• دوشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402020401540
  • خبرنگار : 71610

بوی مرگ و گلوله؛ روایت‌های دردناک از بیمارستان‌های سودان

بوی مرگ و گلوله؛ روایت‌های دردناک از بیمارستان‌های سودان

به دنبال شکست میانجیگری‌ها برای آرام کردن درگیری‌های خشونت‌آمیز در سودان و کشته شدن صدها غیرنظامی، برخی منابع پزشکی و بیماران داستان‌های تاسف‌بار و دردناکی را از وضعیت بیمارستان‌های این کشور روایت کردند.

به گزارش ایسنا، شبکه الحره در گزارشی در این باره نوشته است: در خارطوم، پایتخت سودان که حدود پنج میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند، پزشکان و بیماران داستان‌های هولناکی را از وضعیت بیمارستان‌های آن روایت می‌کنند. روایت‌هایی که نشان می‌دهند این بیمارستان‌ها از اساسی‌ترین اصول انسانی و مذهبی برخوردار نیستند.

بوی مرگ و گلوله

طبق این گزارش، «ابراهیم» پدر «محمد» ۲۵ ساله که مبتلا به سرطان خون بوده و در حال درمان در یکی از بیمارستان‌های آموزشی خارطوم است و به صورت مداوم برای عیادت از پسرش به این بیمارستان در رفت و آمد است در این باره گفت که پسرش متوجه شد فردی که در کنارش تحت معالجه بود مرده است و چند روزی بر روی تختش باقی مانده؛ چراکه درگیری‌ها مانع از انتقال جسد او شده بود.

پدر محمد در این باره گفت: به دلیل درگیری شدید، فرد متوفی برای دفن منتقل نشد، ما بعد از گذشت سه روز از این داستان بیمارستان را ترک کردیم و این درحالی بود که جسد همچنان بر روی تخت رها شده بود.

منابع پزشکی سودان در این باره تصریح کرده اند که چنین صحنه‌های هولناکی در بیمارستان‌های سودان از زمان آغاز درگیری‌های خشونت‌آمیز این کشور از شنبه هفته گذشته به یک اتفاق عادی تبدیل شده است.

عطیه عبدالله، دبیرکل سندیکای پزشکان سودان در این باره می‌گوید که در چندین بیمارستان، «اجساد در حال تجزیه در داخل بخش‌ها باقی می‌مانند.

وی هشدار داد که این نبردها باعث فروپاشی کامل و همه جانبه نظام بهداشت و درمان در کشور و پر شدن سردخانه‌ها و خیابان‌ها از اجساد شده است.

پدر محمد همچنین می‌گوید: بوی تعفن اتاق را پر کرده بود که با قطعی برق سه روزه و گرمای هوا تشدید شد. دو گزینه بیشتر نداشتیم؛ یا در اتاقی بمانیم که بوی تعفن می‌دهد یا از بیمارستان خارج شده و با گلوله‌ها روبرو شویم.

وی ادامه داد: بیمارستان در معرض بمباران بود و تبادل گلوله بلافاصله در خارج از بیمارستان صورت می‌گرفت و برخی از بیمارانی که در آن زمان بیمارستان را ترک کرده بودند مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.

بیمارستان‌ها بمباران می‌شوند

در همین راستا، سازمان بهداشت جهانی روز گذشته از کشته و مجروح شدن ۱۰ تن از کادر پزشکی در پی حمله به بیمارستان‌ها خبر داد.

طبق اعلام سندیکای پزشکان سودان، در طول هشت روز جنگ، ۱۳ بیمارستان بمباران و ۱۹ مرکز پزشکی دیگر تخلیه شد.

عبدالله در این باره گفت: ما مجبور شدیم به بیماران اجازه خروج بدهیم، اگر می‌ماندند، کشته می‌شدند.

وی افزود: علاوه بر خطر آسیب در درگیری‌ها، خروج از بیمارستان نیز بیماران را در معرض خطرات دیگری قرار می‌دهد.

پدر محمد در این باره اعلام کرده است که وضعیت پسرش از زمان ترک بیمارستان بدتر شده است و خانواده وی موفق به انتقال او به یک مرکز پزشکی دیگر نشده‌اند.

دبیرکل سندیکای پزشکان سودان نیز گزارش داد: حدود سه چهارم بیمارستان‌ها بسته شده‌اند و مراکز درمانی از ارائه خدمات اورژانسی و مداوای مجروحان در نتیجه درگیری‌ها ناتوان هستند.

با پایان آتش‌بس انسانی سه روزه در سودان، صبح امروز دوشنبه پس از درگیری‌های پراکنده روز یکشنبه در خارطوم، آرامشی شکننده در این شهر برقرار شد و دیپلمات‌ها و اتباع کشورهای مختلف همچنان به روند خروج خود از سودان ادامه می‌دهند.

درگیری‌های مسلحانه و خشونت آمیز در سودان شنبه هفته گذشته میان نیروهای ارتش به رهبری عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو بر سر قدرت آغاز شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha