• سه‌شنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401122316183
  • خبرنگار : 50212

بایدها و نبایدهای یک چهارشنبه‌سوری ایمن

بایدها و نبایدهای یک چهارشنبه‌سوری ایمن

ایسنا/مرکزی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه از آماده‌باش نیروهای این سازمان در چهارشنبه‌ آخر سال خبر داد و گفت: در استانه فرا رسیدن چهارشنبه آخر سال سازمان آتش نشانی همانند سایر دستگاه های مرتبط، خود را برای شبی خاص، شبی شاد، اما بی خطر آماده کرده است.

رضا یزدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۹۰ نیروی عملیاتی در قالب ۹ دستگاه خودروی آتش نشانی و سه دستگاه خودروی سبک پیشرو و یک دستگاه موتورسیکلت مجهز در نقاط پرخطر شهر ساوه برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه سوری آماده ارائه خدمات می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۸ سال از آسیب‌پذیرترین رده های سنی در چهارشنبه سوری هستند، گفت: والدین در این شب مراقب فرزندان خود باشند، همچنین از روشن کردن آتش در کنار پست‌های توزیع برق، مکان‌ها و پارکینگ‌های سربسته، کوچه‌های باریک، کنار خودروهای پارک شده و مجاورت مواد اشتعال‌زا خودداری کنند.

وی با بیان اینکه شاید روشن کردن آتش در اختیار افراد باشد اما کنترل و اطفای آن در اختیار آنها نیست و ممکن است منجر به خسارات جبران ناپذیر شود، تاکید کرد: با توجه به اینکه طی سال‌های اخیر سنت چهارشنبه سوری تحریف شده و ماهیت خود را از دست داده است مردم و جامعه دچار خسارت شده‌اند، پس باید مراقبت شود که سال نو را با تلخی شروع نکنید.

وی گفت: مواد محترقه بسیار خطرآفرین هستند، بنابراین نگهداری این مواد در منزل خطرناک است و افراد از پرتاب این مواد به سمت خودروها و دیگران خودداری کنند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه بیان کرد: نقاط حادثه خیز چهارشنبه سوری در سطح شهر را شناسایی کرده‌ایم ولیکن در صورت هرگونه حادثه و اتفاقی ابتدا باید افراد مسن و کودکان را از محل حادثه دور کرده و بلافاصله با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی با ذکر دقیق آدرس تماس بگیرند تا ماموران آتش نشانی در صحنه حاضر شوند.

وی با بیان توصیه‌های ایمنی ویژه مراسم چهارشنبه سوری گفت: چهارشنبه سوری شبی است که می‌توان با رعایت نکاتی ساده و آسان آن را به شبی خاطره  ساز، بیاد ماندنی و مفرح تبدیل ساخت یا با بی‌تدبیری و عدم کنترل رفتارهای غیر معقول آن را به شبی سیاه و دردآور برای خود و سایرین مبدل ساخت.

یزدی افزود: استفاده از مواد محترقه از جمله ترقه و فشفشه همواره احتمال انفجار این مواد را در شرایط و حالت پیش بینی نشده فراهم می‌سازد. آلودگی شدید صوتی، استرس و تشنج ‌های روحی، خسارات مالی فراوان، نقض حقوق شهروندان و صدمات بی‌شمار جانی و در  برخی از موارد، فوت افراد، رهاورد برگزاری غیر متعارف و غیر اصولی این مراسم است.

وی گفت: بالاترین آمار آسیب دیدگان را افراد تماشاچی و عبوری و بیشترین اعضای صدمه دیده را دست، صورت و چشم اشخاص شامل می‌شود. در صورت بروز آتش سوزی یا هرگونه حادثه، با حفظ خونسردی بی درنگ کودکان و افراد مسن را از محل حادثه دور کنید و با مرکز پیام ۱۲۵ تماس بگیرید.

او بیان کرد: از نگهداری مواد قابل اشتعال از جمله نفت و بنزین و ... در منزل خودداری کنید. مواد محترقه در کنار وسایل گرمازا در هوای گرم، در دست یا جیب افراد به صورت خودبخود منفجر می‌شوند. از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول‌های اسپری مانند حشره‌کش‌ها و رنگ ‌ها بر روی آتش خودداری شود. از شکستن و بریدن شاخه‌های درخت برای افروختن آتش بپرهیزید.

یزدی با تاکید بر اینکه وجود یک کپسول خاموش کننده آتش نشانی پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است، تاکید کرد: به خاطر داشته باشید همواره استفاده نادرست و بی رویه از وسایل آتش بازی و روشن کردن آتش‌های بزرگ حوادث ناگواری به دنبال دارد. از روشن کردن آتش و استفاده از مواد محترقه و فشفشه در پارکینگ ساختمان جدا بپرهیزید. مراقب اعمال رفت و آمد فرزندان خود باشیم و به آنها جهت پرهیز از روشن کردن آتش و ترقه بازی و ساخت مواد منفجره دست ساز هشدار دهیم.

وی گفت: همیشه در مواقع آتش بازی جهت اطفاء حریق، کپسول خاموش کننده دستی یا آب در دسترس باشد. کودکان و نوجوانان از اقشار آسیب‌پذیر هستند استفاده از این مواد توسط آنان خطرات جدی به همراه داشته و سلامت آنان را به خطر می اندازد. از ریختن مایعات قابل اشتعال مانند بنزین  روی آتش خودداری کنیم.

او افزود: از روشن کردن آتش در وسط خیابان و مسیر تردد خودرو ها جدا بپرهیزید. برای خاموش کردن مایعات قابل اشتعال از آب استفاده نکنیم. فرزندانمان را در تهیه وسایل آتش بازی بی خطر و مفرح همراهی کنیم. از روشن کردن آتش زیر درختان و نزدیک خودروها خودداری کنید. خیابان‌ها را برای عبور خودروهای امدادی مانند آتش نشانی و آمبولانس و... مسدود نکنیم. از پرتاب مواد منفجره بر روی آتش جدا خودداری کرده و هنگام پریدن از روی آتش یکدیگر را هل ندهید. از پرتاب مواد محترقه جلوی پای عابرین خودداری کنیم و پس از پایان مراسم در نظافت محله با کارگران شهرداری همکاری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha