• جمعه / ۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402010401195
  • منبع : شهرداری تهران

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد خبرداد

برپایی سفره افطاری در اراضی عباس آباد

برپایی سفره افطاری در اراضی عباس آباد

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد با تاکید بر اینکه در تمام برنامه‌هایی که در اراضی عباس آباد ویژه ماه مبارک رمضان و عید نوروز برگزار می شود، نگاه جدیدی به مساله دین وجود دارد تا مخاطبان بیشتری جذب شود، گفت: هر شب برای ۲۰۰۰ گردشگری که از این مجموعه دیدن می کنند سفره افطاری ساده با مشارکت بخش خصوصی برپا می‌شود.

به گزارش ایسنا، سید محمد حسین حجازی گفت: با توجه به اتفاقاتی که سال گذشته در شهر تهران و کشورمان ایران افتاد، به نظر می رسد که نوروزی به یادمانی را شروع می کنیم. یک سال سخت را کشور و مردم عزیزمان پشت سر گذاشتند. امیدوارم که این نوروز، نوروزی خواستنی تر و پر برکت تر برای مردم ایران و شهر تهران باشد. امیدوارم این نوروز رمضانی که امسال اولین سال خود را طی می کند، ایام خوبی برای همکاران و مسافران شهر تهران باشد.

اراضی عباس آباد، بستری مفهومی برای شهروندان و گردشگران

مدیر عامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد با اشاره به ویژگی‌های فرهنگی و مفهومی این مجموعه ادامه داد: اراضی عباس آباد مانند سایر بوستان‌های شهر تهران است اما یک تفاوت بزرگ دارد؛ اینکه در سند بالادستی مجموعه عباس آباد طراحی مفهومی شده است بنابراین هر کدام از فضاها یک مفهومی را به شهروندان و گردشگران القاء می‌کند که این مفاهیم فضاهای این مجموعه در ارتباط با هم و کامل کننده یکدیگر هستند.

وی با اشاره به وجود مجموعه‌های کالبدی مانند باغ کتاب، باغ هنر، باغ موزه دفاع مقدس در اراضی عباس‌آباد اظهارکرد: این موضوعات باعث شد تا برای مخاطبی که وارد این مجموعه می شود، برنامه ریزی‌های خاصی در نظر گرفته شود. شاخص‌هایی در این رابطه تعیین شده که همکاران من در یک دهه اخیر سعی کرده اند تا اراضی عباس آباد را با یک شرایط ویژه و جاذبه‌های توریستی خاصی معرفی کنند و مهمتر از همه اینکه از این فضا به عنوان ایستگاه‌های گردشگری شاخص شهر تهران بهره ببرند.

حجاری با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه گردشگری مجموعه هایی مانند وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، انجمن‌ها، بخش‌های خصوصی همه پای کار آمده‌اند و با اراضی عباس آباد همکاری می کنند، یادآور شد: این تعاملات باعث شده تا در حوزه گردشگری شاهد رشد خوبی در شهر تهران و اراضی عباس آباد باشیم.

برپایی «عید شرقی» و «باغ رمضان» در نگین سبز پایتخت

وی با بیان اینکه تمامی برنامه های ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان براساس سیاست های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران دراراضی عباس آباد اجرا می شود، تاکید کرد: هشت سال است که اراضی عباس آباد عید نوروز را تحت عنوان «عید شرقی» جشن می گیرد این در حالیست که این مجموعه تجربه برگزاری ویژه برنامه های ماه مبارک رمضان را نیز دارد.

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد در ادامه گفت: به عبارتی می توان گفت «عید شرقی» برگرفته از تمدن، آئین و فرهنگ کشورهای شرقی است. آداب و رسوم نوروزی در کشورهای مشرق زمین زیاد است. مساله دیگر این است که به ماه رمضان نیز فارغ از کشورهای اسلامی، در کشورهای مشرق زمین یک نگاه جدی وجود دارد، بر همین اساس ما در اراضی عباس آباد «باغ رمضان» را برای اجرای ویژه برنامه های این ایام طراحی کرده‌ایم.

وی با اشاره به شروع ویژه برنامه های ماه رمضان ازروز سوم فروردین در اراضی عباس آباد افزود: تمام  برنامه‌های نوروزی مجموعه عباس آباد از ۶ بعدازظهر تا هنگام سحر اجرا می شود. یکی از شاخصه های اصلی این برنامه‌ها برگزاری افطار ساده در این مجموعه است.

حجازی ادامه داد: در سالیان گذشته نیز برپایی سفره افطار انجام می شد. بر همین اساس امسال پیش بینی کرده ایم که هر شب سفره افطاری برای ۲۰۰۰ نفر از گردشگران این مجموعه توسط بخش خصوصی برپا شود. در این بخش به هیچ وجه شهرداری تهران دخیل نیست. یکی از موضوعاتی که اراضی عباس آباد در اجرای چنین برنامه هایی تدبیرکرده، داشتن نگاه مردمی در اجرا این مراسم هاست. بر همین اساس با حضور خیرین و حامیان مالی این برنامه اجرا می شود.

توجه ویژه به اقوام در اراضی عباس آباد

وی با اشاره به اینکه در کنار ویژه برنامه های ماه رمضان نمایشگاه صنایع دستی اقوام با تم رمضان نیز برگزار می شود، اظهارکرد: در واقع به این مساله اشاره داریم که اقوام ما هنگام رمضان و نو شدن سال چه فرهنگ ها و خرده فرهنگ هایی دارند و به آن پایبند هستند.

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد یادآور شد: در این مجموعه به موضوعات دینی و قرآنی نگاه متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال در موضوعات قرآنی توجه به صوت و قرائت قرآنی شده است چرا که معتقدیم صوت قرآن جاذبه هایی در آدم ها ایجاد می کند که می تواند تداعی کننده معانی قرآنی باشد، به همین دلیل به این مساله بیشتر توجه کرده ایم و پرفورمنس های تلاوت قرآنی در این ایام در اراضی عباس آباد اجرا می شود.

وی با بیان اینکه سعی کرده ایم رمضان امسال را با بستر نوگرایی و پنجره ای نو به سمت معنویت آغاز کنیم، تاکید کرد: باید به دین از قاب دیگری نگاه کرد. به همین دلیل به مدیران شهرداری تهران پیشنهاد می‌دهم که اگر بخواهیم دین را از قاب سنتی گذشته ها نگاه کنیم، قطع به یقین یک عده خاصی مخاطب خواهند بود اما اگر بخواهیم جاذبه دین را در فضای حداکثری ایجاد کنیم که به دل مردم نیز بنشیند باید به گونه دیگر عمل کرد.

حجازی با اشاره به تجربه های کشورهای اسلامی در ایجاد جاذبه‌های جدید در پذیرش موضوعاتی دینی و اسلامی گفت: ما نیز می‌توانیم با بهره مندی از فضاهای جدید و ایجاد جذابیت‌های توریستی در فضای رمضانی یک کار خوب برای خانواده‌ها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه فضای کارناوالی و موسیقی رمضانی در شهر تهران فراهم بوده است و در اراضی عباس آباد نیز شاهد این کار هستیم، افزود: به عبارتی فضاهای گردشگری ایجاد شده در اراضی نیز به نوعی تداعی کننده ماه رمضان هستند حتی کنسرت های موسیقی اقوام نیز این حال و هوا را در خود دارد.

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد ادامه داد: موضوعاتی مانند نقاله خوانی و تئاترهای آئینی در کنار سایر برنامه‌ها در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر در ایجاد فضای شاد و مفرح ویژه نوروز از حضور استندآپ کمدی های مطرح استفاده شده تا بتواند مردم را بعد از افطار شاد کنند .

وی با اشاره به حضور چهره های مطرح هنری در برنامه‌های اراضی اظهارکرد: ویژه برنامه‌های باغ شرقی تا روز سیزدهم فروردین در اراضی عباس آباد اجرا می شود.

توجه ویژه به تمامی ذائقه های دینی در برنامه های اراضی عباس آباد

حجازی با بیان اینکه باید جاذبه های دینی را با بهره مندی از قاب امروزی به مردم معرفی کنیم، یادآور شد: منظر دینی مخاطبان جوان امروز سنتی نیست و در شرایط فعلی ما می توانیم از فضای جدید و مدرن استفاده کنیم.

وی با اشاره به تفاهمنامه شرکت نوسازی اراضی عباس آباد با معاونت میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص برگزاری هفته های فرهنگی اقوام در این مجموعه تاکید کرد: امسال نیز در تلاش هستیم تا در ایام  رمضان این کار را انجام دهیم.

مدیرعامل مجموعه فرهنگی و هنری عباس آباد در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه سعی کرده ایم تا بستر برنامه‌های موسیقی میدانی را در اراضی با موسیقی سنتی پیش ببریم، گفت: تعدادی از هنرمندان را با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت ارشاد دعوت شده‌اند که این موزیسین‌های  مطرح به صورت تکنوازی در اقصی نقاط اراضی حضور دارند و موسیقی خودشان را ارائه می دهند.

حضورشرکت های استارت آپی در برنامه های اراضی عباس‌آباد

وی با اشاره به حضور تاثیرگذار شرکت های استارت آپی در طراحی بازی های تعاملی در اراضی عباس آباد افزود: این مجموعه ها در فضاهای مختلف اراضی فضاسازی های لازم را برای اجرای این برنامه انجام داده اند تا ویژه برنامه‌ها برای گردشگران و بازدید کنندگان جاذبه های توریستی داشته باشند.

حجازی با بیان اینکه ۹ ایستگاه گردشگری دراراضی عباس آباد مستقر است، ادامه داد: تورلیدرهای دو و سه زبانه در این مجموعه حضور دارند که از بعدازظهر تا سحر بعد ازبرپایی نمازمغرب و سفره افطار ساده گردشگران را با خودروهای تاریخی به اماکن مختلف اراضی می برند و این فضاها را به مردم معرفی می‌کنند.

وی افزود: مانند سال‌های گذشته در روز ۱۲ فروردین جشن پرچم را با حضور سفرای کشورهای منطقه، آفریقایی، عربی، آسیای میانه و ... برگزار می‌شود.

توسعه کالبدی عباس آباد در ۱۴۰۱

 مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد با اشاره به عملکرد این مجموعه در سال ۱۴۰۱ یادآور شد: درسال گذشته در اراضی عباس آباد یک مجموعه گردشگری به نام «اقیانوس پارک» و برای حضور شرکت های استارت آپی در حوزه های هنر، گردشگری و معماری «خانه خلاق» در اراضی عباس آباد افتتاح شد. در نظر داریم تا منطقه عباس آباد را به عنوان یک اکو پارک معرفی می کنیم همچنین در سال گذشته عملیات عمرانی پارکینگ باغ فرهنگ با ظرفیت ۳۰۰۰ جای پارک آغاز شد. در نظر داریم تا خانه موسیقی اراضی را نیز در اواخر سال ۱۴۰۲ افتتاح کنیم. پروژه بزرگی است که تالار هزار نفره برگزاری کنسرت را درون خود جای داده است.

فضای امن هنرمندان صنایع دستی در اراضی عباس آباد

وی با اشاره به حضور هنرمندان صنایع دستی در باغ هنر تاکید کرد: سه تا چهار سال پیش بعد از اتفاق ناگوار ساختمان پلاسکو هنرمندان بازار پروانه بلاتکلیف بودند و بسیاری ازهنرمندان جایی برای عرضه محصولات خود نداشتند. ما فضایی در باغ هنر داشتیم که دور تا دور آن باز بود و تنها سقف داشت. به آنها پیشنهاد دادیم تا به اینجا بیایند و الان خودشان این فضا را رونق داده اند و هر جمعه حدود ۱۴۰۰ میز در اختیاراین افراد قرار دارد.

حجازی در ادامه گفت: اگر در نظر بگیریم گرداننده هر میز یک خانواده دو تا سه نفره داشته باشد، کارآفرینی بزرگی در باغ هنر ایجاد شده است. مهمتر اینکه یک فضای خاصی را برای صنایع دستی در اراضی داریم. درتدارک مکان جدیدتری برای این افراد هستیم چرا که در سند بالادستی اراضی نیز توسعه و رونق صنایع دستی دیده شده است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، وی در پایان اظهارکرد: بخشی از باغ هنر را تحت عنوان «باغ توشه» در نظر گرفته ایم که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این باغ را برای هنرمندان و فروشندگان صنایع دستی راه اندازی می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha