آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی امروز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشتماه در دیدار برگزار کنندگان چهارمین جشنواره ملی مهدویت با وی، اظهار کرد: ابتکار برگزاری جشنوارهای ملی در مسیر مهدویت یک امر لازم و ضروری بوده است.
وی ادامه داد: موضوع مهدویت نیازمند مباحث علمی، پژوهشی و تحقیقی است که خوشبختانه نهادهای متعددی چه داخل حوزه و چه خارج از حوزه علمیه در این مسیر فعالیت دارند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر لزوم بین المللی شدن این جشنواره، مطرح کرد: امیدواریم دستاندرکاران این جشنواره در مسیر بین المللی شدن آن نیز حرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر حقیقت مهدویت برای جامعه بشری روشن نشود و دچار تحریف شود جامعه به سمت رکود میرود، عنوان کرد: همچنین اگر حقیقت برای بشریت روشن شود، شاهد امیدآفرینی در جامعه خواهیم بود.
فاضل لنکرانی با بیان اینکه پیام آثار هنری باید بر اساس فعالیتهای مهدوی باشد، خاطرنشان کرد: موضوع مهدویت، روایات مهدوی، مفهوم انتظار و ... در جامعه امروز باید به شکل هنری به مخاطب منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه باید مفاهیم ریشهای در حوزه مهدویت به مخاطبین ارائه شود، تصریح کرد: از جمله این مباحث میتوان به تاثیر ظهور حضرت حجت(عج) در تکامل عقل بشریت اشاره کرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه کار پژوهشی بدون کار هنری عقیم است و باید ارتباط تنگاتنگی در این راستا وجود داشته باشد، یادآور شد: باید در حوزه قرآنی بودن مهدویت تلاشهای بیشتری شده و اقدامات بیشتری صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه این مفاهیم اصیل و ریشهای در باب مهدویت باید استخراج شده و از جنبههای هنری مورد بررسی قرار بگیرد، بیان کرد: مفاهیم هنری نیز ابعاد مختلفی ازجمله رسانه، تصویر، کتاب، رمان و ... دارند که باید شاهد نفوذ مهدویت در تمام این ابعاد باشیم.
آیت الله فاضل لنکرانی لزوم فعالیت در این حوزه را مدنظر قرار داد و افزود: از تمام دست اندرکاران جشنواره ملی مهدویت تقدیر میکنم و امیدوارم هر سال این جشنواره توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه یکی از کلیدی ترین مسائل نظام و دین در جامعه امروز مهدویت است، ابراز کرد: دشمن نیز تلاش بسیاری برای به فراموشی سپردن مهدویت و تحریف آن انجام داده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: اگر بخواهیم نسل امروز را در دین نگه داریم باید تلاشهای بیشتری در حوزه مهدویت انجام شود.
ارسال ۸۴۳۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی مهدویت
سیدعلی حسینی دبیر چهارمین جشنواره ملی مهدویت در دیدار با آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی به ارائه گزارشی درخصوص چهارمین جشنواره ملی مهدویت پرداخت.
دبیر چهارمین جشنواره ملی مهدویت با بیان اینکه در سال نخست جشنواره تعداد بخشها بسیار و حوزه پژوهشی نیز وجود داشت، عنوان کرد: باتوجه به اینکه مباحث پژوهشی در دوره دکترین مهدویت نیز انجام میشود، در دورههای بعدی از حوزه پژوهشی خارج شدیم.
وی ادامه داد: اگرچه جشنواره مهدویت عمومیت دارد ولی تمرکز بیشتر در حوزه دانشجویی قرار دارد.
حسینی افزود: همچنین طرح جشنواره نیز در شورای هماهنگی فعالیتهای مهدوی تصویب شده و با مراکز مختلف مهدوی همکاری داریم.
وی با اشاره به اینکه چهارمین جشنواره در بخش اصلی کتابخوانی هنری شامل عکس، شعر و قطعه ادبی، رسانه و ایده پردازی دنبال شده است، خاطرنشان کرد: امسال شاهد ارسال ۸ هزار و ۴۳۳ اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره ملی مهدویت بودهایم.
دبیر چهارمین جشنواره ملی مهدویت با بیان اینکه آثار رسیده از ۵ کشور مختلف بوده است، تصریح کرد: چهارمین جشنواره ملی مهدویت با محوریت مفهوم انتظار و تجمعات مهدوی دنبال شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در این دوره از جشنواره مهدویت برگزاری دورههای آموزشی و نشستهای تخصصی را نیز مدنظر قرار دادهایم چراکه حوزه مهدویت یک حوزه بسیار گسترده است.
حسینی از برگزاری نخستین فتوماراتن مهدوی یاد کرد و گفت: این اردوی عکاسی همزمان با میلاد صاحب الزمان(عج) در استان قم برگزار شد که شاهد استقبال خوب عکاسان استانهای مختلف بودیم.
وی با اشاره به اینکه تمام دورههای آموزشی به صورت رایگان برگزار شده است، تصریح کرد: در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی مهدویت نیز شاهد رونمایی از دو کتاب شعر و عکس و آثار منتخب حوزه عکس خواهیم بود.
دبیر چهارمین جشنواره ملی مهدویت افزود: اختتامیه جشنواره ملی مهدویت در تاریخ ۸ خردادماه در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: خلا در حوزه هنری مهدویت زیاد است، درنتیجه به دنبال تبدیل محتواها به آثار هنری هستیم.
سلیمانی دبیر بخش عکس این جشنواره نیز در ادامه اظهار کرد: دستگاه حاکمیتی و متولیان اصلی زمانی که با موضوعاتی با محوریت دینی روبرو میشوند، آن موضوع را به قم ارجاع میدهند.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی استان قم به عنوان متولی جشنواره مهدویت معرفی شده است، مطرح کرد: امیدواریم این جشنواره تحت اشراف بزرگان و مراجع باشد و بتواند مورد حمایت این افراد قرار بگیرد.
دبیر بخش عکس چهارمین جشنواره ملی مهدویت از برگزاری نخستین فتومارتن مهدوی کشور در قم یاد کرد و گفت: در این برنامه از ۴۰ نفر از عکاسان از شهرهای مختلف همزمان با ایام نیمه شعبان دعوت و اسکان داده شدند و در فرصت ویژه جشنهای نیمه شعبان قرار گرفتند.
سپس یاسر شریفی دبیر بخش ایده پردازی چهارمین جشنواره ملی مهدویت، اظهار کرد: این بخش با هدف و انگیزه ترویج موضوع مهدویت در جشنواره ملی مهدویت قرار داده شده است.
وی با اشاره به اینکه ایدههای به این جشنواره ارسال شده است، مطرح کرد: همچنین کارگاههای آموزشی نیز با این موضوع برگزار شده است تا قشر جوان با این موضوعات بیشتر آشنا شوند.
انتهای پیام
نظرات