باقر صدیقی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اهالی سرولایت مردمی مهماننواز، فرهنگ دوست و با اصالت هستند، به ظرفیتها و پتانسیلهای سهگانه بخش سرولایت در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اشاره کرد و افزود: منطقه با تمدن و کهن سرولایت با داشتن ابنیه و اماکن خاص میراثی و گردشگری از قدیم مورد توجه کارشناسان و متخصصان این حوزه بوده است.
نماینده دولت در سرولایت با اذعان به پیشینههای تاریخی و کهن این منطقه که دارای آثار بجای مانده از دورههای مختلف تاریخی است، افزود: مهماننوازی مردم فرهنگ دوست سرولایت زبانزد خاص و عام بوده که این نشان از اصالت مردم این دیار است.
وی خاطرنشان کرد: آثار و ابنیه تاریخی بجای مانده از دورههای متفاوت قدیم غنای این اصالت را دوچندان کرده است به طوری که در ایام نوروز جمعیت منطقه دو تا سه برابر میشود.
ضرورت احیای انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی
صدیقی با اشاره به فعالیت انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی در تمامی این منطقه تصریح کرد: احیای این انجمنها از درخواست مردم این منطقه است که در اولین فرصت نسبت به این مهم اقدام خواهد شد.
رئیس کارگروه توسعه گردشگری سرولایت تأکید کرد: اماکن سر سبز و کوهستانی واقع شده در اقصی نقاط این بخش باعث تردد و جذب مسافر و گردشگر به این منطقه میشود لذا اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر باید با آمادگی کامل پذیرای قدوم مسافران و گردشگران باشند.
بخشدار سرولایت ادامه داد: واقع شدن این منطقه در کریدور جادهای آسیای میانه و داشتن جادهای دو طرفه، مخاطراتی را برای مسافران دارد که باید از سوی دستگاههای متولی خدمات و نظارت ترددهای جادهای بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به بروز تصادفات پر خطر جادهای در طی سال توصیه کرد: حضور پایگاه امداد و نجات هلالاحمر در کنار اورژانس، پلیسراه و آتشنشانی ضروری است.
صدیقی ادامه داد: کمیتههای ۷ گانه ذیل ستاد نوروزی برای ارائه خدمت به زائران و مسافران باید با برنامهریزی مناسب و مطلوب خاطرات خوب و خوشی را برای مسافران رقم بزنند.
فضای شهری و منطقه باید تغییر و تحول خاصی به خود ببیند
رئیس ستاد خدمات سفر بخش سرولایت با تأکید بر شروع فعالیتهای مسئولان کمیتههای ذیل ستاد به ویژه شهرداری و آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: فضای شهری و منطقه باید تغییر و تحول خاصی به خود ببیند و با فضاسازی، نصب المان، روشنایی، تنظیف، گلکاری و فضای سبز و... این تحول باید مشهود باشد.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی صورت گرفته و تقارن ایام ماه مبارک رمضان با نوروز، شروع مسافرتها از آغاز نیمه دوم اسفندماه شروع خواهد شد لذا تمامی مردم و اعضای ستاد خدمات سفر باید بر اساس وظایف تشریح شده تمهیدات و آمادگی خود را برای زمان شروع مسافرتها داشته باشند.
صدیقی تأکید کرد: تعویض و نصب تابلوهای خوش آمدگویی، راهنمای مسافران به ویژه برای محل اسکان و ایجاد بازارچه و نمایشگاه صنایعدستی و عرضه محصولات روستایی و خانگی تولیدات هر روستا باید در محلی مناسب و در حاشیه جاده راهاندازی و به نحو مطلوب به مسافران ارائه خدمت بدهد.
بخشدار سرولایت بیان کرد: اعضای ستاد نوروزی باید لیست کشیک کارکنان خود را در اسرع وقت برای جمعبندی ارائه دهند و دستگاههای خدماتی نظیر آب، برق و... تمهیدات ویژهای را داشته باشند.
توانمندیهای منطقه سرولایت زبانزد و قابل تحسین است
صدیقی با ضروری دانستن همکاری صنوف مختلف خدماتی نظیر نانواییها، فروش مواد غذایی. تعمیرات و... به ویژه در روزهای تعطیل تأکید کرد: ارائه خدمات ضروری باید در دستور کار دستگاههای نظارتی قرار گیرد و پیش بینی لازم برای اسکان موقت و مواقع بحرانی را داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای چندگانه سرولایت بزرگ اذعان کرد: توانمندیهای منطقه سرولایت زبانزد و قابل تحسین است و این اصالت و مهماننوازی را با تبلیغات و نصب تابلوهای راهنما در مبادی ورودی شهر و روستا به نمایش بگذارید و توانمندیهای خود را به تمامی زائران و مسافران بشناسانید.
بخشدار سرولایت با بیان اینکه تمامی تمهیدات لازم برای پذیرایی از مسافران اندیشیده شده است، افزود: باید قابلیتهای فراوان و متنوع و مهارتها را در زمینههای گوناگون صنایعدستی و گردشگری نمایان کرده و با تشکیل بازارچه به چرخش اقتصاد گردشگری کمک کرد.
وی با اعلام آمادگی چاپ و تهیه بروشور و فعالیتهای تبلیغاتی مراکز گردشگری و میراث فرهنگی توصیه کرد: با معرفی توانمندیها به مسافران و گردشگران باید به توسعه فرهنگ گردشگری و اقتصاد گردشگری که از اهداف تشکیل این ستاد است کمک کرد.
انتهای پیام
نظرات