به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در سرمقاله خود نوشت: «ابتدا عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان و فرمانده ارتش این کشور و محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع علیه عمر البشیر، رئیس جمهور سابق سودان که در زمان انتفاضه مردم به او خدمت کرده بودند، به پا خاستند و سپس علیه سیاستمداران غیرنظامی شورش کردند که بعد از برکناری البشیر و انتفاضه مردم به قدرت رسیده بودند. اکنون نیز علیه یکدیگر شورش کردهاند.
بسیاری درگیری البرهان و حمیدتی را پیش بینی میکردند اما اوج خشونت و میزان و سرعت انتشار آن در سرتاسر کشور از جمله دارفور و مناطق مرزی در شرق اوایل هفته جاری بود و این درگیریها هولناک و ترسناک بود. کارنامه هر دو تاریک است. هر دو به ویژه نیروهای واکنش سریع نقش رهبری در مقابله با افراد مسلح در دارفور را ایفا کردند. دلیل نزاع میان این دو برنامه ادغام نیروهای واکنش سریع در ارتش در چارچوبی بود که به برقراری حکومت غیرنظامی در سودان منجر شود.
به نظر میرسد دو نفر جنگ خود را موضوع مرگ و زندگی میدانند. حمیدتی گفته: البرهان اگر در مقابل دادگاه قرار نگیرد مثل سگ خواهد مرد.
ارتش نیز حمیدتی را یک جنایتکار تحت تعقیب اعلام کرده است.
البرهان از حمایت مصر برخوردار است و حمیدتی از حمایت امارات. همچنین حمیدتی روابطی با گروه واگنر روسیه دارد. اگر خشونت ادامه یابد خطر واقعی مداخله تعداد زیادی از طرفهای محلی و خارجی خواهد بود و باعث میشود حل نزاع از هر زمان دیگری دشوارتر شود. همچنین ممکن است درگیریها به چاد، آفریقای مرکزی و بخشهای دیگری از منطقه برسد.
پایان جنگ، گام اول است. سودان به حمایت بینالمللی یکپارچه و پایدار برای آتشبس نیاز دارد. این نزاع نظامی باعث شده حامیان دموکراسی اکنون بیش از هر زمان دیگری از اهدافشان دور شوند و باعث شده تا به جای تلاش برای حل سیاسی بحران و برآورده کردن نیازهای اساسی شهروندان و پایان خشونت، در خلاف جهت آن تلاش کنند. با این حال این مردم بیش از هر زمان دیگری آگاه هستند و دست از آرمانهای خود نمیکشند.
انتهای پیام
نظرات