به گزارش ایسنا، با این حال، فضای بازار به دلیل نگرانی از عمیق شدن بحران بانکها در سراسر جهان، شکننده مانده است و هر دو شاخص بازار نفت، بخشی از رشدی که در ابتدای معاملات داشتند را از دست دادند.
بهای معاملات نفت برنت با ۵۸ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۷۴ دلار و۲۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۱ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید.
شاخصهای بازار نفت روز چهارشنبه، برای سومین روز متوالی کاهش پیدا کردند و شاخص نفت آمریکا برای نخستین بار از ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱، به پایین مرز ۷۰ دلار در هر بشکه، سقوط کرده بود. نفت برنت از جمعه گذشته حدود ۱۰ درصد و نفت آمریکا حدود ۱۱ درصد، نزول کرده است.
بانک "کردیت سوئیس" در پی ریزش سهام این بانک که نگرانیها نسبت به بروز بحران بانکی جهانی را برانگیخت، روز پنج شنبه اعلام کرد از بانک مرکزی سوئیس، حداکثر ۵۴ میلیارد دلار برای تقویت نقدینگی خود و اعتماد سرمایه گذاران وام می گیرد.
تحلیلگران شرکت "هایتونگ فیوچرز" در یادداشتی به مشتریانش اعلام کردند: فضای بازار وخیم شده زیرا بحران بانکی، از آمریکا به اروپا گسترش پیدا کرده است. حتی اگر عوامل بنیادین، سیگنالهای منفی را نشان ندهند، روند آتی به سطح اضطراب بازار بستگی خواهند داشت.
به گفته لیام تای آن، تحلیلگر شرکت "فیلیپ نوا"، دورنمای مثبت اوپک از رشد تقاضای چین برای نفت، از قیمتها پشتیبانی کرد.
اوپک پیش بینی خود از رشد تقاضای چین برای نفت را در جدیدترین گزارش ماهانه خود که روز سه شنبه منتشر شد، بالا برد. آژانس بین المللی انرژی هم پیش بینی خود از رشد تقاضا برای نفت را با اشاره به ازسرگیری سفرهای هوایی و بازگشایی اقتصادی چین، ارتقاء داد.
اما نگرانیها نسبت به مازاد عرضه به قوت خود باقی ماند. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد ذخایر نفت در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، به بالاترین میزان در ۱۸ ماه اخیر صعود کرده است و همزمان، تولید نفت روسیه با وجود تحریمها علیه صادرات دریابرد این کشور، در فوریه مشابه سطح پیش از جنگ اوکراین ماند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته به میزان ۱.۶ میلیون بشکه، رشد کرده و از ۱.۲ میلیون بشکه افزایشی که تحلیلگران پیش بینی کرده بودند، فراتر رفته است.
بر اساس گزارش رویترز، سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا به افزایش نیم درصدی نرخ بهره به دلیل قوی شدن اقتصاد و بالا ماندن نرخ تورم منطقه یورو، تمایل دارند. اما نرخهای بهره بالاتر، تقاضا برای نفت را سرکوب خواهد کرد زیرا رشد اقتصادی آهسته می شود. با این حال، نگرانیها نسبت به گسترش بحران بانکی، ممکن است تاثیر منفی بر تقاضا برای نفت داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات