• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012915358
  • خبرنگار : 30147

فرماندار زبرخان مطرح کرد

ضرورت ایجاد ناحیه صنعتی در دومین شهرستان صنعتی خراسان رضوی

ضرورت ایجاد ناحیه صنعتی در دومین شهرستان صنعتی خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار زبرخان گفت: با توجه به اینکه زبرخان دومین شهرستان صنعتی خراسان رضوی است پیگیر تأسیس و ایجاد ناحیه صنعتی جدیدی در بخش اسحاق‌آباد هستیم.

محمد عین‌القضات در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: شهرستان زبرخان با داشتن یک شهرک صنعتی نسبتاً بزرگ به نام خیام بعد از شهرک طوس دومین شهرک بزرگ استان به لحاظ تعداد صنایع است.

وی عنوان کرد: به دلیل اینکه دومین شهرستان صنعتی خراسان رضوی هستیم و از سویی وجود درخواست‌های بسیار برای راه‌اندازی واحدهای صنعتی پیگیر تأسیس و ایجاد یک ناحیه صنعتی جدید در بخش اسحاق‌آباد زبرخان هستیم.

فرماندار زبرخان با بیان اینکه قطعاً راه‌اندازی ناحیه صنعتی در این شهرستان توجیه دارد، تصریح کرد: موافقت‌های اولیه ناحیه صنعتی اخذ شده و مراحل اداری آن در حال طی شدن است، واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی خیام از نظر ارزآوری و صادرات و همچنین تولید از وضعیت مطلوبی برخوردارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ کارگر در شهرستان مستقر بوده و کار می‌کنند که بخش قابل توجهی از آنها در شهرک صنعتی خیام هستند، واحدهای بزرگ دیگری هم شامل صنایع لبنی، شرکت نساجی و ... در اطراف شهرک صنعتی و شهرستان هستند و فعالیت دارند.

بسیاری از واحدهای صنعتی اجاره‌نشین هستند

عین‌القضات گفت: صنعتی بودن شهرستان موجب شده که برای واحدهای تولیدی با کمبود فضا شویم، از سویی به دلیل پتانسیل‌های بسیار خوبی که در حوزه کشاورزی و مواد اولیه برای واحدهای صنعتی در زبرخان وجود دارد درخواست‌ها زیاد است.

وی کمبود فضا را به دلیل عدم مدیریت درست فضای موجود در شهرک صنعتی دانست و اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته ۳۰ درصد زمین‌های واگذار شده در شهرک صنعتی بلااستفاده مانده و بهره‌برداری نمی‌شود که برای رفع مشکل نیازمند عزم جدی هستیم.

فرماندار زبرخان عنوان کرد: در سفر اخیر آقای رسولیان معاون وزیر صمت به شهرستان مصوب شد برای آزادسازی این فضاها تیمی از مجموعه فرمانداری و شرکت شهرک‌ها و صمت استان تشکیل شود که البته هنوز اجرایی نشده است، می‌طلبد از سوی شرکت شهرک‌ها در استان پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این زمین‌ها آزاد شوند دیگر با کمبود فضا مواجه نخواهیم بود، در شهرک صنعتی زبرخان واحدهای بسیاری داریم که اجاره‌نشین هستند و هر چند سال باید جابجا شوند و این اصلاً خوب نیست، باید زمین‌هایی که تاکنون  به بهره‌برداری نرسیده در اختیار این واحدها گذاشته شود.

برای آب و برق شهرک صنعتی با مشکلات جدی مواجهیم

عین‌القضات در ادامه مهم‌ترین مشکل شهرک صنعتی زبرخان را نداشتن زیرساخت‌های کافی اعلام کرد و گفت: در حوزه آب و برق شهرک صنعتی با مشکلات جدی مواجهیم، زیرساخت‌هایی که در گذشته برای آب پیش بینی کرده‌اند تکمیل شده و در حوزه برق نیز با همین مشکل مواجه هستیم.

وی افزود: باوجوداینکه بسیاری از واحدهای صنعتی درخواست افزایش قدرت انشعاب برق دارند اما زیرساخت‌های موجود پاسخگو نیست، در حوزه فاضلاب جاری شهرک هم با مشکلاتی مواجه‌ایم.

نماینده عالی دولت در زبرخان اذعان کرد: هر چند تصفیه‌خانه شهرک صنعتی خیام یکی از پیشرفته‌ترین تصفیه‌خانه‌های استان و شهرک‌های صنعتی کشور است اما چون یکی از شاخصه‌های استاندارد پساب خروجی بسیار بالا و شور است قابل استفاده نیست به همین دلیل مجبور هستیم در پائین‌دست رها کنیم.

ورود ماشین‌های سنگین به شهرک صنعتی از داخل شهر خرو

وی به دیگر مشکل شهرک صنعتی این شهرستان اشاره کرد و گفت: ماشین‌های سنگین برای ورود و خروج به شهرک صنعتی مجبور هستند از داخل فضای شهر خرو عبور کنند که این موضوع مشکلات جدی را ایجاد نموده است.

عین‌القضات اذعان کرد: هرچند از نظر قانون ورود ماشین‌های سنگین به داخل محدوده شهری ممنوع است، اما چون درب غربی شهرک به داخل شهر خرو باز می‌شود و درب جنوبی به دلیل مشکلاتی که از نظر دسترسی دارد کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد با مشکلات اساسی مواجه‌ایم، می‌طلبد برای رفع مشکل ورود و خروج خودروها از شهرک صنعتی و ایجاد تقاطع غیر همسطح پروژه ملی تعریف شود. از سویی ضلع شمالی شهرک به زمین‌های کشاورزی منتهی شده و هنوز دیوار محافظ آن اجرا نشده است.

وی در ادامه به وضعیت صادرات واحدهای صنعتی اشاره کرد و افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی شهرستان به کشورهای همسایه، کشورهای حوزه شرقی و کشورهای غربی و جنوبی ایران، حوزه خلیج فارس حتی کشورهای اوراسیا مانند روسیه و ... صادراتی مانند محصولات لبنی و لوازم خانگی و ... دارند.

فرماندار زبرخان افزود: حدود ۲۰ شرکت، صادراتی شامل انواع مواد غذایی و سیم و کابل، شوینده‌ها، کاشی، لوله و میلگرد و... به کشورهای ترکیه، روسیه، افغانستان، پاکستان، عمان، امارات و عراق، تاجیکستان و... دارند.

تعطیلی حدود ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی

 وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون چندین کارخانه و واحد صنعتی احیا و به چرخه تولید بازگشتند، اظهار کرد: در شهرک صنعتی زبرخان ۳۰۸ واحد تولیدی و صنعتی مستقر هستند، باوجوداینکه کمبود فضا یکی از مشکلات شهرک صنعتی محسوب می‌شد اما با مدیریت صحیح فضاهای واگذار شده و پس‌گیری زمین‌هایی که به بهره‌برداری نمی‌رسند تا حدود زیادی این مشکل قابل رفع خواهد بود.

 عین‌القضات با اعلام اینکه هرچند حدود ۹۵ درصد شهرک صنعتی زبرخان واگذار شده ولی کمتر از ۷۰ درصد آن در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: اکثراً شرکت‌ها با بیش از ۵۰ درصد ظرفیت مشغول هستند ولی این آمار دقیق نیست و ظرفیت هر کارخانه متفاوت است.

وی از تعطیلی حدود ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به دلایل مختلف خبر داد و گفت: مشکل اصلی که اکنون در حوزه صنعت کشور و همچنین زبرخان وجود دارد کمبود نقدینگی است.

نماینده عالی دولت در زبرخان افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان به سرمایه در گردش و سرمایه‌ای برای تهیه مواد اولیه نیاز دارند، هرچند درخواست‌ها هم برای دریافت تسهیلات زیاد هستند.

سیاست‌های بانکی انقباضی است

وی گفت: با توجه به اینکه از سوی رهبر معظم انقلاب شعار سال مهار تورم و رشد تولید اعلام شده سیاست‌های بانکی نیز در سال گذشته و امسال انقباضی بوده است.

عین‌القضات اظهار کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در صف دریافت تسهیلات ارزان قیمت هستند که می‌طلبد هر چه سریع‌تر مشکلات رفع شود.

عین‌القضات ادامه داد: اولین اولویت در شهرک صنعتی خیام که اصلاً بار مالی برای دولت و مجموعه صنعت استان ندارد، مدیریت بهینه اراضی در یک اقدام جهادی و انقلابی است که البته دستورات مربوطه را معاون محترم وزیر صمت صادر نمودند ولی کماکان اجرایی نشده و معطل مانده است.

وی همچنین تصریح کرد: کمبود زمین برای طرح توسعه شرکت‌ها و از سویی در اختیار داشتن زمین‌ها توسط کسانی که تولیدکننده نیستند باعث بروز این مشکل شده است.

فرماندار زبرخان کمبود شدید آب و برق، نقص در تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی و اورژانس، عدم آنتن دهی تلفن همراه داخل شهرک که تا حدودی با پیگیری انجام شده مرتفع گردیده و به‌زودی به‌طور کامل برطرف می‌شود، عدم دسترسی مناسب و ایمن به جاده مواصلاتی که با تعریف پروژه‌ای ملی مبنی بر احداث تقاطع غیر همسطح در ضلع جنوبی شهرک قابل رفع است را از جمله مشکلاتی که نیازمند توجه جدی هستند دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha