتی برای خرید شیر خشک وجود ندارد. در عین حال سازمان غذا و دارو رویه‌ای برای کنترل چرخه تولید، توزیع و مصرف شیر خشک آغاز کرده است.

وی تاکید کرد: مردم نگران نباشند. ما به اندازه کافی تولید شیر خشک داریم، ماده اولیه تولید آن را به اندازه کافی در اختیار داشته و تامین ارز هم شده است و شرایطمان در حوزه تامین شیر خشک خوب است. فقط باید قیمت اصلاح شود که مصرف غیرمنطقی و احتمال نشت کاهش یابد.

وی درباره تولید ماهانه شیر خشک در کشور، گفت: ماهانه حدود ۵ میلیون شیرخشک رگولار و ۱.۵ میلیون شیر خشک رژیمی در کشور تولید می‌کنیم که مصرف واقعی کمتر از این است. مصرف شیر خشک رگولار در سال حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون عدد است، اما اکنون به دلیل مصرف غیرمنطقی آن به ۶۰ تا ۷۰ میلیون عدد هم می‌رسد.

تحویل‌زاده با بیان اینکه حدود ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای تولید شیر خشک اختصاص می‌یابد و کمبودی از نظر تخصیص ارز نداریم، گفت: باید بر تولید، توزیع و عرضه شیر خشک نظارت شود. اکنون شیر خشک‌ها کد تی‌تک دارد و قابل رهگیری است.

وی تاکید کرد: هیچ محدودیتی در فروش شیر خشک نداریم. کمبودهایی هم که در برخی شهرها وجود دارد، مصرف بی‌رویه و نشت به بازار و به کشورهای همسایه به دلیل پایین بودن قیمت است. بر این اساس درخواست‌مان اصلاح قیمت شیر خشک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha