• جمعه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402011104252
  • خبرنگار : 71594

زارعی: پس از جمهوری اسلامی جهان به سوی خروج از عرصه سلطه گران حرکت کرده است

زارعی: پس از جمهوری اسلامی جهان به سوی خروج از عرصه سلطه گران حرکت کرده است

کارشناس مسائل بین المللی گفت: جمهوری اسلامی راه سومی را فراروی ملت های منطقه قرار داد و پس از پیروزی انقلاب جهان به سمت خروج از سیطره سلطه گران حرکت می کند.

به گزارش ایسنا، سعدالله زارعی به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه دومین جمعه فروردین ماه ۱۴۰۲ و در آستانه روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی این روز را بزرگترین حادثه عصر غیبت بقیه الله الاعظم خواند و با تبریک این روز گفت: تشکیل جمهوری اسلامی معادله را در جهان تغییر داد، چراکه قبل از ۱۲ فروردین و بعد از پیروزی انقلاب جهان به دو دسته سلطه گر و سلطه پذیر تقسیم شده بود، اما جمهوری اسلامی راه سومی را فراروی ملت های منطقه قرار داد. بر این اساس از زمان پیروزی انقلاب جهان به سمت خروج از سیطره سلطه گران و سلطه پذیری به حرکت در آمد و امروز اثری از نظام سلطه شرق وجود ندارد و نظام سلطه غرب نیز دچار بحرانی اساسی شده است.

وی افزود: در سطح بین المللی آمریکایی ها اعتراف می‌کنند که از قدرت نظامی‌شان برای تسلط بر دنیا نمی‌توانند استفاده کنند. در چند روز گذشته نیز یکی ازسیاستمداران آمریکایی اذعان کرد که در مواجهه با ایران گزینه نظامی را کنار گذاشته‌ایم و گزینه اقتصادی را مد نظر قرار داده‌ایم، بنابراین خروج از سلطه اقتصادی آمریکا در جریان است و سرعت و شتاب بسیار زیادی دارد.

این کارشناس مسائل بین المللی در ادامه با اشاره به نشانه‌های افول غرب در جهان گفت: یکی از این نشانه‌ها تغییر وضعیت در نظام جهانی است که برخاسته از قدرت مقاومت است. اگر کسی تحلیل دقیقی از انتقال جهان به سمت وضع امروز را مورد مطالعه قرار دهد، هیچ عنصری به اندازه انقلاب و مقاومت ایران در تغییر این وضعیت نقش و سهم نداشته است. امروز از سیطره نظامی غرب خارج شده ایم و وقت آن است که همت کنیم از سیطره اقتصادی غرب نیز خارج شویم و در این راستا نیازمند برنامه دنباله دار در کشور هستیم.
زارعی با بیان اینکه مسیر خروج از وضعیت نظامی غرب آسان به دست نیامده، یادآور شد: در طول این ۴۰ سال جبهه مقاومت در زیر انواعی از فشارها مقاومت کرده تا به پیروزی رسیده است. امروز نشانه‌هایی از فروپاشی قدرت غرب را مشاهده می‌کنیم که یکی از آنها بحران اوکراین است. در این بحران شاهد هستیم که جنگی دامن اروپای جنگ طلب را گرفته که حاضر به خلاصی از آن نیست و شاهد هزینه‌های هنگفت اروپا در این جنگ خانمان‌سوز هستیم. در این جنگ آمریکایی‌ها از جیب اروپایی ها برای تضعیف روسیه عمل کردند و اما مشاهده می‌کنیم که غرب نتوانست از این جنگ بیرون بیاید.
وی یکی دیگر از نشانه‌های افول قدرت غرب و به طور خاص آمریکایی ها را مذاکرات ایران و عربستان و مذاکرات در پکن دانست و بیان کرد: این موارد علامتی بزرگ از شکست آمریکا است. عربستان سعودی در منطقه غرب آسیا بعد از رژیم صهیونیستی مهمترین پایگاه آمریکایی ها بوده و آنها به عربستان به چشم حیاط خلوت خود نگاه می‌کردند، اما امروز مهمترین حیاط خلوت آمریکا برای حل مسائل خود در آسیا به دنبال میانجیگری می‌گردد و با کمک چین در مورد ایران میانجیگری می‌کند.
این کارشناس مسائل بین المللی مساله دیگر افول سیطره غرب را چالش همزمان آمریکا با چین، ایران و روسیه اعلام کرد که همه اسناد اطلاعاتی به آن اشاره می کند و تصریح کرد: این علامت دیگری از ضعف آمریکا است، بر این اساس مهمترین موقعیت قدرتی در دهه های گذشته آمریکا در آسیا بوده که گفته می شود امروز از بین رفته است.
زارعی در ادامه به اعتراضات اخیر در فرانسه اشاره کرد و گفت: امروز شاهدیم که در اروپا کشور پرآوازه فرانسه برای مهار اعتراضات داخلی به شدیدترن طرح برخورد روی آورده و این به آن معنا است که مهمترین کشور اروپا نمی تواند مسائل داخلی خود را در چارچوب درست عقلانی حل و فصل کند که این نیز نشانه دیگری از افول آنها است.
وی وضعیت اخیر رژیم صهیونیستی را نیز نشانه دیگری از افول قدرت غربی ها خواند و بیان کرد: رژیم صهیونیستی وقتی در این منطقه مستقر شد، با شعار تامین منافع درازمدت غرب بود و اسرائیل با این بهانه تجهیز شد، اما امروز وضعیت رژیم صهیونیستی به گونه ای است که در داخل با بحران مواجه است و ۷۰ درصد نیروهای اصلی ارتش رژیم صهیونیستی درگیر کنترل ۱۶ درصد از فلسطین است و دیگر توانی برای دفاع ندارد.
این کارشناس مسائل بین المللی در پایان گفت: اینها علامت های افول غرب است که می‌توانیم در سطح بین الملل در جهت تامین منافع خودمان و جهان اسلام استفاده کنیم که همه این موارد از برکات جمهوری اسلامی است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha