به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت که روز جمعه برگزار شد، گفت: برخی از اعضای شورای امنیت به شدت به دنبال حمایت از کره شمالی از مسئولیت پذیری و پاسخگویی هستند.
او با اشارهای پنهان به چین و روسیه گفت: برخی از اعضای شورا بسیار مایلند رژیم پیونگیانگ را در برابر پاسخگویی محافظت کنند.
چین و روسیه استدلال می کنند که شورای امنیت 15 عضوی که وظیفه حفظ صلح و امنیت بین المللی را بر عهده دارد، نباید در مورد مسائل حقوق بشر بحث کند. آنها می گویند که چنین جلساتی باید به سایر نهادهای سازمان ملل مانند شورای حقوق بشر سازمان ملل یا مجمع عمومی سازمان ملل محدود شود
هر یک از ۱۵ عضو شورای امنیت باید پیش از پخش مستقیم گفتوگوهای غیررسمی توافق کنند. اما چین به عنوان مهمترین متحد کره شمالی در منطقه به صورت بی سابقه مخالفت کرد، اگرچه عموم مردم همچنان میتوانند شخصا در این نشست شرکت کنند.
این اقدام از سوی چین با خشم هیات آمریکایی در سازمان ملل روبرو شد به طوریکه در توئیتی نوشت: ما به صحبت درباره نقضهای حقوق بشری از سوی کره شمالی و تهدیدهای این کشور علیه صلح بین الملل ادامه میدهیم. آنها شاید بتوانند صدای مردم کره شمالی را خاموش کنند اما نمیتواند صدای ما را ساکت کنند.
روسیه و چین مخالف گفتوگو درباره حقوق بشر در شورای امنیت هستند و به وجود شورای دیگری در سازمان ملل که به این موضوع اختصاص دارد، اشاره کردهاند.
دیپلمات چینی و مسئول هیات این کشور در سازمان ملل نیز به ویژه نشست روز جمعه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این روند، غیرسازنده است و تنها باعث افزایش تنش در منطقه پاسیفیک میشود.
کره شمالی اعلام کرد که روز جمعه یک موشک بالستیک قاره پیما را روز پنجشنبه پرتاب کرده که هدفش ایجاد ترس در میان دشمنان دولت کیم جونگ اون، رهبر این کشور است.
پیونگ یانگ چهار موشک در بازه زمانی یک هفتهای پرتاب کرده است.
انتهای پیام
نظرات