محمدرضا رحمننیا صبح امروز (۵ فروردینماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به تاریخچه روز جهانی هواشناسی و اهداف آغاز فعالیت این مجموعه، اظهار کرد: با گذشت ۱۵۰ سال از تشکیل سازمان جهانی هواشناسی شعار امسال این روز "آینده هوا، اقلیم و آب در گذر نسلها" اعلام شده است.
وی با بیان اینکه در ۷۰ و ۸۰ سال گذشته و مشخصا بعد از وقوع انقلاب صنعتی، با افزایش مصرف سوختهای فسیلی شاهد افزایش گرمایش کره زمین بودیم، افزود: در حال حاضر براساس اعلام سازمان جهانی هواشناسی این میزان افزایش دما به یک درجه رسیده است
رحمننیا با بیان اینکه این یک درجه افزایش اثرات و تغییرات بزرگی را در اقلیمها مناطق مختلف کره زمین ایجاد کرده است، ادامه داد: افزایش خشکسالی و تعداد وقوع سیلابها افزایش نمونههایی از این تغییرات است.
وی اذعان کرد: به لحاظ برد زمانی نیز شاید تا ۲۰ سال گذشته، پیشبینیها منحصر بر یک تا دور آینده بود اما خوشبختانه به لطف پیشرفت فناوری، امروزه با بهکارگیری ابررایانهها حداقل تا ۱۵ روز آینده را در نقشه داریم و به صورت چشماندازی از وضعیت آب و هوایی هر منطقه در اختیار کاربران بخشهای مختلف قرار میگیرد تا براساس آن برنامهریزیهایی انجام شود.
وی با اشاره به پیشبینی دههای در این حوزه، بیان کرد: در این زمینه هم مدلهای فراوانی به واسطه به کارگیری ابر یارانهها امکانپذیر شده است، لذا در این پیشبینی چشماندازی از وضعیت پارامترهای هواشناسی و اقلیمی مناطق مختلف برای دهه آینده مقدور شده است.
این مسئول با اشاره به تصویب پروژه تغییر اقلیم استان، تشریح کرد: این طرح تقریبا تمام شده و خروجی قابل توجهی برای همه کاربریها بعد از نهایی شدن بخصوص برای بخشهای کشاورزی و آب خواهیم داشت تا براساس این نتایج این پروژه، سیاستگذاران این بخشها برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.
مدیرکل هواشناسی استان زنجان با اشاره به دقت پیشبینی، اذعان کرد: به لحاظ رتبه در بین استانها در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ رتبه ۸ کشور را داشتیم.
وی با بیان اینکه پیشبینیها برای یک پهنه و گستره انجام میشود از اینرو شاهد تعییر و تحولات آب وهوا در مناطق مختلف استان هستیم، افزود: دلیل این تغییرات گردش هوا در کره زمین است و ورود سامانههای جوی تغییر و تحول را به همراه دارد.
انتهای پیام
نظرات