مهدی دوستی صبح امروز (۲۲ اسفندماه) در نشست شورای معادن استان هرمزگان، با اشاره به بهرهبرداری از بندرگاه خمیر، اظهار کرد: کل تلاش ما برای بهرهبرداری از این بندر، صادرات تخصصی به ویژه صادرات گچ بوده است چرا که طبق بررسیهایی که ابتدای سال جاری انجام دادیم عمانیها در حال پیشیگرفتن از ما در بازار گچ بودند.
وی عنوانکرد: این آمادگی وجود دارد اگر نارساییهایی در بندرگاه خمیر وجود دارد طبق نظر بهرهبرداران برطرف شود از این رو در بحث اصلاح رویهها و رویههای گمرکی موردنیاز بندرخمیر، ظرفیت شناورها و لایروبی این بندر آمادهی اجرای طرحهای جدید هستیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، با اشاره به اجرای طرح نهضتملی مسکن در استان هرمزگان و هدفگذاری برای احداث بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی در استان هرمزگان، گفت: معادن و واحدهای تولید گچ استان باید بتوانند نیاز صنعت ساختمان استان را برطرف کنند بر همین مبنا هیچ منطقی بر این که گچ ساختمانی از خارج از استان تامین شود حاکم نیست.
دوستی، عنوانکرد: برنامهی اصلی ما در سال آینده بررسیِ امکانِ تولید لوازم خانگی در استان و همچنین راهاندازیِ خوشه صنعتی مصالح ساختمانی است، بر همین اساس باید تلاش کنیم که در سال ۱۴۰۲ تمام زنجیره صنعت ساختمان در هرمزگان ایجاد شود و اداره کل صمت استان باید روی این موضوع تمرکز کنند.
وی در بررسی موضوعات مربوط به معدن خاک سرخ هرمز، گفت: هرمز یک منطقه گردشگری است که مزیت نسبی آن، خاک سرخی است که در آن وجود دارد و هیچ کجای دنیا کسی مزیت نسبیاش را به فروش نمیرساند بر همین اساس نمیتوان گردشگریِ هرمز را که بسیار سودآورتر از فعالیت این معدن است را فدا کنیم و جلوی ثبت ملی و جهانیِ جزیره را بگیریم.
نماینده عالی دولت همچنین تاکید کرد: لازم است خسارتهای وارده به بهرهبرداران و سرمایهگذاران معدن خاک سرخ هرمز برآورد و به آنها پرداخت شود و اگر لازم بود معدنی معوض به آنها داده شود تا مزیت نسبیِ جزیره هرمز حفظ شود.
استاندار هرمزگان همچنین در این جلسه بر لزوم اکتشافات معدنی تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات