دکتر محمد فتاحی در اینباره افزود: با عنایت به افزایش دمای محیط در روزها و ماه های پیش رو و به تبع آن افزایش فعالیت کنه های حیوانی که باعث ایجاد و انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود، برای جلوگیری از انتقال این بیماری، لازم است از هرگونه کشتار غیرمجاز دام در معابر، منازل، باغات، مراسمات مختلف و ... جلوگیری به عمل آید.
فتاحی اضافه کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیر پوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن می کند.
فتاحی افزود: تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها نیاز است برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، در دستور قرار گیرد.
وی در ادامه عنوان کرد: هر ساله واحدهای دامداری و جایگاه های دام در سطح استان مورد سم پاشی قرار می گیرند که این عملیات در راستای مبارزه با انگل های خارجی دام از جمله کنه ها و پیشگیری از بیماری های ناشی از این انگل ها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( cchf ) صورت می گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
فتاحی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و کشتار خارج از کشتارگاه، مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
انتهای پیام
نظرات