به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه میلیتاری تایمز، وزارت دفاع چین اعلام کرد، این عملیات اواخر جمعه شب در داخل خاک چین انجام شده و دستاوردی قابل قبول داشته است.
این وزارتخانه بدون آنکه جزئیات مربوط به این آزمایش را اعلام کند، گفت، این آزمایش در ماهیت قاطع بود و هیچ کشوری را هدف قرار نداد.
چنین سیستمی شامل موشکهای رهگیر مستقر در زمین و یکسری رادار بزرگ و سیستم کنترل آتش با هدف ساقط کردن موشکهای بالستیک از جمله قارهپیما با قابلیت حمل کلاهک اتمی یا سایر کلاهکهاست و در ضمن، در مسیر رهگیری، در میان حریم هوایی حرکت میکند.
ارتش آمریکا میگوید، چنین سیستمی برای ساخت بسیار پیچیده و گران است و البته ظرفیتهای چین در چنین حوزهای هنوز به خوبی مشخص نیست.
از طرفی چنین سیستم رهگیری به عنوان سلاح ضد ماهوارهای نیز به کار میرود و زمانیکه دولت چین از چنین موشکی برای انهدام یک ماهواره خارج از سرویس آب و هوایی خود در سال ۲۰۰۷ استفاده کرد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
چین در حال حاضر یکی از بزرگترین زرادخانههای جهان را که شامل انواع مختلفی از موشکهاست، در اختیار دارد و گمان میرود که به سرعت در حال توسعه آن است. بر اساس گزارش سال گذشته میلادی پنتاگون، چین اکنون حدود ۴۰۰ کلاهک اتمی دارد و تا ۲۰۳۵، تعداد آن به ۱۵۰۰ میرسد.
انتهای پیام
نظرات