«سید ابوالفضل وکیلی» از وجود ۲۸ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۶۶ هزار و ۱۵۰ قطعه در هر دوره خبر داد و با اشاره به اینکه بیشترین ظرفیت تولید بوقلمون استان مربوط به شهرستانهای مروست، اشکذر، تفت و مهریز است، اظهار کرد: پیشبینی میشود در سال جدید به دلیل تثبیت و سازگاری اقتصادی و حمایتهای تسهیلاتی، وضعیت تولید ارتقاع یافته و شاهد تولید چهار هزار تن گوشت بوقلمون باشیم.
وی با بیان این که ظرفیت تولید گوشت بوقلمون در استان بیش از چهار هزار و ۳۰۰ تن است، افزود: در حال حاضر ۱۴ پروانه تاسیس واحدهای پرورش بوقلمون به ظرفیت ۴۸ هزار و ۵۰۰ قطعه صادر شده که به تدریج با بهرهبرداری از این واحدها، انتظار میرود در سالهای آینده یکهزار و ۲۰۰ تن گوشت بوقلمون تولید و به مجموع چهار هزار تن اضافه شود.
به گفته وکیلی، با توجه به آمار واحدهای پرورش بوقلمون در کشور و زمینه سازی سرمایه گذاری برای پرورش این محصول، پیش بینی میشود که استان یزد در سالهای آینده به یکی از استانهای مطرح در تولید گوشت بوقلمون و قطب تولید این گوشت در کشور تبدیل شود.
این مسئول تصریح کرد: در توسعه دامپروری بخصوص بخش طیور باید به چند عامل مهم توجه کرد که شامل ضریب تبدیل، بازه لاشه و میزان تولید گازهای گلخانهای است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سویههای بوقلمون امروزی ضریب تبدیل نزدیک به مرِغ گوشتی و بازده لاشه بیشتر از آن و میزان تولید گازهای گلخانهای(معادل گاز دی اکسیدکربن) مشابه با مرغ گوشتی تولید میکنند و این در حالیست که تنها ۱۴.۵ درصد از گازهای گلخانهای جهان توسط صنعت دام و طیور تولید شده که در این بین سهم طیور کمتر از همه است.
وکیلی با بیان این که گوشت بوقلمون میتواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز باشد، عنوان کرد: برخلاف تصور عموم گوشت بوقلمون گوشت صرفاً سفید نیست و قسمتهایی از آن مثل ران، گوشت قرمز محسوب میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، وی با اشاره به خواص این گوشت، ذکر کرد: به طور کلی گوشت بوقلمون ۲۳ درصد پروتئین دارد، به علاوه این که توانایی تبدیل و تولید اسیدهای چرب امگا ۳ را دارد که این ماده برای قلب و عروق بسیار مفید است، همچنین گوشت بوقلمون غنی از روی و نیاسین است که از آب مروارید چشم جلوگیری میکند.
رئیس جهادکشاورزی استان در پایان قیمت هر کیلو گوشت بوقلمون را بین ۹۵ تا ۱۰۵ هزار تومان و مقرون به صرفه خواند و گفت: از آنجایی که بخشی از این محصول به عنوان گوشت قرمز محسوب می شود، میتواند به عنوان اهرمی برای پیشگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات