• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402020602584
  • خبرنگار : 71129

«دیپلماسی پاندایی» دیگر جواب نمی‌دهد؛ چین حیوانش را از آمریکا پس می‌گیرد

«دیپلماسی پاندایی» دیگر جواب نمی‌دهد؛ چین حیوانش را از آمریکا پس می‌گیرد

خبرگزاری شینهوا گزارش کرد، دولت پکن قصد دارد تا به "دیپلماسی پاندایی" خود در آمریکا پایان دهد و یکی از پانداهای خود را پس از گذشت ۲۰ سال زندگی در یکی از باغ وحش‌های ایالات متحده، به خانه برگرداند.

به گزارش ایسنا، این خبرگزاری همچنین گزارش کرد، یک پاندا متعلق به دولت چین به نام "یایا" ۲۲ ساله، پس از گذشت دو دهه زندگی در باغ وحش ایالت ممفیس آمریکا به خانه برگردانده می‌شود. دولت پکن مدعی است که وضعیت رفاهی و حقوق حیوانات برای این پاندا رعایت نمی‌شود اما این باغ وحش آمریکایی این ادعاها را رد می‌کند.

خبرگزاری شینهوا همچنین از قول منابعی در اداره جنگل داری و اراضی ملی چین گزارش کرد، این پاندا در روزهای آتی به کشور بازگردانده می‌شود. این تصمیم در میانه خشم و عصبانیت گروه‌های دیده‌بان حقوق حیوانات اتخاذ شده که خواستار بازگشت این پاندا به چین شده‌اند پیش از آنکه سلامت حیوان بدتر شود.

برخی از ناظران گفته‌اند که تصاویری و ویدئوها از این پاندا نشان می‌دهد که او لاغر شده و از مشکلات پوستی رنج می‌برد.

همچنین این ناظران مدعی‌اند که این حیوان رفتارهای غیرمعمول و تکراری از خود نشان می‌دهد.

این ناظران همچنین باغ وحش ممفیس را بابت مرگ "لی لی" یکی دیگر از پانداهای این باغ وحش مقصر می‌دانند.

این باغ وحش دسامبر ۲۰۲۲ و پیش از مرگ یکی از پانداها اعلام کرده بود که قرار است هر دو پاندا به شانگهای بازگردانده شوند چون برنامه قرض گرفتن پانداها از چین پایان یافته است.

پکن از ۱۹۷۲ و زمانی دیپلماسی پاندایی را آغاز کرد که دو حیوان خود را به ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا پیشنهاد داد.

۱۸ کشور در حال حاضر در این برنامه هستند چون چین تنها کشوری است که پانداها در آن در یک بستر طبیعی زندگی می‌کنند.

به گفته کارشناسان ژئوپلیتیک، پکن از قدیم برنامه قرض دادن پاندا را به عنوان ابزار حسن نیت یا تقویت معاملات تجاری به کار برده است. وقتی چین یک پاندا را برمی‌گرداند یعنی از یکسری مسائل بسیار ناراضی است.

روابط بین پکن و واشنگتن بر سر تایوان پر تنش است. چین این جزیره را یکی از استان‌های خود می‌داند و آمریکا از نظر دیپلماتیک اصل چین واحد را به رسمیت می‌شناسد اما همچنان روابط غیررسمی خود را با تایپه حفظ کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۳:۳۴

آمریکا لیاقت و امکانات برای حیات وحش نداره باید میدادن به ما نه تنها تکثیر میکردیم بلکه بومی و صادر میکردیم مثل ما مسئول شایسته و متعهد ندارن کفار