محمد مخدومی امروز در آخرین جلسە شورای اداری کتابخانەهای عمومی استان کردستان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از دو هزار و ۵۰۰ برنامه متنوع فرهنگی در کتابخانه های استان برگزار شده است.
مخدومی در این جلسە عنوان کرد: این میزان فعالیت در استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است که این مهم با تلاش کتابداران و کارشناسان حاصل شده است.
وی بیان کرد: جلسات مطالعاتی، نشست های کتابخوان، کارگاه های آموزشی، جلسات مشاوره، محافل ادبی، نشست های جمع خوانی کتاب، رونمایی از کتاب، مسابقات کتابخوانی مکتوب و مجازی، نقد کتاب، نشست های تخصصی کتابخوان، قصه گویی، برنامه های ویژه در بخش های کودک، جشنواره رضوی، جشنواره قصه گویی، طرح های هدهد سفید و «با هم بخوانیم» برخی از این برنامه ها بوده است.
مخدومی با اشاره به روند رو به رشد شاخصهای کتابخوانی در سال جاری نسبت به سال گذشته در استان، گفت: این روند مثبت باید در سال آینده نیز با تلاش کتابداران و کارشناسان کتابخانه های عمومی ادامه پیدا کند.
وی بر لزوم اجرای برنامههای مصوب نهاد در کتابخانههای عمومی تأکید و اظهار کرد: این برنامهها با عناوین متنوع برای اقشار مختلف مردم طراحی شده و در راستای ارتقای سرانه مطالعه در کشور است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان عنوان کرد: خوشبختانه عملکرد و فعالیتهای این نهاد در سطح کشور سبب شده است که هم اکنون به عنوان یکی از دستگاههای فرهنگی اثرگذار شناخته شود که در بسیاری از برنامههای فرهنگی نقش تعیین کنندهای دارد.
مخدومی تصریح کرد: امسال در استان کردستان برنامههای متعددی در حوزههای مختلف با محوریت کتاب برگزار شد که استقبال علاقمندان را به همراه داشت و افراد بسیاری را به سمت و سوی کتابخانههای عمومی جذب کرد.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه عمومی در حال حاضر یک وزنه قابل توجه در بخش فرهنگی کشور است، افزود: وظیفه کارشناسان ستادی و کتابداران در این راستا بسیار مهم و تاثیر گذار است و همه باید در اجرای مسئولیتهای محوله به خوبی عمل کنند.
مخدومی با اشاره به فعالیت ۵۳ باب کتابخانه عمومی نهادی در استان کردستان، اظهار کرد: هم اکنون نزدیک به ۴۵ هزار نفر در کتابخانههای عمومی استان عضویت دارند و امیدواریم با برنامهریزی اساسی این تعداد در سال آینده افزایش خوبی پیدا کند.
وی تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای عمومی استان کردستان را ۸۶۰ هزار جلد عنوان کرد و گفت: امسال نزدیک به ۲۵ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اهدا شده است و این امر نشان از توجه مردم به فرهنگ اهدای کتاب در کردستان دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان زیربنای این نهاد فرهنگی در استان را نزدیک به ۲۵ هزار متر مربع ذکر کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ با افتتاح کتابخانه های عمومی نایسر در سنندج و ابوذر در قروه این میزان افزایش خوبی پیدا می کند.
مخدومی از رشد برگزاری برنامههای فرهنگی در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ در استان خبر داد و افزود: کتابخانههای عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگی میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه فرهنگی کشور داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات