• دوشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402021106219
  • خبرنگار : 71496

تداوم بسته بودن حریم هوایی سودان/تعطیلی بسیاری از بیمارستان‌ها/ هشدار درباره وضعیت انسانی

تداوم بسته بودن حریم هوایی سودان/تعطیلی بسیاری از بیمارستان‌ها/ هشدار درباره وضعیت انسانی

در سایه اعلام ششمین آتش‌بس در سودان، روز یکشنبه، سازمان هواپیمایی کشوری سودان از تمدید بسته بودن حریم هوایی این کشور بر روی تردد هوایی تا ۱۳ مه به استثنای پروازهای کمک‌های بشردوستانه و تخلیه خبر داد. اتحادیه پزشکان سودان نیز امروز دوشنبه در بیانیه‌ای از تعطیلی تعداد زیادی از بیمارستان‌های سودان به دلیل درگیری‌ها میان نیروهای ارتش و واکنش سریع این کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، در حالی که ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع موافقت خود را با تمدید آتش‌بس انسانی به مدت ۷۲ ساعت دیگر اعلام کردند؛ اما درگیری‌ها میان دو طرف با سلاح سنگین و سبک در خارطوم و دیگر مناطق سودان ادامه دارند.

ارتش سودان یکشنبه در بیانیه‌ای موافقت خود را با تمدید سه روزه آتش‌بس اعلام و تاکید کرد: با وجود اینکه متوجه قصد شورشی‌ها برای حمله به برخی پایگاه‌هایمان شدیم؛ اما امیدواریم آنها به الزامات اجرای توافق آتش‌بس پایبند باشند.

نیروهای واکنش سریع نیز در پی درخواست‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی، با انتشار بیانیه‌ای موافقت خود را با تمدید آتش‌بس انسانی به مدت ۷۲ ساعت دیگر برای بازگشایی مسیرهای انسانی، تسهیل رفت‌وآمد شهروندان و افراد مقیم این کشور و رفع نیازهای آنها و انتقالشان به مناطق امن اعلام کردند.

این نیروها در بیانیه خود بار دیگر بر پایبندی جدی‌شان به آتش‌بس انسانی اعلام شده و توقف کامل درگیری‌ها با وجود نقض‌های مداوم آن از سوی "کودتاچی‌ها" و حملات آنها به پایگاه‌های این نیروها تاکید کردند.

در این راستا اتحادیه آفریقا، سازمان بین‌ دولتی توسعه شرق آفریقا (ایگاد) و سازمان ملل در بیانیه مشترکی دو طرف سودانی را به تمدید دوباره آتش‌بس به مدت سه روز دعوت کردند.

اتحادیه آفریقا، سازمان بین‌ دولتی توسعه شرق آفریقا (ایگاد) و سازمان ملل در بیانیه مشترکی اعلام کردند که برقراری آتش‌بس مسیر را برای انجام مذاکرات میان دو طرف و رسیدن به توافقی برای توقف دائمی درگیری‌ها فراهم خواهد کرد.

طبق گزارش شبکه خبری الجزیره از تحولات میدانی در سودان، نیروی هوایی این کشور یک کاروان نیروهای واکنش سریع را در ورودی شهر ام درمان در غرب خارطوم هدف قرار داده و همین‌طور پایگاه‌های نیروهای واکنش سریع در منطقه ابوسعد در جنوب این شهر را بمباران کرد.

 طبق گزارش این شبکه، جنگنده‌های ارتش سودان صبح روز یکشنبه بر فراز منطقه شَمبات در شمال خارطوم بحری به پرواز درآمدند و نیروهای واکنش سریع با سلاح‌های ضدهوایی با آنها مقابله کردند، اطراف کاخ ریاست جمهوری نیز همزمان با آتش‌بس شاهد درگیری‌های پراکنده و تیراندازی متقابل بود.

ارتش سودان اعلام کرد که کاروان‌هایی از نیروهای واکنش سریع را در نزدیکی منطقه الزریبه در کردفان شمالی و در دو منطقه المویلح و فتّاشه در غرب ام درمان هدف قرار داد.

همچنین ارتش سودان گزارش داد که نیروهایش هنوز شاهد حرکت کاروان‌هایی از غرب به سمت پایتخت هستند و این به معنای استمرار نقض آتش‌بس توسط نیروهای واکنش سریع است و آنها بیمارستان شرق نیل را به یک پایگاه نظامی پر از اسلحه و یک مرکز فرماندهی عملیات تبدیل کردند.

این ارتش در بیانیه‌ای نیروهای واکنش سریع را متهم کرد که به حملات بی‌هدف خود و نیز غارت اموال عمومی و خصوصی از جمله بانک‌ها ادامه می‌دهند.

همچنین روز یکشنبه، سازمان هواپیمایی کشوری سودان از تمدید بسته شدن حریم هوایی این کشور بر روی تردد هوایی تا ۱۳ مه به استثنای پروازهای کمک‌های بشردوستانه و تخلیه خبر داد.

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که "بولتن خلبانان (Notham) را صادر کرده است که بسته شدن حریم هوایی سودان را به روی تمام ترافیک هوایی تا ۱۳ مه تمدید می‌کند. این نهاد افزود: پروازهای کمک‌های بشردوستانه و پروازهای تخلیه اتباع خارجی با اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح و تایید نیروهای مسلح سودان از این امر مستثنی هستند.

اتحادیه پزشکان سودان نیز امروز دوشنبه در بیانیه‌ای از تعطیلی تعداد زیادی از بیمارستان‌های سودان به دلیل درگیری‌ها میان نیروهای ارتش و واکنش سریع این کشور خبر داد.

این اتحادیه اعلام کرد، ساختار پزشکی سودان تقریبا با فروپاشی کامل مواجه شده و فعالیت تعداد زیادی از بیمارستان‌ها متوقف شده است.

همچنین این اتحادیه گزارش داد، تعداد زیادی از خودروهای آمبولانس در مناطق درگیری هدف قرار گرفته و کار پزشکی دیگر نمی‌تواند در امنیت خود را به زخمی‌ها برساند و با کمبود شدید کپسول اکسیژن در سراسر سودان مواجه هستیم.

این در حالی است که خشونت‌ها در سودان می‌تواند موجب بروز یک بحران انسانی در کل منطقه شرق آفریقا شود، دبیرکل سازمان ملل نیز به دلیل وخامت اوضاع در سودان قصد دارد مارتین گریفیث، هماهنگ‌کننده امور انسانی این سازمان را فورا به منطقه اعزام کند.

سازمان ملل نیز اعلام کرد که دبیرکل آن به دلیل وخامت اوضاع در سودان تصمیم گرفت مارتین گریفیث، هماهنگ‌کننده امور انسانی این سازمان را فورا به منطقه اعزام کند.

گریفیث نیز گفت، شرایط انسانی در سودان به نقطه فروپاشی رسیده و راه‌حل روشن این بحران توقف درگیری‌ها است.

برنامه جهانی غذا نیز هشدار داد که خشونت‌ها در سودان می‌تواند موجب بروز بحران انسانی در کل منطقه شرق آفریقا شود.

مارتین فریک، مدیر سازمان ملل در آلمان نیز اظهار کرد: در مورد همه‌ چیز کمبود وجود دارد، قیمت غذا به شدت افزایش پیدا کرده است. همچنین قیمت غذا در سودان جنوبی طی مدت کوتاهی ۲۸ درصد افزایش داشته و شاهد افزایش قیمت‌ها در چاد هستیم.

او تاکید کرد: افزایش فشارها بر کمک‌های غذایی به دلیل فصل بارندگی، بحران را در منطقه شاخ آفریقا بدتر می‌کند.

کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که حدود ۶۰۰۰ تن که بیشترشان را زنان تشکیل می‌دهند، با آغاز درگیری‌های شدید در سودان از دو هفته قبل، به کشور جمهوری آفریقای مرکزی گریختند.

نماینده این کمیساریا در توییتی اعلام کرد که ۷۰ درصد این تعداد را زنان، ۱۵ درصد را دختران و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

جمهوری آفریقای مرکزی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که خود از سال‌ها قبل با جنگی داخلی مواجه است و مرزهای مشترکی با سودان دارد.

از زمان آغاز درگیری‌ها میان نیروهای ارتش سودان به فرماندهی عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) در تاریخ ۱۵ آوریل، میلیون‌ها شهروند سودانی زیر آتش خمپاره و حملات هوایی قرار دارند.

طبق آمارهای رسمی در این مدت ۵۲۸ تن کشته و ۴۵۹۹ تن دیگر زخمی شدند؛ اما احتمالا آمار واقعی بالاتر از اینها است.

طبق آمار سازمان ملل، ۷۵ هزار تن در داخل سودان آواره شده‌ و دستکم ۲۰ هزار تن نیز به کشور چاد، ۴۰۰۰ تن به سودان جنوبی و ۳۵۰۰ تن دیگر به اتیوپی پناهنده شدند و در صورتی که جنگ در سودان ادامه یابد، ممکن است تعداد پناهجویان از این کشور به ۲۷۰ هزار تن نیز برسد.

دفتر آژانس هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) پنج‌شنبه اعلام کرد که حدود سه هزار سودانی وارد جمهوری آفریقای مرکزی شده و در حال حاضر در اردوگاه‌هایی در نزدیکی شهر مرزی ام دافوق زندگی می‌کنند.

همچنین این دفتر گزارش داد، معاملات تجاری میان سودان و جمهوری آفریقای مرکزی به شکل گسترده‌ای مختل شده و این امر موجب افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی شده است و در حال حاضر ۱۲۰ هزار تن در شمال این کشور به کمک‌های غذایی نیاز دارند.

همزمان با این تحولات، روند انتقال اتباع خارجی از سودان ادامه دارد و در این راستا کنسولگری روسیه در جده اعلام کرد که تعدادی از شهروندان روس با یک فروند کشتی نظامی به این شهر منتقل شدند.

وزارت خارجه عربستان پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که از زمان آغاز عملیات‌های انتقال ۵۱۹۷ تن از اتباع ۱۰۰ کشور را از سودان خارج کرده است.

در سیزدهمین ناوگان دریایی عربستان کشتی "الدرعیه" خود با ۵۲ مسافر از اتباع کشورهای مختلف وارد پایگاه دریایی ملک فیصل شد.

همچنین صبح یکشنبه یک کشتی هندی با ۲۸۸ مسافر از سودان وارد بندر جده شد.

خبرگزاری امارات نیز اعلام کرد که هواپیمای دوم این کشور با ۱۳۶ مسافر اماراتی و دیپلمات‌ها و اتباع ۹ کشور عصر یکشنبه از سودان وارد امارات شد.

وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در روزهای شنبه و یکشنبه ۵۶۱ شهروند مصری از طریق گذرگاه‌های زمینی میان سودان و مصر خارج شدند و در مجموع در طرح انتقال شهروندان مصری از سودان، ۶۹۶۰ شهروند مصری از سودان منتقل شدند.

ابشر عمر جامع، وزیر خارجه سومالی نیز عصر یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در پایتخت این کشور اعلام کرد که ۱۵۰ شهروند سومالیایی که در مرزهای سودان و اتیوپی سرگردان بودند، با دو فروند هواپیما وارد فرودگاه بین‌المللی مگادیشو شدند، تاکنون بیش از ۲۵۰ سومالیایی خود را به این مرزها واقع در جنوب سودان رسانده‌اند و آنها طی دو روز آینده به کشور بازگردانده خواهند شد.

وزارت خارجه آمریکا نیز یکشنبه اعلام کرد که از زمان آغاز درگیری‌ها در سودان، حدود ۱۰۰۰ شهروند آمریکایی توانستند با کمک دولت از سودان خارج شوند.

این وزارتخانه افزود، کاروان دومی که دولت آمریکا ترتیب داد، یکشنبه وارد شهر پورتسودان شد و امکان انتقال آنها از طریق دریای سرخ به دیگر کشورها به ویژه عربستان وجود دارد.

کاروان اول شامل شهروندان آمریکایی، کارمندان بومی و شهروندان کشورهای هم‌پیمان عصر شنبه به شهر پورتسودان منتقل شدند.

علی الصادق علی، وزیر خارجه سودان در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: ارتش به شکل تدریجی کنترل مناطقی را که دفاتر دیپلماتیک خارجی در آنها قرار دارند، پس می‌گیرد.

او در ادامه گفت: دولت سودان تمام تلاش خود را برای حفاظت از دفاتر دیپلماتیک و ساختمان‌هایی که دیپلمات‌ها و کارمندان نهادهای بین‌المللی در آن سکونت دارند، انجام می‌دهد.

وزیر خارجه سودان افزود: درست است که برخی سفارت‌ها هدف حملات متعدد قرار گرفتند؛ اما در حال حاضر ارتش سودان تلاش می‌کند کنترل این مناطق را به تدریج به دست گرفته و از حمله و سرقت در این اماکن جلوگیری کند.

جاسم محمد البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز در دیدار با عبدالفتاح البرهان، فرمانده نیروهای ارتش سودان برقراری آرامش و توقف تمامی انواع تنش در سودان و در اولویت قرار گرفتن منافع ملی این کشور را خواستار شد.

البدیوی در این دیدار با اشاره به تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر حفظ امنیت و ثبات سودان گفت: ما از سودان برای مقابله با تمامی چالش‌ها و تحقق خواسته‌های مردمش حمایت می‌کنیم و بر انسجاک دولت و نهادهای سودان تاکید داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha