به گزارش ایسنا، به منظور اطلاعرسانی آمار و اطلاعات مربوط به محصولات و شرکتهای فعال در حوزه فناورینانو، پایگاه اطلاعرسانی محصولات فناورینانو ایران اقدام به ارائه اطلاعات دقیق محصولات دارای گواهی نانومقیاس میکند.
بر اساس آخرین بهروزرسانی انجام شده در این پایگاه، حوزه «حمل و نقل» با ۲۲ درصد بیشترین سهم را در میان حوزههای صنعتی دارای گواهی نانومقیاس دارد. پس از آن، «مواد اولیه» با ۲۰ درصد، «تجهیزات» با ۱۷ درصد، «عمران و ساختمان» با ۹درصد، «خدمات و ملزومات صنعتی» با ۸ درصد، «دارو، بهداشت و سلامت» با ۷ درصد و «انرژی، نفت و صنایع وابسته» با ۵ درصد قرار دارند.
تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۴۲ شرکت در حوزه فناوری نانو فعالیت داشتهاند که این شرکتها ۱۱۸۷ محصول نانو و ۲۴۱ تجهیز نانو را تولید و به بازار عرضه کردهاند. در مجموع فناوری نانو در بیش از ۱۵ حوزه صنعتی وارد شده که محصولات این صنایع تاکنون به ۴۵ کشور جهان صادر شده است.
آمار کل محصولات دارای گواهی نانومقیاس از سال ۱۳۸۷ تاکنون روند رو به افزایش داشته است و در این میان محصولات نانومقیاس سهم بیشتری نسبت به تجهیزات نانومقیاس دارند. تا پیش از سال ۱۳۹۴، تعداد تجهیزات نانومقیاس بیشتر از محصولات نانومقیاس در کشور بود که از این سال، محصولات نانویی گوی سبقت را از تجهیزات نانومقیاس ربوده و با شیب قابل توجهی پیشی گرفتند.
ستاد توسعه فناوری نانو در راستای ایجاد شفافیت بازار محصولات نانو و به تبع آن ارتقای کیفی این محصولات و افزایش اعتماد مصرفکنندگان و نهایتا توسعه بازار مواد و محصولات نانو به محصولات حوزه فناوری نانو تاییدیه نانومقیاس اعطا میکند.
به نقل از ستاد نانو، مواد و محصولاتی در حوزه فناوری نانو قرار میگیرند و به آنها تأییدیه نانومقیاس اعطا میشود که مطابق با استاندارد ملی ۱۲۰۹۸ و استانداردهای بینالمللی (ISO/TS) ۲۷۶۸۷ در فرایند بازرسی موارد زیر را دارا باشند:
*مقیاس بین ۱ تا ۱۰۰ نانومتر
*مهندسی بودن فرآیند تولید
*بهبود خواص نسبت به محصول مشابه (نمونه شاهد بدون استفاده از فناوری نانو)
گواهینامه نانومقیاس با اعتبار یکساله صادر شده و قابل تمدید است. همچنین در طول مدت اعتبار جهت اطمینان از ثبات مقیاس و خواص محصول تولیدکننده، بازرسیهای دورهای از شرکت انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات