• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402013116856
  • خبرنگار : 90057

آکسیوس: آمریکا، نیجر را برای عادی سازی روابط با تل‌آویو تحت فشار گذاشته است

آکسیوس: آمریکا، نیجر را برای عادی سازی روابط با تل‌آویو تحت فشار گذاشته است

بر اساس گزارش آکسیوس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر ماه مارس خود از رئیس جمهور نیجر خواسته است تا روابط خود را با اسرائیل عادی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، نیجر در سال ۲۰۰۲ به دلیل اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی رسما روابط خود را با این رژیم قطع کرد.

آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که آنتونی بلینکنف وزیر خارجه آمریکا ماه گذشته در گفتگو با محمد بازوم، رئیس جمهور نیجریه، او را تحت فشار قرار داده تا "به سمت عادی سازی روابط" با اسرائیل حرکت کند.

مقامات گفتند که بلینکن بعداً الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل را در جریان گفتگوها قرار داد و برخی اشاره کردند که کوهن پیشنهاد دعوت از نیجر را برای مجمع بعدیNegev ، رویدادی سالانه با حضور ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای عربی مانند بحرین، مصر، امارات  متحده عربی و مراکش داده است.

چندین مقام اسرائیلی که نامشان فاش نشده است همچنین گفتند که رهبری نیجر آماده "گرم کردن روابط با اسرائیل" است، اما ادعا کردند که در ازای آن از واشنگتن درخواست‌هایی دارند.

اگرچه بلینکن اولین وزیر امور خارجه ایالات متحده است که از زمان استقلال این مستعمره سابق از فرانسه در سال ۱۹۶۰، به این کشور سفر کرده، طی دو دهه گذشته، نیجر به یکی از شرکای امنیتی ایالات متحده در منطقه ساحل تبدیل شده است - منطقه ای که در سراسر آفریقا در جنوب صحرا امتداد دارد. 

پس از سرمایه گذاری ۱۱۰ میلیون دلاری برای ساخت یک پایگاه عظیم هواپیماهای بدون سرنشین در مرکز نیجر در سال ۲۰۱۶، واشنگتن به ارسال مبالغ هنگفتی از کمک های امنیتی و بشردوستانه به این کشور ادامه داد و آن را به "بزرگترین دریافت کننده کمک های نظامی خارجی در غرب آفریقا" تبدیل کرد.

بخش اطلاعات نیروهای آمریکایی در طول جنگ علیه تروریسم به طور متناوب در نیجر عملیات کرده‌اند و در سال ۲۰۱۳ تحت یک قرارداد گسترده «وضعیت نیروها» در آنجا مستقر شدند.

بلینکن در جریان سفر خود از بسته کمکی ۱۵۰ میلیون دلاری به کشورهای ساحل از جمله نیجر، چاد، مالی، موریتانی و بورکینافاسو خبر داد که کل کمک‌های ایالات متحده به منطقه را در سال ۲۰۲۳ به ۲۳۳ میلیون دلار می رساند.

روابط بین اسرائیل و نیجر مدت هاست که دچار مشکل شده است. پس از قطع روابط در سال ۱۹۷۳، پس از توافق اسلو در سال ۱۹۹۶ بین اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین، دو طرف کمی به یکدیگر نزدیک شدند، اما پس از تجدید جنگ با فلسطینی ها در سال ۲۰۰۲، دوباره روابط خود را قطع کردند. از آن زمان تاکنون هیچ روابط دیپلماتیک رسمی برقرار نکرده‌اند. اسرائیل در سال‌های اخیر روابط خود را با چندین کشور عرب یا با اکثریت مسلمان بر اساس توافق‌نامه ابراهیم، از جمله بحرین، امارات، سودان و مراکش با میانجی‌گری آمریکا عادی کرده است. با این حال، برخی از کشورهای منطقه، مانند عمان، اعلام کرده‌اند که تا زمانی که اسرائیل به صلح با فلسطینی‌ها در چارچوب راه‌حل دو کشوری دست پیدا نکند، آماده از سرگیری روابط نیستند، که در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد زیرا خشونت‌ها در سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha