• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402013116777
  • خبرنگار : 90057

دیده‌بان افغانستان نمی‌تواند تضمین کند دلارهای آمریکا به طالبان نمی‌رسد

دیده‌بان افغانستان نمی‌تواند تضمین کند دلارهای آمریکا به طالبان نمی‌رسد

دیده‌بان دولت آمریکا در افغانستان به قانون‌گذاران گفت که او نمی‌تواند تضمین کند که کمک‌های آمریکا به کابل به طالبان ارسال نمی‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از هیل، جان ساپکو، بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان (سیگار) به کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا گفت: در حالی که من موافقم – و همه ما موافقیم – افغانستان با یک وضعیت انسانی و اقتصادی وخیم مواجه است، بسیار مهم است که کمک‌های ما توسط طالبان منحرف نشود. متأسفانه امروز که اینجا نشسته‌ام، نمی‌توانم به این کمیته یا مالیات دهندگان آمریکایی اطمینان دهم که در حال حاضر به طالبان کمک مالی نمی‌کنیم.

وی افزود: نمی‌توانم به شما اطمینان دهم که طالبان پولی را که ما می فرستیم از دریافت کنندگان مورد نظر که مردم فقیر افغانستان هستند، منحرف نمی کنند.»

سیگار سازمان دیده‌بان مستقلی که در سال ۲۰۰۸ برای نظارت بر هزینه‌های ایالات متحده در افغانستان در بحبوحه جنگ تأسیس شد، بیش از ۸ میلیارد دلار تخصیص یافته به این کشور از زمان خروج ارتش آمریکا در اوت ۲۰۲۱ را نظارت می‌کند. از آنجایی که ایالات متحده هیچ رابطه رسمی با طالبان ندارد، دولت بایدن تلاش کرده است که این پول را از طریق سازمان‌های بین‌المللی و گروه‌های غیردولتی وارد افغانستان کند. با این حال، این روند به دلیل فقدان ناظران ایالات متحده در این کشور پیچیده است تا مطمئن شوند که دلارهای بشردوستانه به جایی که در نظر گرفته شده است و نه به طالبان یا سایر گروه های شرور می‌رسد.

ساپکو در صحبت با قانونگذاران به گزارش فهرست پرخطر سیگار ۲۰۲۳ اشاره کرد که اوایل روز چهارشنبه منتشر شد، که مشکلات جدی را مشخص می کند که میلیاردها دلاری که ایالات متحده به مردم افغانستان تعهد داده است، از جمله دخالت طالبان و فقدان کنترل های تهاجمی نظارتی.

ساپکو به قانونگذاران گفت: من به طالبان اعتماد ندارم. و اطلاعاتی که ما به دست می‌آوریم این است که طالبان در حال حاضر کمک‌های مالی خود را تغییر می دهند. من یک جنگجوی گرسنه طالبان را در تلویزیون ندیده‌ام. همه آنها چاق، گنگ و شاد به نظر می رسند. من تعداد زیادی از کودکان گرسنه افغان را در تلویزیون می بینم، بنابراین من متعجبم که این همه بودجه به کجا می رود.

او گفت که مشکلات مربوط به نظارت به دلیل "شکست همکاری کامل" وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) با ممیزی سیگار و سایر تحقیقات تشدید شده است.

ساپکو که در سال ۲۰۱۲ در دولت اوباما به سمت خود منصوب شد، گفت: «عدم همکاری دولت... و تا حدودی USAID، در این رابطه به ۱۲ سالی که من در سیگار هستم، بی سابقه است. او گفت که امتناع آژانس از همکاری کامل باعث شده است که بخش قابل توجهی از کار ناظر، از جمله پنج گزارش برای کمیته نظارت، «ممانعت و تأخیر» داشته باشد. او از قانون‌گذاران درخواست کمک کرد تا «این ابهام و تأخیر را متوقف کنند. 

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای ساپکو مبنی بر اینکه وزارت امور خارجه و USAID از همکاری با نظارت و تحقیقات مستقل او خودداری کرده‌اند، این اتهامات را کنار گذاشت. او به خبرنگاران گفت: «دولت به‌طور مداوم به‌روزرسانی‌ها و اطلاعات را ارائه کرده است. او افزود که دولت «به‌طور پیوسته به‌روزرسانی‌ها» و همچنین هزاران سند، صدها گزارش توجیهی به اعضا و کارکنان دو حزب و اطلاعات شهادت‌های عمومی را به بازرسان کل ارائه می‌کرد.

این جلسه به خشم در مورد خروج ایالات متحده از افغانستان می‌افزاید، رویدادی مرگبار و فاجعه آمیز که باعث انگشت اتهام در کنگره در مورد اینکه چه کسی بیشتر مسئول نتیجه است، می شود. قانونگذاران تا حد زیادی در ارزیابی سرزنش‌ها در خطوط حزبی قرار گرفته‌اند و جمهوری‌خواهان برای ماه‌ها متعهد شده‌اند که از طریق جلسات استماع کنگره این خروج را از نزدیک بررسی کنند. حزب جمهوری خواه این کار را در ماه مارس با جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان انجام داد که در آن اعضای نظامی و سایر افراد درگیر در تخلیه شهادت دادند.

جلسه استماع روز چهارشنبه زاویه دیگری داشت و از ناظران دولتی دعوت کرد تا در مورد اینکه کمک‌های بشردوستانه در افغانستان کجا می‌رود، توضیح دهند.

جیمی راسکین عضو رتبه بندی گفت: «از لحاظ اخلاقی سردرگم و از نظر سیاسی بدبینانه» است که بایدن سرزنش شود زیرا جنگ «چهار دولت ریاست جمهوری جمهوری خواه و دموکرات را در بر گرفت».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha