مجید بلالی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود ۶۰ مربی پایش، متشکل از کارشناسان کشاورزی با حضور در مزارع وظیفه پایش اراضی را برعهده دارند.
وی افزود: پایش مزارع گندم از اسفند سال گذشته آغاز شد و تاکنون موردی از ریزش سن مادر در مزارع گزارش نشده است.
این مسئول با اشاره به مربیان طرح جهش و کارشناس بخش غیردولتی که در تولید طرح گندم و نظارت آنها، خاطرنشان کرد: مناطق کوه پایهای در معرض خطر ریزشهای اولیه سن هستند.
به گزارش ایسنا در سال زراعی گذشته حدود ۳۲۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گندم رفته که از این میزان ۱۸ هزار هکتار آبی و مابقی دیم است.
گفتنی است سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است. این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) میشود. خسارت مربوط به سن معمولی گندم تاریخچه بسیار طولانی دارد و در حال حاضر مساله گیاه پزشکی ایران محسوب میشود.
پوره سن گندم باظهور خوشه و سنبله گندم با تغذیه از شیره دانههای گندم موجب کاهش چشمگیر کمیت و کیفیت محصول شده است.
لازم به ذکر است به منظور پیشگیری و کنترل سن گندم از کاربرد مداوم آفتکشها در بلندمدت میبایست خوداری کرد. در اغلب آفات مثل حشرات، کنهها، نماتدها و بیماریها و علفهای هرز ثابت شده است که یک مدیریت تلفیقی، شامل به کارگیری عملیات زراعی و کنترل بیولوژیکی است.
آفتکشها فقط زمانی به کار گرفته میشوند که سایر روشهای کنترل نتواند جمعیت آفت را به زیر سطح زیان اقتصادی پایین بیاورد. بهترین روش برای کنترل آفت روشی است که بتواند بر مبنای محاسبات اقتصادی قابل دوام و بی خطر برای محیط زیست باشد.
انتهای پیام
نظرات