صلاحالدین محمودی در گفت و گو با ایسنا، تدوین اطلس کیفیت منابع آب استان کرمانشاه را ضروری دانست و افزود: اگرچه تدوین این اطلس بر عهده محیط زیست است، اما نیازمند همکاری سایر بخشها خصوصا شرکت آب منطقهای هستیم که اطلاعات جامع و کاملی درباره وضعیت منابع آبی سطحی و زیرزمینی استان در اختیار ما قرار دهند.
وی یادآور شد: متاسفانه با پیگیریهایی که انجام دادیم هنوز پایگاه داده جامعی از وضعیت منابع آبی استان در اختیار نیست که این امر به یکی از مهمترین موانع تدوین اطلس کیفیت منابع آب تبدیل شده است.
محمودی اعتبار مورد نیاز برای تدوین اطلس کیفیت منابع آب استان را نیز بین پنج تا شش میلیارد تومان برآورد کرد که باید از منابع ملی و یا استانی تامین شود و افزود: چنانچه دادههای منابعی آبی را در اختیار داشته باشیم و منابع مالی نیز تامین شود، میتوان کار تدوین این اطلس را در کوتاهترین زمان آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: در قالب این اطلس انواع عوامل آلاینده منابع آبی از جمله عوامل طبیعی، عوامل ساخته دست انسان و ... برای تمام منابع آبی از جمله رودخانهها، سفرههای زیرزمینی و... رصد خواهد شد.
رییس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند محیط زیست استان کرمانشاه هدف از تدوین این اطلس را جلوگیری از آلودگی آب و یا رفع آلودگیهای موجود در منابع آبی با هدف جلوگیری از آسیب رساندن به سلامت انسان و حیات وحش اعلام کرد.
محمودی افزود: از سوی دیگر با توجه به شرایط تنش آبی و خشکسالی جدی که تمام جهان و به تبع آن ایران و استان کرمانشاه با آن مواجه است، حفاظت کمی و کیفی از منابع آبی سطحی و زیرزمینی که اکنون داریم، اهمیت بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب مسئولیت پیشگیری، ممانعت و جلوگیری از آلودگی منابع آب به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است، افزود: البته این کار باید با همراهی سایر دستگاههای مربوطه از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و ... انجام شود.
انتهای پیام
نظرات