مسعود محمدزاده در گفتوگو با ایسنا با تشریح فعالیتهای قرآنی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: ما برای اجرای برنامههای قرآنی دانشگاه یک نقشه راه داریم و بر اساس آن گام برمیداریم. ما در دانشگاه نخبگان زیادی داریم و باید این جمعیت هدف را وارد حوزههای اجرایی قرآنی کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات قرآن ثابت هفتگی در دانشگاه فردوسی، عنوان کرد: این جلسات هر یکشنبه پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد امام رضا برگزار میشود. تا کنون ۱۴ جلسه ثابت هفتگی با حضور دانشجویان، اعضای هیات علمی و هیات رئیسه و کارکنان دانشگاه برگزار شده است. این جلسات، یکی از پرجمعیتترین جلسات ثابت قرآنی در مشهد است و ما به طور میانگین در هر جلسه پذیرای حدود ۸۰ آقا و ۷۰ خانم هستیم. همچنین جلسات سهشنبه صبح سازمان مرکزی مختص کارکنان و جلساتی که دانشکدهها هفتهای یکبار برگزار میکنند نیز از دیگر جلسات ثابت قرآنی دانشگاه فردوسی است.
کارشناس واحد قرآنی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه در طول سال گذشته علاوه بر این جلسات، چهار عنوان محفل انس با قران نیز برگزار شده است، افزود: ما در این محافل از حضور قاریان بینالملل و همچنین قاریان دانشجو یا فارغالتحصیل دانشگاه فردوسی بهره میبریم. در این محافل هنرهای مختلف قرآنی و ادبی اعم از خوشنویسی و شعر نیز به چشم میخورد و حتی یکی از محافل ما همراه با نمایشگاه آثار خوشنویسی حبیبالله انوری برگزار شد.
محمدزاده با اشاره به برگزاری جشنواره قرآن و عترت به صورت هر ساله در دانشگاه فردوسی، بیان کرد: ثبت نام اولیه این جشنواره در مهرماه انجام میشود و پس از دریافت آثار توسط دبیرخانه دانشگاه و داوری آنها، به دبیرخانه کشوری ارسال میشود و آثار برگزیده به جشنواره ملی قرآن و عترت راه مییابند. هر ساله دانشجویان ما در این مرحله موفق به کسب عناوین خوبی میشوند و معمولا سالی ۲ یا ۳ عنوان ملی داریم.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای تخصصی آموزشی پیش از برگزاری جشنواره قرآن و عترت گفت: این کارگاهها در هفت رشته از جمله شعر و داستاننویسی، خوشنویسی، حفظ قرآن، صوت و لحن و... توسط دانشجویان نخبه دانشگاه فردوسی و سایر اساتید مشهد برگزار شد و نزدیک به ۹۰۰ نفر در این کارگاهها ثبت نام کردند.
کارشناس واحد قرآنی دانشگاه فردوسی با اشاره به برگزاری دورههای ضمن خدمت قرآنی برای اساتید و کارکنان، ادامه داد: این دورهها در رشتههای روخوانی، روانخوانی و تجوید برگزار شده است. به علاوه ما گروه تواشیح را برای اساتید، کارکنان و دانشجویان تشکیل دادیم که تا کنون اجراهایی هم داشتهاند و ماه آینده هم قرار است به دانشگاه بصره اعزام شوند.
محمدزاده با بیان اینکه چهارمین دوره جشنواره قرآنی هنری ادبی خضرا ماه رمضان امسال در دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: در سه سال گذشته هم این جشنواره برگزار میشد، اما امسال تنوع رشتهها افزایش یافته است. جشنواره خضرا امسال دارای چهار بخش عمده ادبی (شامل رشتههای خوانش شعر و تکمیل شعر)، هنری (شامل رشتههای خوشنویسی آیات قرآن و نقاشی داستانهای قرآنی)، آوایی (شامل رشتههای حفظ، فرازخوانی و جمعخوانی) و معارفی (شامل مسابقه پیامکی تفسیر سوره یوسف) در گروههای سنی مختلف برگزار میشود.
کارشناس فرهنگی و فعالیتهای داوطلبانه دانشگاه فردوسی اضافه کرد: همچنین دانشکدههای مختلف نیز در ماه رمضان امسال مانند سالهای گذشته، برنامههای ضیافت افطار همراه با جلسه قرآن را برگزار کردند.
وی با بیان اینکه امسال به علت افزایش تنوع رشتههای جشنواره خضرا، استقبال بیشتری نسبت به سالهای قبل از آن صورت گرفته است، افزود: به عنوان مثال در مسابقه پیامکی تفسیر سوره یوسف که به بخش معارفی این جشنواره مربوط میشود، تا کنون به طور متوسط حدود ۱۷۰ نفر در هر روز شرکت کردهاند که این عدد قابل قبولی است. البته اتمام این جشنواره ۱۵ اردیبهشت است و آمار کامل را در آن زمان میتوان اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات