• یکشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402012009364
  • خبرنگار : 50491

در گفتگو با ایسنا عنوان شد؛

مهم‌ترین عمل در شب‌های قدر/ شبی که مقدرات انسان امضا می‌شود

مهم‌ترین عمل در شب‌های قدر/ شبی که مقدرات انسان امضا می‌شود

ایسنا/گلستان رئیس مرکز اسلامی گلستان با بیان اینکه ماه رمضان باید منجر به تحول روحی و فکری در انسان شود، گفت: بسیاری از علما، ماه رمضان به ویژه شب‌های قدر را شروع مراقبت‌های معنوی خود قرار می‌دهند.

حجت الاسلام نورعلی دیلم در گفتگو با خبرنگار ایسنا به برکات ماه رمضان به ویژه شب‌های قدر پرداخت و اظهار کرد: در حدیث قدسی آمده که در طول زندگی انسان نسیم‌هایی در حال وزیدن است و انسان مؤمن باید خود را مقابل نسیم‌های الهی قرار دهد؛ ما اعتقاد داریم یکی از نسیم‌های  ویژه خداوند متعال نسیم ویژه ماه مبارک رمضان است.

وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان نفس کشیدن، تسبیح و خواب عبادت است و شیاطین در غل و زنجیر هستند، افزود: بر اساس آیات قرآن کریم در دل فرصت استثنایی رمضان نسیم ویژه‌ای به نام شب‌های قدر وجود دارد که در آن آینده و مقدرات یک ساله ما رقم می‌خورد.

رئیس مرکز اسلامی گلستان متذکر شد:  گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب‌خانه چیست؟ اگر انسان نتواند در شب‌های قدر بهترین استفاده را ببرد و از خداوند متعال درخواست نکند قطعاً خداوند هم به ما توجه نمی‌کند.

دیلم، دعا را یکی از اعمال شب‌های قدر دانست و تصریح کرد: یکی از دستورات دینی در همه ایام از جمله ماه رمضان دعا و مناجات است، اهمیت دعا و مناجات به قدری است که خداوند فرمودند: «اگر دعای شما نبود خداوند به شما اعتنایی نمی‌کرد» لذا باید از فرصت شب‌های قدر برای دعا و مناجات استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از علما در طول سال شب زنده داری می‌کردند تا شب قدر را درک کنند و یا همه ماه رمضان را تا سحر بیدار می‌ماندند تا از فیض احیای شب قدر بی‌بهره نمانند، سرنوشت و آینده ما به شب قدر بستگی دارد و می‌طلبد انسان از این فرصت ویژه نهایت استفاده را ببرد.

به گفته رئیس مرکز اسلامی گلستان؛  بسیاری از علما، ماه مبارک رمضان به ویژه شب‌های قدر را سرآغاز مراقبت‌های معنوی خود قرار می‌دهند که این مهم نشانه اهمیت بالای ماه مهمانی خدا و شب‌های قدر است.

دیلم، تعقل را مهم‌ترین کار در شب‌های قدر دانست و یادآور شد: چه خوب است که انسان در شب‌های قدر در کنار تلاوت قرآن کریم و سایر اعمال عبادی، ‌اندیشه کند که از کجا آمده، در کدام نقطه قرار دارد و به کجا خواهد رفت، انسان در این شب‌ها باید نسبت به توحید، وظایفی که به او محول شده و نسبت به خداوند کمی فکر کند.

وی با بیان اینکه دین اسلام برای فکر کردن، تعقل و اندیشیدن اهمیت زیادی قائل است، افزود: اندیشیدنی که بتواند آینده را برای ما ترسیم کند بسیار مفید و اثربخش خواهد بود، اگر شبانه روز قرآن بخوانیم اما تعقل و تدبری در مفاهیم آن نباشد فایده‌ای ندارد لذا اولین عمل در شب‌های قدر اندیشه نسبت به خداوند متعال و حقوق و وظایف ما است.

رئیس مرکز اسلامی گلستان، احیا و شب‌زنده‌داری را یکی از اعمال مهم  شب‌های قدر برشمرد و تصریح کرد: در روایات به احیای شب‌های قدر و حتی ۱۰ شب آخر ماه رمضان تأکید شده، همچنین تلاوت قرآن کریم، اقامه نماز شب، و ذکر و مناجات به همراه سایر دستوراتی که در مفاتیح الجنان آمده از دیگر اعمال شب‌های قدر است.

دیلم با بیان اینکه ماه رمضان باید منجر به تحول روحی و فکری در انسان شود، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند وقتی پس از ماه رمضان، امام راحل را نظاره می‌کردند ایشان تغییر می‌کرد و به عبارتی عبادات امام(ره) در ماه رمضان، تکراری نبود به همین علت منجر به تحول می‌شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha