دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یکشنبه شب ۱۰ اردیبهشتماه میزبان کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم بود که قاری بین المللی قرآن کریم؛ احمد ابوالقاسمی و عطیه عزیزی؛ نابغه قرآنی میهمانان ویژه این مراسم بودند.
به گزارش ایسنا، این کرسی به همت سازمان فعالیتهای قرآنی جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و با مشارکت سایر دستگاههای اجرایی استان برگزار شد.
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور در این مراسم گفت: یکی از مباحث مهم مورد تأکید مقام معظم رهبری در مباحث فرهنگی همکاری دستگاههای مسئول و متولی در اجرای رویدادهای فرهنگی فاخر است.
وی با بیان اینکه این رویداد نیز یک برنامه فرهنگی است که با قرآن مانوس شده چراکه این کتاب آسمانی مبنا و مبدأ فرهنگ اسلامی است، افزود: مردم خراسانجنوبی به فرهنگ رضوی متصل بوده و یکی از سرمایههای ارزشمند این دیار این فرهنگ است که در آداب و رسوم زندگی مردم دیده میشود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور بیان کرد: ویژگی مهم بعدی در زندگی مردم این استان وزن اعتقادات دینی و باورهای اعتقادی مردم این خطه بوده و مردم خراسانجنوبی به لحاظ پایبندی به اصول و موارد قانونی در میان مردم ایران زبانزد هستند و غنای فرهنگ دینی و فرهنگ رضوی در بین مردم دیده میشود.
وی با بیان اینکه راه اصلاح فرهنگ از تمسک به اصول دینی میگذرد و قله این مبادی قرآن کریم است، افزود: راههای تحقق تمدن نوین اسلامی در فرمایشات مقام معظم رهبری به وضوح دیده میشود که در این خصوص دانشگاه جایگاه ویژهای دارد.
کلانتر مهرجردی ادامه داد: برای رسیدن به جامعه قرآنی نیاز داریم تا دانشگاه قرآنی داشته باشیم؛ بنابراین تعریف این رویداد برای جهاددانشگاهی و دانشگاه از این حیث دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه فرهنگ حاصل تکلم خالق با مخلوق بوده که مثال آن قرآن کریم است، تصریح کرد: با سرمایه در دسترس باید خود را مورد سوال قرار دهیم که چه اندازه در این وادی اقدام انجام دادهایم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور با بیان اینکه حضرت امام خمینی(ره) میفرمایند که فرهنگ سایهای از نبوت است، افزود: کارگزاران فرهنگی باید به این موضوع توجه کنند و بدانند که دانشگاه قرآنی مقدمه رسیدن به یک جامعه اسلامی است و لازمه رسیدن به این مقطع این است که درک کنیم سلاح ما برای تحقق این امر چیست.
کلانتر مهرجردی با بیان اینکه راه سعادت بشر از دو مساله قرآن و عترت میگذرد، افزود: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی است که برآمده از انقلاب اسلامی بوده و متفاوت ساخته شده و یکی از ماموریتهای مشخص جهاددانشگاهی ترویج اعتقادات و باورهای دینی است.
وی با بیان اینکه در اساسنامه جهاددانشگاهی یکی از بندهای التزام بحثهای قرآنی است، ادامه داد: سازمان فعالیتهای قرآنی یکی از سازمانهایی است که در جهاددانشگاهی براساس این نگاه شکل گرفته است.
کلانتر مهرجردی با بیان اینکه همچنین یکی از اصول فرهنگی توجه به امر رسانه است و در این راستا خبرگزاری قرآنی ایکنا در جهاددانشگاهی شکل گرفت و بر این اساس یک رسانه فرهنگی با پایه قرآنی ایجاد شد، بیان کرد: آن امری که مطالبه رهبری است هنوز محقق نشده، اما جهاددانشگاهی همواری را با دانشگاههای استانها برای تعریف مجموعه فعالیتهای فاخر دارد.
وی با بیان اینکه لازم است مجامع قرآنی در استان شناسایی شده و یک بسیح قرآنی در امر قرآن شکل گیرد، تصریح کرد: جریان سازی فرهنگی باید از مبدأ قرآنی بگذرد تا اعتبار لازم را داشته باشد و جهاددانشگاهی آمادگی لازم را برای آغاز یک حرکت جریان ساز در بحث تلاوت و تدبر دارد.
کلانتر مهرجردی تصریح کرد: همکاری جهاددانشگاهی با مجموعههای قرآنی و دانشگاهی به ظرفیتهای استان خواهد افزود؛ از طرفی کار فرهنگی باید معتبر باشد و برای ای اعتبار باید به این حلقه مهم تمسک جوییم.
پژوهشهای قرآنی در محیط دانشگاه تقویت شود
محمد موسوی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، شب گذشته ۱۰ اردیبهشتماه در کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم که با حضور قاری و حافظ بین المللی قرآن در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اظهار کرد: امیدواریم ما بتوانیم میزبان خوبی برای رویدادهای قرآنی باشیم و عطر قرآن را در فضای گرم دانشگاه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بی تردید هدف از برگزاری این رویدادها تقویت اندیشهها و باورهای قرآنی در بین دانشجویان و جامعه است، افزود: بابد کاری کنیم که فضای علمی را به سمت پژوهشهای قرآنی سوق داده و در واقع به عنوان قشر دانشگاهی وظیفه داریم به این امر توجه کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: معتبرترین مرجع در پرداختن به پژوهشهای علمی قرآن کریم بوده و لازم است به آن توجه لازم شود.
احمد ابوالقاسمی؛ قاری بینالمللی قرآن نیز در این مراسم گفت: قرآن باید در متن جامعه دیده شود؛ وقتی در بین مردم دیده شد آن گاه میتوان گفت به آن عمل شده است.
وی به اصول پرداختن به قرآن کریم در مجامع مختلف پرداخت و از مردم خواست برای درک آیات قرآنی به تلاوت مداوم آن بپردازند.
مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری بینالمللی قرآن پایان یافت و همچنین از فعالان و خادمان قرآنی استان تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات