• سه‌شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402011405771
  • خبرنگار : 71469

ورزش کاتالیزور بهبود روابط ایران و عربستان

ورزش کاتالیزور بهبود روابط ایران و عربستان

با بهبود روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی به نظر می‌رسد فضای ورزش دو کشور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و به احتمال فراوان پس از سال‌ها مناقشه و تنش، شاهد حضور کاروان‌های ورزشی ایران و عربستان در خاک یکدیگر باشیم.

به گزارش ایسنا، با افزایش مناقشات سیاسی ایران و عربستان در سال ۲۰۱۶، دامنه این مشکلات به فوتبال دو کشور هم رسید و در جریان لیگ قهرمانان فصل ۲۰۱۶ آسیا، نمایندگان ایران و عربستان به خواست کشور سعودی و با رای AFC در کشور سوم از نمایندگان همدیگر میزبانی کردند تا علاوه بر بحث میزبانی، نمایندگان ایران از نظر مالی هم تحت فشار زیادی قرار بگیرند. در آن فصل تلاش‌های ایران برای جلوگیری از چنین درخواستی از سوی عربستان افاقه نکرد و هر طور که بود سه نماینده ایران یعنی تراکتورسازی، ذوب آهن و سپاهان به بازی در کشور سوم تن دادند. هم‌چنین دی ماه سال ۹۸ بود که لغو میزبانی از تمامی تیم‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا در دستور کار AFC قرار گرفت.

در نهایت کنفدراسیون فوتبال آسیا و سعودی‌ها حرف خود را به کرسی نشاندند و اگر چه خودشان هم مایل به بازی با استقلال در زمین بی‌طرف نبودند اما در نهایت برای نیامدن به ایران، تیم‌های عربستانی مقابل تیم‌های ایرانی در زمین بی‌طرف به میدان رفتند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که بعد از حضور ایرانی‌ها در عربستان برای بازی‌های مرحله گروهی لیگ قهرمان آسیا و سخنان طرف‌های ایرانی و عربستانی برای برقراری ارتباط و کنار رفتن کدورت های گذشته، امیدواری‌ها برای اتمام مناقشه فوتبالی دو کشور صاحب سبک و پرافتخار منطقه افزایش یافته بود.

طی سال‌های اخیر نیز روند مذاکرات دیپلماتیک میان ایران و عربستان و اظهارات امیدوارکننده مسئولان هم مانع ادامه مناقشه فوتبالی این دو کشور نشد و نمایندگان دو کشور، هم‌چنان در زمین بی‌طرف بازی می‌کنند که کاملا علیه منافع طرف ایرانی است.

نکته بسیار مهم‌ این که پس از انجام چند روز مذاکرات فشرده میان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور با همتای سعودی خود در شهر پکن، توافق حاصل شده برای از سرگیری روابط میان دو کشور، طی مراسمی با امضاء بیانیه‌ مشترک میان ایران، عربستان سعودی و چین به صورت رسمی اعلام شد. ‌ این درحالی است که برخی افراد مسئول از بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان در آینده نزدیک خبر می‌دهند.

در ادامه و پس از قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در جام ملت‌های آسیا، یاسر المسحل، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان پیام تبریکی را منتشر کرد تا بعد از دیدار او با تاج در مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا، بار دیگر به تلطیف ارتباط فوتبالی ایران و عربستان کمک شود. این پیام تبریک بی پاسخ نماند و با واکنش رئیس فدراسیون فوتبال ایران همراه شد و مهدی تاج در پاسخ به یاسر المسحل، ضمن تشکر بابت پیامش از وی و دبیرکل فدراسیون فوتبال این کشور دعوت کرد تا برای تحکیم روابط دو فدراسیون به ایران سفر کنند.

باید منتظر ماند و دید بهبود روابط دیپلماتیک دو کشور چه میزان پیش‌ خواهد رفت و تاثیر آن بر بهبود فضای ورزش ایران و عربستان چه خواهد بود؟ هرچند که دو طرف می‌توانند از بهبود روابط ورزشی به‌عنوان کاتالیزور در روابط سیاسی استفاده کنند و در همین راستا به نظر می‌رسد به ‌زودی  شاهد حضور کاروان‌های ورزشی ایران و عربستان سعودی در کشورهای یکدیگر باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۳

ورزش کاتالیزور بهبود روابط ایران و عربستان؟؟؟؟! استفاده از کلمات بیگانه نشانه‌ی باسوادی نیست ایسنای نسبتا محترم، شما رسانه‌ی مکتوب به شمار می‌آیی و نسبت به حفظ زبان وظیفه داری. معنی کاتالیزور : ماده ای که سرعت واکنش های شیمیایی را افزایش می دهد و خود در پایان واکنش بدون تغییر باقی می ماند. خب جناب خبرنگار ورزشی، دقیقا کاربرد کلمه‌ی کاتالیزور در سرخط خبر، به چه معناست؟؟؟؟ درود بر خبرنویسان به ظاهر خبرنگار چو بیشه تهی ماند از نره شیر / شغالان درآیند آن‌جا دلیر