حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدنبی موسوی فرد امروز (۱۵ اردیبهشت) در خطبه های نمار جمعه اهواز اظهار کرد: یکی از زیرشاخه های این سبک زندگی، خانواده است و سلول بنیادی اجتماع است. اگر خانواده ای مطابق دستورات و شاخصه های اسلامی شکل گیرد در اجتماع کمترین مشکلات را خواهیم داشت. به این خاطر یکی از محورهای اساسی سبک زندگی اسلامی که در نقطه مقابل سبک زندگی غربی است، وجود شاخصه های عفاف و پاکدامنی در تمام محورهای زندگی است.
به گزارش ایسنا، امام جمعه اهواز عنوان کرد: اگر بخواهیم عفت را بیان کنیم حریم و خود نگه داری است. عفاف مطیع شدن قوه شهویه از برای قوه عاقله است. یعنی همان جنگ درون که جهاد اکبر است. اگر قوه شهوت از عقل تبعیت کند، افراط و تفریط نباشد در یک جمله پرهیز از هرکار غیرحلال می شود عفاف و پاکدامنی. به این خاطر عفت، محور همه زوایای زندگی فردی و اجتماعی است.
وی ادامه داد: اولین بخش از اقسام عفت، عفت در کلام و گفتار است. عفت دیگر، عفت در نگاه است. هر گناهی که انسان مرتکب می شود تیری است از طرف شیطان و تقوا سپری در برابر این تیر است. نگاه عفیفانه از مشخصه های انسان مومن است. خداوند می فرمایند از شاخصه های انسان مومن چه زن و چه مرد، نگاه عفیفانه است؛ عفت در اندیشه و تفکر. کنترل فکر و اندیشه سخت ترین گونه عفت است.
موسوی فرد یادآور شد: کسی که زیاد در فکر گناه باشد سرانجام مرتکب آن می شود و خیلی از گناهان نتیجه فکر و اندیشه باطل است. عفت در علم، عفت در نبرد، عفت در کشش های جنسی، عفت در شبکه های اجتماعی که امروز جوانان با آن مواجه هستند. عفت در ثروت، در فقر و تنگدستی، عفت در پوشش هر کدام از این ها معنای خاص دارند. نقطه آغاز بحث در مساله پوشش، عفت است. حجاب و پوشش ذیل زیست عفیفانه است و این اختصاص به زن ندارد، بلکه هم زن و هم مرد هر دو را شامل می شود و هر دو باید پوشش داشته باشند و قبل از آن باید عفت داشته باشند.
وی عنوان کرد: خداوند در بحث امامت ۱۱ نور را فرستاد. امتی که در زمان غیبت کبری قرار دارند باید تضمین دهند. باید در عمل و گفتار تضمین دهیم که جان اماممان را حفظ می کنیم.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: فرج امام محقق نمی شود مگر اینکه غربال شویم. در صحنه های سخت دوران غیبت امتحان حقیقی دهیم. خداوند می فرمایند تا زمانی که ایمان مستقر و پایدار نشود و واقعی نباشد حجتم را نمی فرستم. در پیشامدهای سخت ناخالصی ها از خالصی ها مشخص می شود. در شرایط سخت نباید پشت امام را خالی کرد. عوامل دینداری را باید در خود تقویت کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین موسویفرد با اشاره به سفر رییس جمهور به استان افزود: اگر دو تا سه مطالبه محقق شود خیلی از مشکلات استان حل می شود. مساله مسکن اختصاص به استان ما ندارد. در این راستا خیلی تلاش شد و حتما اتفاق های خوبی در بحث مسکن شاهد خواهیم بود. در بحث اشتغال در یک سال و اندی، ۴ هزار و ۲۰۹ کارخانه و شرکتی که در سالیان متمادی تعطیل شده بود، احیا شد. نزدیک به ۱۰۰ هزار جوان در سایه این احیا شدن، شاغل شدند؛ حداقل ۱۶۰ شرکت در استان ما بود.
وی در خصوص ازدواج جوانان عنوان کرد: این مساله یکی از مطالبات جدی ما بود. به آقای رییسی گفتم تا زمانی که تلاش های شما در سفره مردم خود را نشان ندهد و یکی دو بیکار در خانه باشد، هر مقدار بگوییم کار کرده ایم خیلی اثر نمی کند. به این خاطر باید در حوزه مسکن تلاش و کار شود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان بیان کرد: یکی از مباحثی که شاهد بودیم سخنان بسیار عمیق و نقد مقام معظم رهبری در روز معلم بود. خوراک ۲۰ سال آینده و نقشه راه آموزش و پرورش ترسیم شد. حداقل در استان ما، آموزش و پرورش باید گروههای تخصصی و تیم های متخصص تشکیل دهد و ماموریت های رهبری که فرمودند متاسفانه مسئولان ۲۰ تا ۲۵ سال از مساله آموزش و پرورش غافل شدند، را اجرا کنند. فرزندان ما ۱۳ سال در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرند، به سهم خود از آموزش و پرورش تشکر می کنیم اما باید توجه داشته باشیم رتبه بندی معلمان فقط بحث معیشتی نیست گرچه حق است و باید نگاه ویژه معیشتی به قشر معلم شود اما در رتبه بندی، توجه داشته باشیم چندین فرآیند باید طی شود.
موسوی فرد اظهار کرد: معلم گذشته از اینکه باید گفتارش دانش آموز را به ارزش های انسانی و دینی دعوت کند، باید عملش نیز اینگونه باشد و بنیه اعتقادی دانش آموز را تقویت کند و تخصص داشته باشد. این مساله مهمی است که باید به آن توجه شود.
حجتالاسلام و المسلمین موسوی فرد افزود: تقاضا دارم که تیم های تخصصی گوناگون در آموزش و پرورش استان مطابق ماموریت های رهبری معین شود. مسایل فرهنگی زمانبر است. باید با برنامه و مطابق نقشه راه باشد. تحول بنیادین در مدارس بسیار مهم است.
انتهای پیام
نظرات