• چهارشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402011606675
  • خبرنگار : 71531

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور تشریح کرد

آخرین وضعیت تعیین تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۲

آخرین وضعیت تعیین تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۲

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با انتقاد از عدم تعیین به موقع تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۲، گفت: پیشنهادمان این است که هیات وزیران افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌ها را که مصوب شورای عالی بیمه سلامت است، مصوب کنند.

دکتر علی سالاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تعیین تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۲، گفت: پیشنهاد سازمان نظام پزشکی در شورای عالی بیمه سلامت، ۶۰ درصد افزایش گلوبال و کلی تعرفه‌ خدمات پزشکی بود. زیرا گزارشاتی داشتیم مبنی بر اینکه تورم بالای ۵۰ درصد بوده و این موضوع را مردم در حوزه‌های مختلف لمس کردند. حال باید توجه کرد که بخش فنی حوزه سلامت وسیله محور است و وسایل نیز به قیمت ارز وابسته‌اند که امسال هم ارز افزایش قیمت بالایی داشته است. در عین حال در زمینه اجاره‌بها و خرید مطب، افزایش هزینه داشتیم که این افزایش هزینه‌ها در حوزه سلامت بیش از متوسط تورم بوده است و بر همین اساس سازمان نظام پزشکی پیشنهاد افزایش گلوبال تعرفه‌های پزشکی به میزان ۶۰ درصد را ارائه داد.

موافقت شورای عالی بیمه سلامت با افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌های خدمات پزشکی

وی افزود: منتها این پیشنهاد در شورای عالی بیمه سلامت تعدیل شد و به افزایش ۴۰ درصدی رسید و اکثر بیمه‌ها هم افزایش گلوبال ۴۰ درصدی تعرفه‌های خدمات پزشکی را پذیرفتند. علی‌رغم اینکه بیمه‌ها خریدار خدمت هستند و سازمان نظام پزشکی فروشنده خدمات است و می‌توان گفت که ترکیب فروشنده خدمت نسبت به خریدار خدمت در شورای عالی بیمه یک به هشت بوده، اما حتی خریداران خدمت هم معترف بودند که افزایش کمتر از ۴۰ درصد تعرفه‌های پزشکی، باعث می‌شود که کمیت و کیفیت خدمات سلامت کاهش یابد.   

سالاری همچنین گفت: در نهایت پیشنهاد افزایش گلوبال ۴۰ درصدی تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه تصویب و در آبان ماه سال قبل به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد. در این بخش تخلفی اتفاق افتاد؛ اولا رقم تعرفه طبق قانون باید تا قبل از سال جدید اعلام شود. زیرا تمامی مراکز و مطب‌ها دارند با قیمت‌ها و هزینه‌های جدید کار می‌کنند. با حقوق پرسنلی، اجاره و ... جدید کار می‌کنند، اما متاسفانه بیش از چهار ماه بحث تعیین افزایش تعرفه نگه داشته شده و از طرف دیگر شنیده‌ها حاکی از این است که سازمان برنامه و بودجه افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌ها را به ۳۰ درصد تقلیل داده و به هیات وزیران ارسال کرده است. چرا عدد اعلام شده از سوی ۹ سازمان و نهاد در شورای عالی بیمه را۱۰ درصد کم کرده و به هیات وزیران ارسال می‌کنند؟

سالاری تاکید کرد: دولت وظیفه دارد به عنوان اساسی‌ترین و پایه‌ترین حقوق شهروندی، سلامت مردم را تامین و نگرانی‌ها را در حوزه سلامت رفع کند. بر این اساس پیشنهاد ما این است که سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، سهم هر ایرانی را از درآمد کلی کشور در بخش سلامت افزایش داده، بیمه‌ها را تقویت کرده و پرداختی بیمه‌ها را به ارائه دهندگان خدمات سلامت بهتر کنند تا پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت ثابت بماند.

انتقاد سازمان نظام پزشکی به افزایش ۲۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی

وی با بیان اینکه افزایش ۲۵ درصدی تعرفه‌ها غیرمنطقی بوده و سازمان نظام پزشکی قطعا نسبت به آن منتقد است، گفت: امیدواریم دولت برای این موضوع چاره‌جویی کرده چون می‌تواند منجر به افزایش تورم پنهان در حوزه سلامت شود، در عین حال باید به فوریت در زمینه تعرفه‌های پزشکی تصمیم‌گیری کرد؛ چراکه در حال حاضر همکاران ما دارند به نرخ سال ۱۴۰۱، ارائه خدمت می‌کنند که واقعا دشوار است و بعد از آن هم آشفتگی نرخ‌گذاری و هرج و مرج رخ داده و در نهایت باعث می‌شود که وحدت رویه و نظم این حوزه از بین برود. بنابراین پیشنهاد ما این است که هیات وزیران همان ۴۰ درصد مصوب شورای عالی بیمه سلامت را مصوب کنند. 

سالاری گفت: اگر افزایش مناسب و بر اساس واقعیت را برای تعرفه‌های پزشکی در نظر نگیرند، انگیزه‌ها کم می‌شود. در حال حاضر می‌پرسیم که چرا مهاجرت پزشکان زیاد شده، چرا صندلی‌های تخصص و فوق‌تخصص خالی مانده است و ... همین موارد علت این اتفاقات است. در عین حال عدم افزایش مناسب تعرفه‌های پزشکی منجر به افزایش تورم پنهان در این حوزه می‌شود. به عنوان مثال وقتی به پزشکی بابت عمل جراحی آپاندیس در بیمارستان دولتی ۲۰۰ هزار تومان داده می‌شود، ممکن است که این چنین ارقامی باعث بی‌انگیزگی پزشک برای ارایه خدمت شود، دیر به محل کار آید و به موقع سر عمل حاضر نشود یا اینکه پول زیرمیزی بگیرد و پرداخت‌ها به طرق دیگر انجام شود. بنابراین اراده و انگیزه ارائه خدمت از بین می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۰:۴۶

مگر جایی قسم خورده اید که هر سال هزینه های سلامت مردم را افزایش دهید.باید سیستم سلامت هم مثل کارمندی بصورت پرداخت حقوق شود.نه اینکه در بيمارستان تامین اجتماعی نسخه را بجای ثبت سیستم بصورت کاغذی که باید آزاد خریداری بشه دکتر صادر کند و سایر مسائل

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۳:۳۲

اینیی که گفتی یعنی چه؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۳:۵۰

اگر حقوق من درصدی اضافه شود همان درصد حتی پایینتر به تعرفه پزشکی باید اضافه شود رییس بیمه سلامت ادعا میکند پزشکان در بیمارستان دولتی کار نمی‌کنند اولا این حرف بدآموزی دارد دوما یعنی پزشکان دنبال پولند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۷ ۰۱:۰۶

پس دنبال چی هستن !!? بیشتر دکتر ها حاضر نیستن با بیمه ها کار کنند اما تو لیست بیمه ها هستن وقتی تماس می گیریم فقط ویزیت قبول می کنند اگه هزینه عمل داشته باشی زیر بار هزینه تعرفه بیمه نمی رن پول هزینه عمل رو آزاد می خواهند بگیرند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۷ ۲۲:۵۲

همه دنبال پول هستن ؛ ایرادی بر کسی وارد نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۸ ۰۰:۵۷

بد نیست کلاه خود را قاضی کنید و بجای متهم کردن کادر درمان به پولخواهی مقایسه‌ی عادلانه‌ای بین افزایش تورم و تعرفه‌های صنوف مختلف با صنف درمان داشته باشید تا شاید قضاوت بیجا نکنید

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۸:۵۳

ما که از بخش درمان خارج شدیم با این تعرفه ها. یکسری از پزشکها هم دارن همینکار رو میکنن یا مهاجرت میکنن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۲۰:۲۳

چرابایدتورم مهارنشه که هرسال یک تعرفه جدیدبرای پزشکان تصویب نشه. خداروخوش نمیاد. سال مهارتورم هستش

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۷ ۲۱:۳۰

حالا برای کرایه راننده تاکسی ۵۰۰ تا تک تومنی اضافه کنن ، یک ماه گفتگو و برنامه میذاره. برخی پزشکان پول پرست خیلی شیک و مجلسی دارن از مردم میچاپن اما اتفاقی نمی افته .....

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۹ ۱۹:۰۲

یک پزشک متخصص وقتی وارد بازار کار می‌شود که در آغاز میانسالیست یعنی در دوران پراز نیروی جوانی یک پاپاسی هم درنیاورده درحالیکه شاگرد تنبل کلاسشان در دبیرستان بیش از ۱۰ سال کارکرده و صاحب خانه و زندگیست . پزشک بیچاره که از جوانی خود چیزی جز خوابگاه کشیک و ... چیزی اندوخته ندارد نهایتأ ۱۵سال فرصت کار و زندگی دارد چراکه بعد از آن ثروتی هم اگر داشته باشد به کار خودش نمی‌آید. منصفانه فکر کنید روی جوانی ازدست رفته چه قیمتی میگذارید؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۱ ۱۱:۱۷

با سلام دیروز مطب رفتم هزینه ویزیت رو با چهل درصد افزایش گرفتند و اعتراض کردم گفتم که اعلام نشده گفت نه اعلام شده الان نگاه می کنم که تعرفه پزشکی اعلام نشده ولی برخی هاشون خودمختار هستند و تافته جدا بافته هستند .چند روز پیش به خاطر تصادف در بیمارستانی در اردبیل بستری بودم ده بار تصویر برداری کردند و چند دکتر معالجه کردند گفتند در قفسه سینه مشکلی ندارید. ولی بعدش رفتم مطب همون پزشک با نگاه کردن به همون رادیولوژی ها می فرمایند دو تا از دنده هام شکسته .متاسفم .

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۰۷:۳۲

وقتی حقوق کارگر ۲۷درصد افزایش پیدا کرده دکترا توقع چقدر دارن . بیشتر جمعیت ایران کارگران تورو خدا رحم داشته باشید یک مریض چطوری می خواد درمان بشه