حجت الاسلام محمد امینیان در گفتوگو با ایسنا از افزایش ۱۵۰ درصدی مشارکت دانش آموزان در مسابقات قرآن عترت و نماز خبر داد و اظهار کرد: این مسابقات دانشآموزی که یادبود شهید مدافع حرم سید حمید تقویفر است در پنج مرحله آموزشگاهی، ناحیه_ منطقه، قطبی_ مقدماتی استانی، نخبگان و فینال استانی و مرحلهی پنجم کشوری به صورت هدفمند و پرشور برگزار میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: این دوره از مسابقات با حضور ۱۵۷ هزار نفر رشته آغاز بهکار کرد که با خود ثبت رتبهی اول کشوری را به همراه داشت در واقع این آمار به نسبت مشابه خود در دوره قبل از کرونا که مسابقات با مشارکت ۶۷ هزار نفر رشته دانشآموز به صورت حضوری بوده، آمار قابل توجهی است.
وی با بیان روند اجرای برنامه، عنوان کرد: این مسابقات که در مرحله فینال استانی قرار دارد با حضور ۴۵۰ نخبه قرآنی دختر و پسر در ۱۲ رشته به صورت فشرده و شبانهروزی در یک اردوی سه روزه و در جوی تربیتی و فرهنگی و قرآنی با وجود اساتید و داوران خبره قرآنی استانی و کشوری انجام می شود.
امینیان بیان کرد: این مسابقات با هدف ایجاد حلقه وصل دانشآموزان با دارالقرآنهای ما برگزار میشود، به گونهای که بعد از این مسابقات هم به صورت تخصصیتر فعالیت خود را ادامه داده تا برای سال آینده با آمادگی بیشتری وارد عمل شوند و با جذب دانشآموزان مستعد و معرفی آنها به مراکز دارالقرآنها به نوعی مبلغ مسابقات در مدارس شده و زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان دیگر را فراهم سازند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم این فرصت سه روزه برقراری ارتباط مستقیم با اساتید این حوزه را مغتنم شمرد و یادآور شد: برای شکلگیری امر استعدادیابی به نحوی مطلوب مسابقاتی نیز در قالبهای مختلفی چون محفل انس با قرآن، جنگهای ورزشی و مهارتی و ساخت موشک آبی و پل ماکارونی نیز در نظر گرفته شده تا علاوه بر تنوع برنامهها به نوعی از تمام شرکتکنندگان نیز تقدیر به عمل آید.
امینیان به فعالیت دو رشته جدید در این سری از مسابقات اشاره کرد و افزود: رشتههای دعاخوانی و گفتمان مهدویت به صورت مباحثهای و جذاب در دو گروه دختران و پسران دانشآموز نیز به رشتهها اضافه شده و بعد از سپری شدن مرحله فینال استانی دانشآموزان منتخب مقطع متوسطه اول و دوم در تیرماه به مرحله کشوری اعزام خواهند شد.
وی یادآور شد: برای اجرای هر چه مطلوبتر این طرح ارگانهای مختلفی یاریگر ما بودند از جمله دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، سازمان تبلیغات و شهرداری و مجموعه دهکده سلامت صبا و بخشداری و آموزش و پرورش شهرستان دستجرد همچنین ارگانهای سپاه، نیروی انتظامی و هلال احمر و مرکز بهداشت و درمان نیز پای کار آمدند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم، گفت: چهل و یکمین دوره مسابقات قرآنی استانی در دو بخش آوایی (قرائت، حفظ، اذان، مداحی و دعاخوانی) و بخش پژوهشی (احکام، انشای نماز، صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه، فهم قرآن و گفتمان مهدویت) به صورت شبانه روزی و از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشتماه در بخش دانش آموزان پسر، و ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشتماه در بخش دانش آموزان دختر در منطقه خلجستان شهر دستجرد برگزار خواهد شد.
وی در تشریح فعالیتهای حوزه عترت این اداره تصریح کرد: در حوزه عترت یکی از اقدامات جدید و ابداعات این بود که مدارس موظف به ثبت یک هیات مذهبی شدند و ارکان آن نیز تعریف شد، رویکرد این هیات دانشآموزی با قبل متفاوت بوده و به نحوی بازوی راست مدیر و معاونین مدرسه در فعالیتهای فرهنگی محسوب میشود که وظایفی مانند برگزاری مجالس دانشآموزی، حل مشکلات دانشآموزان و ارتباط با مدیر مدرسه را بر عهده دارند.
امینیان گفت: در همین راستا به صورت آزمایشی ۳۰ مدرسه مختلف از تمامی نواحی قم در مقطع متوسطه اول انتخاب شدند و از هر مدرسه ۵ دانشآموز به عنوان مسئول هیات در اردو آموزشی دو روزه شرکت کردند، در دوره مذکور مباحث مختلف از جمله ارکان اصلی و اهداف هیات، هیاتداری و نقش هیات در تربیت دانش آموزان ارائه شد و خروجی آن در قالب موکب دانشآموزی در نیمه شعبان در مسیر پیاده روی بلوار پیامبر اعظم(ص) اجرا شد و در حال حاضر هم هیئات برنامه ثابت هفتگی در مدارس دارند.
معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در تشریح برنامههای حوزه نماز این اداره، گفت: ساماندهی ۷۵۰ امام جماعت در سطح مدارس استان از اقدامات در این حوزه بود و از مهرماه و ابتدای سال تحصیلی جاری ائمه جماعات در مدارس به اقامه نماز جماعت میپردازند؛ همچنین در جهت توانمندسازی ائمه جماعات مدارس، دو کارگاه آموزشی دو روزه نیز برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات