به گزارش ایسنا، جعفر تشکری هاشمی در جمع خبرنگاران با اشاره به تعیین یک نرخ کرایه برای تاکسی ها گفت: کرایههای دو نرخی برای زمان شیوع کرونا بود که رانندگان به دلیل رعایت فاصله اجتماعی میتوانستند به جای ۴ نفر ۳ نفر مسافر سوار کنند به این ترتیب دیگر ۲ نرخ برای تاکسی ها و ون ها با سه مسافر و چهار مسافر نداریم.
وی ادامه داد: اما درحال حاضر و در شرایطی که شرایط عادی است تنها یک نرخ کرایه تاکسی برای ظرفیت ۴ مسافر تعیین شده است و از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری دیگر کرایههای ۲ نرخی وجود ندارد و کرایه های ۲ نرخی از برچسب تاکسی ها حذف خواهد شد.
تشکری هاشمی درباره میزان بهای کرایه های تاکسی گفت: تغییرات قیمت خطوط تاکسی نسبت به سال جاری به طور متوسط از حداقل ۴۵ درصد تا حداکثر ۶۰ درصد تعیین شده است و بر اساس مصوبه شورای شهر به شهرداری تهران اجازه داده میشود در مسیرهای دارای شیب تا سقف ۱۰ درصد به کرایه تاکسی های خطی اضافه کند همچنین در ساعات اوج ترافیک نیز تا سقف ۲۵ درصد به کرایه ها اضافه خواهد شد و ساعات اوج ترافیک توسط شهرداری تهران و سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران مشخص خواهد شد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: در شرایط آب و هوایی نامساعد نیز تا سقف ۱۵ درصد به کرایهها اضافه خواهد شد که اجرای این تبصره منوط به ایجاد سیستم حمل و نقل هوشمند مناسب برخط خواهد بود.
وی درباره انتخاب خودروهای تاکسی گفت:انتخاب خودروی تاکسی برای تمام شهرها باید مطابق با مصوبه شورای عالی ترافیک باشد و این انتخاب براساس قدرت موتور خودرو، وسعت خودرو برای گنجایش ۴ نفر مسافر و قیمت آن است.
تشکری هاشمی با اشاره به مباحث مطرح شده درباره تاکسی شدن خودروی ساینا گفت: در گذشته خودروی پراید ویژگیهای گفته شده را نداشت و بعید است ساینا هم این شاخصه ها را داشته باشد زیرا تاکسی باید در وهلهه اول برای مسافر راحت باشد به کسانی که پیشنهاد تاکسی شدن ساینا را دادهاند پیشنها میکنم خود و خانوادهشان سوار این خودرو شوند و ببینند آیا ۳ نفر در پشت ساینا جا میشوند یا خیر؟.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: ساینا دوام بسیاری ندارد و وسیله مناسبی نیست.
وی درباره پیشنهاد شورای شهر برای تاکسی های تهران اظهار کرد: خرید خودروی وارداتی اولین پیشنهاد ما است باید اجازه دهیم از واردات خودرو به نفع مردم استفاده شود و از تولید داخل نیز خودروهایی انتخاب شود که مقرون به صرفه، با دوام و دارای فضای مناسب باشد.
تشکری هاشمی همچنین درباره میزان بهای بلیت مترو گفت: کمترین بهای کارت بلیت مبلغ دار برای مسافران داخل شهری و با مسافت طی شده تا ۲ کیلومتر مبلغ ۲۸،۵۰۰ ریال است و متناسب با افزایش طول سفر و به ازای هر کیلومتر، ۱۴۷ ریال به نرخ کرایه اضافه خواهد شد.
وی افزود: میزان افزایش نرخ کرایه سفرهای با مسافت بالاتر از ۳۴ کیلومتر برای سال ۱۴۰۲ معادل نرخ کرایه سفر با مسافت تا ۳۴ کیلومتر خواهد بود، بهای کارت بلیت مبلغ دار برای مسافران حومه ۳۷،۷۳۰ ریال ، ایستگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی (هشتگرد) ۸۲،۰۰۰ ریال و برای مسافران ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره)۵۰۰، ۱۳۶ ریال است.
عضو شورای شهر تهران درباره بهای بلیت اتوبوس ها نیز گفت: کرایه دریافتی برای خطوط اتوبوس تندرو با طول بیش از ۱۵ کیلومتر مطابق خطوط ۱۵ کیلومتری و برای خطوط اتوبوس عادی با طول بیش از ۲۰ کیلومتر مطابق خطوط ۲۰ کیلومتری محاسبه و دریافت می شود.
تشکری هاشمی ادامه داد: در خطوط اتوبوس تندرو بخش عمومی نرخ پایه ورودیه مبلغ هزار و ۸۰۰ تومان تا پیمایش ۵ کیلومتر است و به ازای هر ۵ کیلومتر ۴۰۰ تومان اضافه خواهد شد همچنین در خطوط عادی بخش خصوصی مبلغ ورودیه هزار و ۸۰۰ تومان تا پیمایش ۲ و نیم کیلومتر است که به ازای هر ۲ و نیم کیلومتر ۴۰۰ تومان اضافه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش بهای بلیت مترو و اتوبوس و کرایه تاکسی از اول اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد، گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه مبالغ گفته شده در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران اعمال خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات