آخوند یوسف سخندان در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به جایگاه مختومقلی فراغی شاعر پرآوازه ترکمن اظهار کرد: مختومقلی فراغی علاوه بر شاعر یک عارف هم بود و اشعار این شاعر پرآوازه و عارف ترکمن ابعاد و موضوعات مختلف جامعه را در بر میگیرد.
وی به ارادت مختومقلی فراغی به اهل بیت(ع) اشاره کرد و افزود: این شاعر ترکمن در بخشی از اشعار خود به رشادتها و شهامتهای حضرتامیرالمؤمنین علی(ع) اشاره کرده که قابل توجه است.
روحانی اهل سنت بندرترکمن متذکر شد: مختومقلی فراغی در دوران خود با کفار و منافقین در تقابل بوده و بر علیه افکار دشمنان اقدام کرده و با اشعار خود مسلمانان را به دینداری، وحدت، انساندوستی و معرفت الهی دعوت کرده است.
سخندان با بیان اینکه مختومقلی فراغی با اشعار خود، مردم را به سوی اخلاق، انسانیت، معرفت و انسان دوستی، تبعیت از قرآن و دستورات پیامبر اکرم(ص)، وحدت و توجه به جایگاه ائمه(ع) در دین اسلام دعوت کرده است، گفت: امیدوارم همه ما در راستای حرکت به سمت خوبیها، انسان دوستی و وحدت حرکت کنیم و از بزرگان الگو بگیریم.
وی ضمن قدردانی از مسئولان به جهت برگزاری سالانه مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی، متذکر شد: ما ضمن قدردانی از مسئولانی که هر ساله اقدام به برگزاری مراسم بزرگداشت برای این شاعر و عارف ترکمن میکنند از آنها انتظار داریم جایگاه مختومقلی و دیگر شعرا را بیشتر قدر بدانند.
روحانی اهل سنت بندرترکمن ادامه داد: یکی از موضوعاتی که هر ساله در برگزاری مراسم بزرگداشت مختومقلی موجب گلایه ما و دیگر علما میشود اجرای ساز و آواز در محل مقبره این شاعر بزرگ است ما با برگزاری مراسم گرامیداشت و روایت اشعار این شاعر ترکمن مشکلی نداریم اما با ساز و آواز در جوار مقبره مختومقلی مخالفیم.
سخندان با بیان اینکه مختومقلی فراغی در اشعار خود تمامی جوانب و موضوعات را جای داده است، تصریح کرد: مباحثی اعم از خداشناسی، انساندوستی، معرفت، اخلاق و تبعیت از قرآن کریم و ائمه(ع) در اشعار وی پررنگ است.
وی خاطرنشان کرد: مختومقلی فراغی در اشعار خود به امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، شهدای کربلا و دیگر ائمه معصوم(ع) پرداخته است، ما هم باید رهروی شاعران و عرفای بزرگ از جمله مختومقلی باشیم.
روحانی اهل سنت بندرترکمن از محققان جهان و ایرانی خواست در راستای اشعار مختومقلی فراغی تحقیق و پژوهش کنند تا مردم با مفاهیم و مضامین اشعار این شاعر پرآوازه ترکمن به ویژه ارادت اهل سنت به اهل بیت(ع) بیشتر آشنا شوند.
به گزارش ایسنا، مختومقلی فراغی، شاعر و عارف بزرگ ترکمن در سال ۱۱۱۲ هجری شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد، وی تا پایان عمر در بین ترکمنها زیست و در غمها و شادیهای آنها شریک بود. او علاوه بر شعر، به آموزش و راهنمایی مردم پرداخت و سرانجام در سن ۵۷ سالگی در سال ۱۱۶۹ هجری شمسی دعوت حق را لبیک گفت.
امسال قرار است علاوهبر برگزاری مراسمات بزرگداشت این شاعر نامی از ۱۵ اردیبهشت در تمامی ۱۴ شهرستان استان گلستان، مراسم اختتامیه دهه بزرگداشت مختومقلی فراغی نیز در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری مطابق با روز موسوم به تولد وی و با حضور نمایندگان کشورهای همسایه و مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشورمان در جوار آرامگاه این شاعر متعهد برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات