به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، در گزارش این آژانس که مقر آن در کپنهاگ است، آمده است: به خصوص کودکان از زمانی که هنوز در رحم مادر به سر میبرند تا وقتی که به سن بلوغ برسند، از آلودگی هوا بیشتر آسیبپذیر هستند.
در ادامه این گزارش آمده است که هرچند میزان مرگ های زودرس که هر سال توسط آژانس محیط زیست اروپا برآورد میشود در گروه سنی کودکان نسبت به مجموع جمعیت اروپا نسبتا پایین است، با این حال آمار مرگهای ناشی از آلودگی هوا در میان کودکان و نوجوانان نگران کننده است.
همچنین قرار گرفتن در معرض سطح بالای هوای آلوده باعث افزایش موارد بیماری آسم می شود که همین حالا هم ۹ درصد از کودکان و نوجوانان در اروپا به آن مبتلا هستند. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض سطح بالای آلودگی هوا باعث کاهش عملکرد ششها، بیماری های عفونی تنفسی و آلرژی یا حساسیت میشود.
در این کار پژوهشی، در ۳۰ کشور تحقیقات انجام شده است که ۲۷ کشور اتحادیه اروپا از آن جملهاند. اما کشورهای صنعتی بزرگ مانند روسیه، اوکراین و انگلیس تحت پوشش این تحقیقات قرار نگرفتهاند و به این خاطر احتمالا مجموع موارد مرگ ناشی از آلودگی هوا میتواند بسیار بالاتر از این باشد.
آلودگی بیشتر از میزان ذکر شده در رهنمود سازمان جهانی بهداشت
به گفته آژانس محیط زیست اروپا، میزان آلایندههای اصلی هوا در بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص کشورهای مرکزی-شرقی و ایتالیا، «شدیداً بالاتر» از توصیههای سازمان جهانی بهداشت است.
براساس برآورد این آژانس اروپایی، ۹۷ درصد از جمعیت شهرها در کشورهایی که مورد بررسی قرار گرفتهاند، در سال گذشته در معرض سطحی از آلودگی هوا بوده اند که از توصیههای سازمان جهانی بهداشت فراتر می رفته است. همچنین آژانس محیط زیست اروپا بر لزوم کاهش نشر گازهای گلخانه ای تاکید کرده است.
یک راه حل عملی که توصیه شده تا کودکان در کوتاه مدت از آن بهره مند شوند، افزایش فضای سبز در محیط پیرامون مدارس است تا به این وسیله کیفیت هوا بهبود یابد.
انتهای پیام
نظرات