محمدرضا یافتیان در گفتوگو با ابسنا، با بیان اینکه عمده آلودگی هوای زنجان در فصل بهار اتفاق میافتد، اظهار کرد: برای کاهش آلودگی و ریزگردها باید تا حدامکان مانع ایجاد ریزگرد با منشا داخلی شویم. این آلودگیها باید در سطح ملی بررسی شوند و کانونهای گردوغبار شناسایی شده و در خصوص آن تصمیمگیری شود که این کار به اتخاذ سیاستهای بینالمللی نیز نیاز دارد.
این مسئول با اشاره به راهکارها برای کاهش ریزگردهای داخلی، تصریح کرد: ایجاد پوشش گیاهی مناسب در سطح استان و در مناطق مستعد خیزش گردوغبار، پایش مستمر واحدهای آلاینده به ویژه در روزهای آلودگی هوا، پایش معادن و تثبیت خاک از جمله مواردی است که باید در این راستا مورد توجه قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه آلودگی هوا در استان زنجان در فصل بهار بیشتر اتفاق میافتد، اذعان کرد: در فصل بهار مسیر وزش باد از سمت غرب است، به همین دلیل استان زنجان نیز درگیر پدیده گردوغبار میشود که وضعیت هوا را برای مردم به ویژه گروههای حساس ناسالم میکند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان در ادامه با تاکید بر ضرورت مدیریت آب، گفت: یکی از زمینهسازها در رابطه با ایجاد کانون گردوغبار خشکسالی و کمبود آب است که تبعات فراوانی برای محیط ایجاد میکند. کاشت درخت و افزایش فضای سبز مانع اصلی در رابطه با ایجاد گردوغبار است ولی در شرایطی که با کمبود آب مواجه هستیم قطعا کاشت و نگهداری فضای سبز نیز سخت شده و این تبعات بعدی خود را به همراه خواهد داشت.
این مسئول با اشاره به آمار روزهایی که استان زنجان در سال گذشته با آلودگی هوا روبهرو بود، یادآور شد: در سال ۱۴۰۱، ۲۱۳ روز هوای پاک و سالم، ۱۵ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۶ روز ناسالم برای همه گروهها، ۱ روز ناسالم و ۲ روز خطرناک ثبت شده است.
مدیرکل اداره حفاظت محیطزیست استان زنجان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲، از فروردینماه تاکنون هوای ناسالم و خطرناک بهصورت چند ساعت در ۴ روز به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات