مهدی فرجامی فرد، عصر امروز دوشنبه ۲۹ اسفند به رسانههای گروهی گفت: درمیان در شرق شهرستان بیرجند، جنوب زیرکوه، شمال سربیشه و در ۸۵ کیلومتری مرکز استان قرار دارد و با افغانستان ۵۴ کیلومتر مرز مشترک دارد.
به گفته وی؛ این شهرستان در سال ۱۳۸۴ تأسیس شد و از ۴ بخش گزیک، قهستان، مرکزی و میاندشت و نیز ۴ شهر اسدیه، طبس مسینا، گزیک و قهستان با جمعیت ۵۵ هزار نفر تشکیل شده است.
به گزارش ایسنا، فرماندار درمیان با بیان اینکه این شهرستان دارای جمعیت ۱۸ هزار نفری عشایر است، گفت: به لطف خداوند و با بارندگیهای اخیر و ادامه این روند در شهرستان تولیدات دامی و کشاورزی درمیان نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در درمیان با اشاره به ظرفیتهای شهرستان گفت: درمیان در حوزه دامپروری رتبه ۲ تولید گوشت سفید و در حوزه کشاورزی جزء ۳ شهرستان اول تولید کننده زرشک در استان است، در حوزه صنعت نیز کارخانه سیمان باقران روزانه ۲۵۰۰ تن سیمان تولید می کند که ۹۰ درصد آن به کشور افغانستان صادر میشود، در حوزه صنایع دستی فرش قهستان در داخل و خارج از کشور جزء برندهای مطرح فرش کشور است.
به گفته وی؛ بلوچی دوزی، نقش دوزی، سکه دوزی، جاجیم بافی، حوله بافی و بافت انواع قالیچه و گلیم در اقصی نقاط شهرستان از جمله شهر قهستان و طبس مسینا و روستاهای بورنگ، فضل آباد، مسک، نوغاب، خلف، نوزاد، فورگ، آسفیچ، سیدان، دره چرم و گسک رواج دارد.
فرجامی با اشاره به بزرگان شهرستان درمیان، اظهار کرد: علامه سعیدی، علامه سیدمحمد فرزان، آیت الله سید حسن تهامی، دکتر عبدالله علوی و پروفسور کامیابی مسک، جزو نخبگان کشوری بودهاند که در سال جدید درجهت معرفی این بزرگان در اطلس مشاهیر شهرستان اقدام خواهد شد.
وی با اشاره به خدمات دولت سیزدهم در شهرستان درمیان گفت: در دولت آیت الله رئیسی و در طول یکسال اخیر در حوزه بهداشت و درمان ۵۱ میلیارد تومان در بخش عمرانی و توسعه زیرساختها منجمله احداث و توسعه بخش icu بیمارستان خاتم الانبیا (ص) شهر اسدیه، افزایش پزشکان متخصصان از ۲ به ۸ عدد و افزایش ساعات کاری کلینیک بیمارستان، خرید دستگاههای مدرن سونوگرافی، رادیوگرافی، رادیولوژی، سیتی اسکن و ساخت پانسیون پزشکان با همکاری بنیاد علوی انجام شده است.
به گفته وی؛ در بحث ارتباطات نیز در دولت سیزدهم ۶ سایت همراه اول به نسل 4G ارتقا و ۲ سایت جدید نیز احداث شده که ۱۲ روستا با جمعیت ۱۵۲۹ خانوار از این موارد بهره مند شدهاند.
فرماندار درمیان ادامه داد: در طول یک سال اخیر اجرای ۱۱ کیلومتر فیبر نوری و احداث ۱ سایت و ارتقای ۴ سایت نیز توسط مخابرات صورت گرفته است.
فرجامی فرد با بیان اینکه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری با توجه به اهمیت استفاده بهینه از منابع آبی در طول یکسال گذشته ۷ بند خاکی اجرا شده، گفت: در حوزه راههای روستایی در یکسال ۱۴ کیلومتر راه روستایی زیرسازی و آسفالت شده و بیش از ۳۲ کیلومتر از جاده های روستایی نیز روکش آسفالت تعویض شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه راه و شهرسازی نیز در طول یک سال گذشته ۲ مورد از دغدغههای مردم شهرستان مورد توجه خاص مدیران شهرستانی و استانی قرار گرفت و با پیگیریهای استاندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیر کل راه و شهرسازی استان جاده بیرجند به اسدیه مجوز ماده کمیسیون ۲۳ را اخذ کرد و در ردیف اعتبارات ملی جهت ۲ بانده شدن قرار گرفت و در دهه فجر عملیات اجرایی آن توسط استاندار با اعتبار ۶۸ میلیارد تومان آغاز شده است و مورد دوم نیز مربوط به زمینهای لچکی است که اسناد آن بعد از ۲۵ سال تحویل مردم شد.
به گفته وی؛ در بحث مسکن ملی نیز ۶۰ هکتار به محدوده شهرهای شهرستان الحاق گردیده و طرح هادی نیز در ۳۱ روستا اجرا شده و ۱۲۵ هزارمتر مربع آسفالت معابر صورت گرفته است.
فرماندار درمیان با تأکید بر اینکه در رابطه با آبرسانی به روستاهای شهرستان از محل پروژههای محرومیت زدایی ۳۸ میلیارد تومان به پروژه های این حوزه اختصاص پیدا کرده و توسط قرارگاه شهید ناصری در حال انجام است، تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ جشن آبرسانی به همه روستاهای شهرستان برگزار خواهد شد و اخیراً نیز روستاهای قاسم آباد و ماه بانو، خیرآباد، اشک، کلاته گاویج ،کلاته بلوچ و سید آباد میرآباد از شبکه آب شرب بهره مند شدهاند.
فرجامی فرد با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز در یکسال اخیر تعداد ۸۰ رشته قنات احیا شده، بیان کرد: ۴۴۷ هکتار از اراضی شهرستان به سیستم های نوین آبیاری کم فشار مجهز شده و شناسایی و ساماندهی ۶۵ واحد مرغداری نیز از جمله اقدامات یکساله دولت سیزدهم در شهرستان است.
وی با تأکید بر اینکه در بحث گاز رسانی نیز شاهد انقلاب در شهرستان هستیم، گفت: گازرسانی ۱۰۰ درصدی به روستاها، ۳۳ واحد تولیدی وصنعتی و پاسگاه های مرزی با ۶۲ کیلومتر خط انتقال انجام پذیرفته و در این دوره ۴۵۰ انشعاب واگذار شده و ۱۰۷۷ مشترک از خدمات شرکت گاز بهره مند شدهاند؛ در بحث آموزش و پرورش نیز ۹ کلاس درس در سطح شهرستان احداث شده است.
فرماندار درمیان یادآور شد: کمیته امداد امام خمینی (ره) در یکسال اخیر ۲۶۶ سری جهیزیه به ارزش ۸ میلیارد تومان و بنیاد علوی نیز ۳۰۰ سری جهیزیه در بین مددجویان در سطح شهرستان توزیع کردهاند.
فرجامیفرد با بیان اینکه در یکسال اخیر ۷ زمین چمن مصنوعی با همکاری بنیاد علوی و ورزش و جوانان بهرداری شده، گفت: درمیان با ۲۳ زمین چمن مصنوعی در شهرستان های استان رتبه اول را داراست.
وی با اشاره به آمادگی کامل شهرستان در استقبال از مسافران نوروزی و دعوت از مردم برای سفر به درمیان گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در کمیته خدمات سفر در ورودی شهرستان و بخشها آمادگی کامل جهت استقبال، راهنمایی و معرفی اماکن گردشگری و تاریخی با بروشور های تهیه شده انجام پذیرفته است.
به گفته وی؛ برپایی سیاه چادر، نمایشگاهها و بازارچههای صنایع دستی نیز در نقاط مختلف انجام پذیرفته و کلیه دستگاههای امدادی نظیر هلال احمر، اورژانس و دستگاه های خدمات رسان و پلیس راه آماده ارائه خدمت هستند.
فرماندار درمیان گفت: زائر سراها، اقامتگاهها و جاذبههای گردشگری از جمله اقامتگاههای بومگردی روستاهای گسک، فورگ، قلعه فورگ، مزار بی بی صاحبه نوزاد، اردوگاه روستای گزند، بازارچههای صنایع دستی شهرهای گزیک، قهستان، اسدیه و روستاهای بورنگ و فورگ، قلعه اسدیه، آسبادها و قلعه طبس مسینا، آرامگاه ابراهیم رضا، مسجد جامع هنوالان، قلعه مسک، مسجد جامع و قلعه درخش، آرامگاه سید مرتضی سیدان، سد رزه و طبیعت زیبای روستا های خوان و درمیان آماده استقبال از گردشگران هستند؛ از ۲۵ اسفند تاکنون ۴۵۰۰ گردشگر از اماکن گردشگری شهرستان بازدید کردهاند.
انتهای پیام
نظرات