• سه‌شنبه / ۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402010100030
  • خبرنگار : 50250

زیبایی‌های پنهان مانده از دید گردشگران در جنگل‌های بام ایران

زیبایی‌های پنهان مانده از دید گردشگران در جنگل‌های بام ایران

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این روزها بسیاری از مردم هوس سفر در سر دارند، جنگل‌های زیبا و دیدنی مقصد گردشگران در اقصی نقاط کشور هستند، جنگل‌ها حس نزدیکی به طبیعت را به افراد منتقل می‌کنند، تنوع زیستی در اکوسیستم جنگل علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی را به سمت خود جذب می‌کند، اما زیبایی‌های برخی مناطق جنگلی از دید گردشگران پنهان مانده است.

به گزارش ایسنا، بازدید از مناطق جنگلی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در بخش گردشگری طبیعت محسوب می‌شود، اما متاسفانه این مهم در چهارمحال و بختیاری و به‌ویژه در جنگل‌های بلوط زاگرس مغفول مانده است.

جنگل‌های چهارمحال و بختیاری بهشت گمشده‌ای هستند که اگر رخ خود را به گردشگران طبیعت دوست نشان دهد، به یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری تبدیل خواهد شد، چشمه‌ساران متعدد، رودخانه و آبشارهای خروشان در جنگل‌های استان این زیبایی را دو چندان کرده است.

زمانی‌که صحبت از ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در مناطق جنگلی می‌شود، بدین معنا نیست که هتل‌های چند ستاره، جاده‌های چهار بانده و اتوبان در این مناطق احداث شود تا بتوان گردشگر را جذب کرد، بلکه منظور این است که باید حداقل‌ها برای حضور گردشگران فراهم شود، نیاز است برای رفاه گردشگران ایجاد کمپ‌های عشایری، توسعه بوم‌گردی در روستاهای مجاور مناطق جنگلی، فراهم شدن دسترسی به زیرساخت‌های ارتباطی در دستور کار متولیان قرار بگیرد.

وجود پنج پارک جنگلی طبیعی و ۱۰ مورد پارک جنگلی دست کاشت در استان

فخرالدین کریم‌زاده- معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری در زاگرس میانی با دارا بودن ۳۳۵ هزار هکتار جنگل‌های بلوط و درختچه‌زار و نزدیک به یک میلیون هکتار مرتع در کنار دیگر ویژگی‌های طبیعی و محیط‌زیستی هم‌چون رودخانه‌ها، پارک‌های جنگلی و... از موقعیت بسیار خوبی در کشور برخوردار است.

وی افزود: فواید و ارزش‌های منابع طبیعی تجدید شونده یا جنگل‌ها و مراتع به دو دسته اصلی بازاری و غیربازاری تقسیم‌بندی می‌شود که ۷۵ درصد ارزش آن‌ها غیربازاری (اکولوژیکی، کارکردهای اکوسیستمی و محیط‌زیستی) است که جنگل و مرتع به‌صورت رایگان در اختیار جوامع انسانی قرار می دهد.

کریم‌زاده با تاکید بر اینکه از جمله فواید و ارزش‌های جنگل ها را می‌توان به ارزش تفرجگاهی و اکوتوریستی آن‌ها اشاره کرد، گفت: جنگل‌های طبیعی و دست کاشت چهارمحال و بختیاری در کنار دیگر ویژگی‌های با ارزش هم‌چون رودخانه‌ها، چشمه‌ساران و کوهستان‌های زیبا، محیطی بسیار آرام و زیبایی را برای تفریح و گذراندن روزهای تعطیل و اوقات فراغت به ویژه در فصل بهار و تابستان برای همه مردم استان و کشور فراهم آورده است.

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برابر پژوهش های علمی، دمای هوای جنگل در تابستان حدود ۴ تا ۵ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر از محیط غیر جنگلی و در زمستان نیز متعادل‌تر از محیط اطراف است، یادآور شد: جنگل‌ها همچنین با جذب CO۲ و دیگر گازهای سمی، گرد و غبار هوا، آزاد سازی اکسیژن، تعدیل جریان رواناب‌ها، حفاظت منابع آب و خاک، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی، جانوری و... محیط‌سالم و مفرحی را برای مردم فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با هدف بهره‌مندی همه مردم استان و کشور از فواید تفرجگاهی و اکوتوریستی جنگل‌ها، تاکنون تعداد پنج پارک جنگلی طبیعی و ۱۰ مورد پارک جنگلی دست کاشت با مساحت کل ۷۱۰ هکتار احداث کرده است، خاطرنشان کرد: پارک‌های جنگلی استان شامل پارک جنگلی چهارتاق لردگان، پروز فلارد، فرخور کیار، و گندمکار اردل است، همچنین پارک های جنگلی دست کاشت استان تهلیجان، سولدره و شاهین شهرکرد، سیاسرد بروجن و پارک جنگلی اردل و ... نام دارد.

کریم‌زاده تصریح کرد: در راستای کیفیت‌بخشی به پارک‌های جنگلی و ایجاد اشتغال مولد، مدیریت تعدادی از آن‌ها به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، دیگر اشخاص و جوامع محلی واگذار شده و مابقی در دست واگذاری است تا با ایجاد امکانات رفاهی لازم، محیط تفریح مردم هرچه بهتر فراهم شود.

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: مشارکت مردم در حفظ و نگهداری، پاکیزه نگهداشتن و به ویژه پیشگیری از هرگونه آتش سوزی در جنگل‌ها و پارک‌های جنگلی استان به‌ویژه در هنگام حضور در جنگل و پارک‌ها، موجب تداوم ارائه خدمات غیربازاری جنگل‌ها به همه مردم خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری با مساحتی بالغ بر یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار، یک درصد مساحت و ۱.۱ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که با بررسی نقشه و دیگر ویژگی‌های آن، وجود رودخانه، دریاچه سدهای کارون ۳ و ۴ در جنوب، رودخانه و سد زاینده رود در شمال استان، جنگل‌های بلوط از شمال غربی تا جنوب غربی، رشته‌کوه زردکوه، قومیت‌های مختلف لر، فارس، ترک و دیگر ویژگی‌ها، کشور ایران را در مقیاس کوچک تداعی می‌کند و باتوجه به شباهت‌های زیاد نقشه استان با کشور، چهارمحال و بختیاری را می‌توان ایران کوچک نامید.

تاکنون مجوزی برای ایجاد کمپ گردشگری و طبیعت‌گردی در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری صادر نشده است

ابراهیم شهرانی- کارشناس اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه جنگل یکی از پتانسیل‌های ارزشمند در جذب گردشگر است، اظهار کرد: در جنگل‌های زاگرس در این استان زیرساخت‌های گردشگری خاصی برای حضور گردشگران فراهم نشده است.

وی افزود: تاکنون مجوزی برای ایجاد کمپ گردشگری و طبیعت‌گردی در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری صادر نشده و جنگل یکی از قابلیت‌های خوب در بحث جذب گردشگر در حوزه اکوتوریسم است.

شهرانی با اشاره به جنگل‌های بلوط زاگرس در منطقه هلن و زردکوه، توضیح داد: این مناطق ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارند، در منطقه هلن چند روستا نیز وجود دارد.

کارشناس اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه جنگل‌های شمال کشور در مجاورت مناطق مسکونی شهری و روستایی واقع شده‌اند، یادآور شد: بنابراین بسیاری از تاسیسات گردشگری، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و روستاها در دل جنگل هستند، اما در پوشش جنگلی در این استان خارج از محدوده شهری و حتی روستایی است و عموما عشایر در جنگل‌ها ساکن هستند.

وی اضافه کرد: بنابراین احداث کمپ‌های عشایری در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری می‌تواند به جذب گردشگر کمک کند، در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز پوشش جنگلی به داخل شهرها نیز کشیده شده است.

شهرانی با بیان اینکه اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان سخت‌گیری‌هایی را دارد، گفت: نتوانسته‌ایم از ظرفیت جنگل برای جذب گردشگر استفاده کنیم، سرمایه‌گذارانی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند، اما برای صدور مجوز دستگاه‌های مرتبط همکاری لازم را ندارند.

کارشناس اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: طرح‌های گردشگری در نظر گرفته شده برای جنگل‌ها بدون دخل و تصرف در ساختار جنگل‌ است و کمپ‌های عشایری قابل جمع‌آوری بوده و آسیبی به طبیعت وارد نمی‌کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha