• سه‌شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402011506504
  • خبرنگار : 71263

عراق به سهم کمتر در پروژه توتال رضایت داد

عراق به سهم کمتر در پروژه توتال رضایت داد

بغداد برای داشتن سهم ۳۰ درصد در پروژه انرژی ۲۷ میلیارد دلاری شرکت فرانسوی "توتال انرژیز" به توافق رسید.

به گزارش ایسنا، این قرارداد ۲۵ ساله، در سال ۲۰۲۱ برای ساخت چهار پروژه نفت گاز و تجدیدپذیر توسط شرکت "توتال انرژیز" با سرمایه‌گذاری اولیه ۱۰ میلیارد دلار در جنوب عراق، امضا شد. اما به دلیل اختلاف میان سیاستمداران عراقی بر سر مفاد این قرارداد، با موانع متعددی روبرو شد.

عراق که دومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک است، سال‌ها درگیر جنگ، فساد و تنش‌های فرقه‌ای بوده که مانع توسعه این کشور شده است.

تقاضای عراق برای سهم ۴۰ درصدی در این پروژه، موضوع اصلی مورد اختلاف بود زیرا شرکت توتال خواهان سهم حداکثری بود.

منابع آگاه به رویترز گفتند: موافقت عراق با سهم پایین‌تر ۳۰ درصد پس از دیدارهایی صورت گرفت که طی چند روز گذشته، در بغداد برگزار شدند.

یک مقام وزارت نفت عراق گفت: این توافق ظرف چند روز آینده باید فعال شود.

این پروژه شامل ساخت شبکه جمع آوری گاز طبیعی برای تامین سوخت نیروگاه‌های داخلی از طریق توسعه میدان رطاوی، ساخت تاسیسات تصفیه آب دریا در مقیاس بزرگ برای افزایش تولید میادین دیگر با استفاده از تزریق آب و نیروگاه خورشیدی بزرگ در منطقه بصره است.

شرکت "قطر انرژی" هم در این کنسرسیوم شرکت خواهد کرد و در این پروژه سهم خواهد داشت. منابع آگاه در ژانویه به رویترز گفته بودند: شرکت "قطر انرژی" به دنبال کسب سهمیه در این پروژه است.

سرمایه گذاری بزرک یک کشور منطقه خلیج فارس در این پروژه، پیروزی مهمی برای محمد السودانی، نخست وزیر عراق است که در اکتبر پس از گذشت بیش از یکسال بن بست سیاسی، روی کار آمد.

احیای این پروژه در تلاش‌های بغداد برای معکوس کردن روند خروج غول‌های نفتی از این کشور، حائز اهمیت است. شرکتهای اکسون موبیل، شل و بریتیش پترولیوم در سالهای اخیر فعالیت‌های خود در عراق را کاهش داده اند که در توقف رشد تولید این نفت این کشور، نقش داشته است.

بر اساس گزارش رویترز، ظرفیت تولید نفت عراق در سال‌های اخیر حدود پنج میلیون بشکه در روز مانده است. با این حال، در مقطعی امید می‌رفت که این کشور بتواند با تولید ۱۲ میلیون بشکه در روز عربستان سعودی که بیش از یک دهم تقاضای جهانی است، رقابت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha