حسین علیزاده در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: همزمان با ایام نوروز پذیرای ۳۰ هزار مسافر و گردشگر بودیم که حدود ۱۱ هزار نفر آنها فقط از اماکن تاریخی و مذهبی بازدید داشتند.
وی با بیان اینکه از این ۱۱ هزار نفر حدود ۸۰۰۰ نفرشان از اماکن مذهبی و ۳۶۰۰ نفر از اماکن تاریخی بازدید داشتهاند، عنوان کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ تا ۹ درصد افزایش داشته است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن گفت: حدود ۲۹ کلاس، مجتمع و زائرسرا، پنج اقامتگاههای بومگردی و چند هیات مذهبی برای اسکان مسافران در حالت عادی و اضطراری پیشبینی شده بود.
وی میانگین اقامت مسافران را بین یک تا ۲ روز اعلام نمود و افزود: بیشترین بازدیدها از امامزاده سید طاهر(ع) بردسکن و برج کشمر، مناره فیروزآباد و امامزاده هاشم(ع) انابد بوده است.
علیزاده اظهار کرد: با برنامهریزیهای قبلی و آمادهسازی جاذبههای گردشگری و مذهبی شهرستان، خدماتدهی به مسافران و زائران حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) نسبت به سالهای گذشته متفاوتتر و مناسبتر بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشینه تاریخی، فرهنگی و ویژگیهای طبیعی و جغرافیایی، بردسکن جاذبههای گردشگری متنوعی در حوزههای مختلف تاریخی، طبیعی و مذهبی دارد که میتواند صنعت توریسم این منطقه را شکوفا کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن افزود: مناره فیروزآباد نخستین بنای تاریخی بردسکن به شماره ۹۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این بنای تاریخی دارای ۲ کتیبه در بالا و پائین به خط کوفی و متعلق به اواخر قرن هفتم هجری است.
علیزاده همچنین به برج علیآباد کشمر از توابع بردسکن اشاره کرد و افزود: این بنا در فاصله پنج کیلومتری شمالی جاده اصلی بردسکن به خلیلآباد در میان روستای کشمر واقع شده است.
وی گفت: بنای رباط کبودان که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمیگردد و کفه نمکی بردسکن از دیگر جاذبههای زیبا و منحصر به فرد در خراسان رضوی است که در این مدت مورد بازدید گردشگران قرار گرفت.
علیزاده عنوان کرد: مقبره عبدلآباد، کاروانسرای کبودان و آبانبار سید باقر(ع) بردسکن از دیگر جاذبههای گردشگری منطقه بردسکن در حوزه گردشگری تاریخی است. در حوزه گردشگری طبیعی نیز جنگلهای طاق جنوب روستای رکنآباد، عظیمآباد و قوژدآباد، آبشار سربرج، غارهای درونه و دهانه بیجورد از جمله جاذبههای متعدد در این حوزه است که در طول سال گردشگران خاص خود را دارد.
وی در حوزه گردشگری مذهبی به امامزاده کدوغن(ع)، امامزاده سرنخواب(ع)، امامزاده هاشم(ع) انابد، امامزاده سید محمد شهرآباد(ع) و امامزاده رکنآباد(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: برخی از این اماکن مذهبی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت طبیعی جنبه طبیعتگردی نیز دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن گفت: با توجه به غنای تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهرستان و از طرفی قرار گرفتن در تقاطع مواصلاتی و محل عبور و تردد مسافران بارگاه امام هشتم شیعیان، حضرت رضا(ع) از جنوب و جنوب غربی کشور و نیز مسافران عبوری از تهران، سبزوار به سمت شرق و جنوب شرقی میتواند منشا خیر باشد.
وی در خصوص امامزاده سید طاهر حسینی(ع) و امامزاده سید هاشم(ع) که در ایام نوروز مورد بازدید مسافران و گردشگران بسیاری قرار گرفتهاند، گفت: مزار سید میرزا طاهر حسینی(ع) از نوادگان امام سجاد(ع) معروف به پیر کدوغن، در شهرستان بردسکن و در حاشیه جاده ترانزیتی محور بجستان، بردسکن، سبزوار، مشهد و کریدور اتصال شرق و جنوب کشور به شمال واقع شده و با توجه به موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد امروز به عنوان یک منطقه گردشگری و زیارتی در مسیر زائران آقا علی ابن موسیالرضا(ع) مطرح است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن بیان کرد: مزار سید هاشم(ع) از فرزندان امام موسی ابن جعفر(ع) در حاشیه جاده ترانزیتی بردسکن طبس واقع شده و اولین زیارتگاه ورودی خراسان رضوی است که در مسیر زائران حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) که از جنوب و مرکز کشور به مشهد مشرف میشوند، قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات