فرامرز خوشاب در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تلاشهای بیشماری که تاکنون انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه «تاریشا» و دیگر علاقهمندان برای رساندن صدای تهاجمات سیستماتیک به محوطههای تاریخی شهر ایذه شده و همچنان بدون واکنش از جانب مدیران میراث فرهنگی خوزستان و وزارت باقی ماندهاند گفت: سکوت مدیران و متولیان حوزه میراث فرهنگی در برابر این همه فریاد وامصیبتا برای ما تردیدی باقی نمیگذارد که در سطح مدیریت خوزستان برای پیگیری شرایط وخیم و بحرانی میراث فرهنگی و محوطههای تاریخی شهر ایذه برخوردی عامدانه دیده میشود که نمیخواهند سروسامانی به این بلبشوی ملی و جهانی داده شود وگرنه مگر میشود بارها این موضوع را به گوش مدیرکل میراث فرهنگی و دیگر اجزای میراث فرهنگی خوزستان رساند و ترتیب اثری نداد!؟
وی ادامه داد: این بیتوجهی نه تنها منجر به اتفاقات بسیار ناگوار و دردناک در ایذه و در سطح کلان خواهد شد بلکه به زودی دود این بیمهریها به چشم مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی کشور نیز خواهد رفت.
او تصریح کرد: به دنبال تلاشهای درخور توجه و از خودگذشتگیهای دکتر جعفر مهرکیان و به دنبال آن هیات باستانشناسی ایرانی ـ ایتالیایی در سه فصل کاوش در این محوطه این ترس وجود دارد که تمام زحمات این مجموعه و پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر در پی این حفاریها و سوداگریها به باد فنا برود و شرایط ثبت جهانی ایذه تحت شعاع اوضاع نابسامان میراث فرهنگی خوزستان قرار گیرد.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه تصریح کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که این محوطه دارای ارزش و جایگاه جهانی که دانشمندان بسیاری در حوزه باستانشناسی آرزوی ورود به این محوطه و کاوش در آن را دارند دچار خطرات و حفاریهای بسیار گسترده و دردآوری شده است.
خوشاب افزود: بهتر است بازرسی استانداری خوزستان از مدیران میراث فرهنگی خوزستان بپرسد کانکس نگهبانی اداره میراث واقع در «شمی» چه شد؟ مگر نه اینکه آن کانکس اموال دولتی محسوب میشود و باید حسابرسی شود؟ نقش بازرسی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در این میان چیست؟
او گفت: نبود رسیدگی و نظارت اداره کل میراث فرهنگی در «شمی» این گمان را در سوداگران اشیای تاریخی تقویت کرده که گویی حفاریهای باستانشناسی به طور غیررسمی آزاد شده است و همین موضوع بر جسارت حفاران غیرمجاز که بسیاری از آنها افراد محلی هستند افزوده تا با بستن مسیر به راحتی هر بلایی که میخواهند بر سر این محوطه باستانی بیاورند. دیدن زخمهای محوطه تاریخی «شمی» آدم را به گریه وامیدارد!
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه ادامه داد: محوطه باستانی «شمی» از بقایای دوره الیمایی ـ پارتی است که با وسعتی بیش از ۵۰ هکتار بخش عظیمی از تاریخ پیدا و پنهان استان خوزستان را در خود جای داده است.
انتهای پیام
نظرات