نعمتالله حاجیزاده امروز پنجشنبه ۱۰ فروردین در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: امروزه پدیده خشکسالی و تغییر اقلیم بر کسی پوشیده نیست و کشاورزان بیش از هر کسی چنین موضوعی را درک میکنند.
وی با بیان اینکه باید به سمت سازوکارهایی حرکت کنیم که با پدیده تغییر اقلیم سازگار شویم، افزود: تغییر الگوی کشت، استفاده از روشهای نوین آبیاری مزارع کشاورزی و اتخاذ راهکارهایی برای افزایش بهرهوری در تولیدات دامی از جمله موضوعاتی است که باید برای سازگاری با تغییر اقلیم در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان با بیان اینکه همه اعم از کشاورزان، دامداران، نهادهای حاکمیتی و دستگاههای اجرایی باید برای سازگاری با تغییر اقلیم دست به دست هم دهند، یادآور شد: این پدیده صرفا مشکل امروز نیست و کشاورزان در چند سال اخیر با معضلات مربوط به آن دست و پنجه نرم میکنند.
حاجیزاده از اتخاذ تدابیر لازم برای کمک به کشاورزان گلستانی در شرایط خشکسالی خبر داد و ابراز کرد: پیش از سال نو جلسهای با حضور دستگاههای اجرایی متولی برگزار و دو تصمیم کوتاه مدت و میانمدت اتخاذ شده که در تصمیم میانمدت اجازه استحصال آب در سه ماه پایانی سال توسط کشاورزان گلستانی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سهمیهای که برای کشاورزان بهمنظور استحصال آب در نظر گرفته شده ویژه ۹ ماه نخست سال است، تصریح کرد: متاسفانه کشاورزان گلستانی در سه ماه آخر زمستان براساس رویه قدیمی اجازه برداشت آب را ندارند لذا سهمیهای نیز برای آنها در نظر گرفته نمیشد که شرکت آب منطقهای در جلسه مذکور مامور شد اجازه برداشت آب در سه ماه پایانی سال را پیگیری و عملیاتی کند.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان اضافه کرد: براساس این تصمیم کشاورزانی که دارای چاه مجاز هستند در سه ماه پایانی سال به صورت شناور تا ۲۵ درصد اجازه برداشت آب را خواهند داشت، در صورت عدم برداشت آب در سه ماه پایانی سال، سهمیه آب برای کشاورز محفوظ خواهد ماند.
انتهای پیام
نظرات