• چهارشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402011606843
  • خبرنگار : 71263

تاثیر کاهش تولید نفت اوپک پلاس روی قیمت بنزین

تاثیر کاهش تولید نفت اوپک پلاس روی قیمت بنزین

تاثیر اقدام غیرمنتظره اوپک و متحدانش برای کاهش تولید نفت، به زودی در پمپ بنزین‌های آمریکا احساس خواهد شد.

به گزارش ایسنا، گروه اوپک پلاس یکشنبه هفته جاری اعلام کرد تولید خود را از ماه مه تا پایان سال ۲۰۲۳، به میزان ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد. این خبر باعث جهش بهای معاملات نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت شد که روز دوشنبه حدود شش درصد افزایش پیدا کردند.

اعلام کاهش تولید همچنین تاثیر فوری بر بهای معاملات بنزین داشت که بسیار سریع‌تر از افزایش قیمت نفت خام به رانندگان آمریکایی منتقل خواهد شد. شاخص RBOB که شاخص قیمت اصلی عمده فروشی بنزین به شمار می‌رود، حدود هشت سنت در هر گالن معادل سه درصد در معاملات صبح سه شنبه افزایش یافت.

تام کلوزا، رئیس جهانی تحلیل انرژی شرکت OPIS که قیمت گاز را برای "انجمن اتومبیل آمریکا" (AAA) رصد می‌کند، در این باره گفت: تصور می‌کنم اوپک، هیولای تورم را دوباره بیدار کرده است. کاخ سفید باید شوکه و عصبانی شود. این اقدام مطمئنا محاسبات را برای مدتی تغییر خواهد داد. او گفت: ما به قیمت پنج دلار هر گالن بنزین بر نمی‌گردیم. تصور نمی‌کنم حتی به قیمت چهار دلار هم برسیم اما تا پایان تابستان، رانندگان آمریکایی ممکن است دوباره با قیمت‌های بالاتر از میانگین سالانه روبرو شوند به خصوص اگر گردباد یا طوفان‌های دیگر، تولید منطقه گلف کاست را مختل کنند.

میانگین قیمت بنزین در آمریکا یک سال پیش یک هفته پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و التهابی که متعاقب آن در بازارهای انرژی جهان به وجود آمد، به چهار دلار و ۱۹ سنت در هر گالن رسید، قیمت ها تا ۱۴ ژوئن، به پنج دلار و دو سنت در هر گالن رسید و پس از آن به تدریج رو به کاهش گذاشتند. این کاهش تا اندازه ای تحت تاثیر آزادسازی نفت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا و تا اندازه‌ای به دلیل نگرانی از بروز رکود اقتصادی در آمریکا یا رکود جهانی که تقاضا برای بنزین را کاهش داد، روی داد.

حتی در قیمت سه دلار و ۵۱ سنت، قیمت بنزین در آمریکا پایین میانگین سه دلار و ۵۳ سنت در ۲۳ فوریه سال ۲۰۲۲، یک روز پیش از حمله نظامی روسیه به اوکراین است.

بر اساس گزارش سی ان ان، به گفته کلوزا، یک عاملی که مانع می‌شود بنزین به رکورد قیمتی که در سال ۲۰۲۲ داشت، بازگردد، برنامه آمریکا برای آزادسازی نفت بیشتر از ذخایر نفت استراتژیک و رشد تولید و ظرفیت پالایش نفت در آمریکاست. اما کاهش یک میلیون بشکه در روز تولید نفت توسط اوپک پلاس، به راحتی قابل جبران نخواهد بود. آنها توانایی کاهش تولید را دارند و به نظر می‌رسد که برای این کار، انگیزه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha