به گزارش ایسنا، چندی پیش اخباری مبنی بر قطع کردن درختان محدوده پارک ساعی منتشر شد که مورد تکذیب علی محمد مختاری - مدیرعامل سازمان بوستانهای تهران - قرار گرفت. وی با تکذیب اخباری که درباره قطع درخت در خیابان ولیعصر(عج) محدوده پارک ساعی در برخی رسانهها منتشر شده بود از واکاری و جابجایی روت بال(ریشههای بسته شده) درختان چنار ۱۰ ساله در محدوده بوستان ساعی در خیابان ولیعصر(عج) خبر داد و گفت:برخی شهروندان به اشتباه تصور کردهاند این قطع درخت است درحالی که چنین اتفاقی روی نمی دهد و در این حوزه حساسیت بسیار زیادی وجود دارد و با هرگونه قطع درختی در هرکجای شهر برخورد قاطعی صورت می گیرد، لذا در محدوده بوستان ساعی نیز درختان چنار ۱۰ ساله به صورت جابجایی روت بال واکاری می شوند.
بیشتربخوانید:
تکذیب قطع درختان ولیعصر
احمدرضا محرابیان در گفت و گو با ایسنا نیز درباره جا به جا کردن درختان اظهار کرد: جا به جایی درختان معمولا برای درختان قدیمی و کهنسال، درختانی که ارزشهای خاصی همچون ارزشهای زینتی دارند یا گونههایی که ارزشهای حفاظتی دارند و در معرض خطر هستند ودر معرض نابودی و از بین رفتن هستند، انجام میشود. این درختان قدیمی که ارزشمند هستند در تمام دنیا بهعنوان درختان شناسنامهدار شناخته میشود که شماره دارند و با شماره و مشخصات در شهرداریها ثبت شدهاند.
وی افزود: به علت تغییر و تحولی که در بافتهای شهری و محیط کهنسال وجود دارد، در بسیاری از کشورها، شرکتهایی شکل گرفتهاند که درختان را بر اساس اصول محیط زیستی و کشاورزی جا به جا میکنند. جا به جا کردن درختان یکی از اقدامات بسیار دشوار است جرا که دور تا دور درختان را با فاصله بسیار زیادی خالی میکنند سپس تورهای خاصی را دور ریشه درخت میپیچند و درخت را به جای جدید منتقل و کشت میکنند تا درختی که ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال عمر دارد، از بین نرود.
این دانشیار اکولوژی گیاهی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: موضوع جابه جایی درختان مهم است چراکه بسیاری از شهرها همچون بخش شمالی تهران به عنوان باغچه محسوب میشوند و درختان کهنسالی در آنها وجود دارد و بسیاری از این اراضی قدیمی در تملک بخش خصوصی و مردم است اما شهرداری اجازه نمیدهد که این اماکن تغییرکاربری پیدا کنند و به اراضی مسکونی و ... تبدیل شوند. به همین دلیل وقتی مالکان به لحاظ مادی و مالکیت دچار مشکل میشوند برای اینکه قانون را دور بزنند و مشکلات خود را حل کنند، پای درختان نفت میریزند یا بهصورت پنهانی شاخههای آنها را آتش میزنند تا طی چند سال درختان را از بین ببرند.
محرابیان تصریح کرد: راهکار مناسب برای حل مشکل نابودی درختان، آسیب اقتصادی به مالکان وارد نشود و شهرداریها بتوانند از درختان کهنسال محافظت کنند باید همچون کشورهای خارجی، شرکتهای خصوصی این امر را برعهده گیرند که به بهترین نحو انجام شود چراکه این کار بسیار ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه جا به جا کردن درختان یک فرایند مثبت است، اظهارکرد: در ایران کمتر دیده شده است که گونههای درختی را جا به جا کنند. بهندرت اتفاق افتاده است که توسط مردم این جا به جایی انجام شود اما در مقیاس و تعداد زیاد و در ایران این اقدام انجام نشده است.
محرابیان در پایان درباره آسیب هایی که جابه جایی درختان میتواند به همراه داشته باشد، گفت: این جابهجاییها اگر بر اساس برنامهریزی و هدفمند باشد و بتوانند آن گونه درختی را حفظ و از جایی به جای دیگر منتقل کنند، آسیبی به آن گونه وارد نمیشود البته این کار قواعد خاص خود را دارد. هر درختی با توجه به میزان ریشههایش سطح خاصی از زمین را حفر و ریشهکن میکند و اگر این کار اصولی انجام شود، درختان آسیب نمیبینند اما این کار بسیار پرخطر است چرا که برخی از گونهها حساس هستند و ریشههای عمیقی نیز دارند و اگر اصول مورد نیاز رعایت نشود، آن درخت و گونه گیاهی برای همیشه از بین میرود و در معرض انقراض قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات