• یکشنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401122114897
  • خبرنگار : 71589

شباهت عجیب ابزار سنگی میمون‌ها و انسان‌ها

شباهت عجیب ابزار سنگی میمون‌ها و انسان‌ها

یک مطالعه جدید ضمن نمایش اینکه تولید ابزار سنگی منحصر به انسان و اجداد ما نیست، نشان می‌دهد که ابزار سنگی میمون‌ها و انسان‌ها تشابهات شگفت انگیزی دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بخش انسان شناسی تکوینی موسسه ماکس پلانک، مصنوعات ساخته شده توسط میمون‌های دنیای قدیم را در تایلند کشف کرده است که شبیه به ابزارهای سنگی است که در طول تاریخ توسط انسان‌های اولیه ساخته شده است.

این ابزار سنگی با لبه‌های تیز تاکنون نشان‌دهنده آغاز ساخت ابزار سنگی به صورت هدفمند و یکی از جنبه‌های مشخص و متمایز از تکامل انسان‌ها بود.

اکنون این مطالعه جدید مفروضات دیرینه در مورد منشاء ساخت ابزار هدفمند توسط اجداد ما را زیر سوال برده است.

بر اساس بررسی ابزارهای سنگی ساخته شده توسط میمون‌های ماکاک دم دراز در پارک ملی فانگ نگا(Phang Nga) در تایلند، مشخص شد که آنها با استفاده از ابزار سنگی دانه‌های سخت‌پوست را می‌شکنند.

مجموعه به دست آمده از سنگ‌های شکسته قابل توجه است و در سراسر حومه این شهر پراکنده است. علاوه بر این، بسیاری از این مصنوعات دارای ویژگی‌های مشابهی هستند که می‌توان از آنها برای تشخیص ابزارهای سنگی عمدا ساخته شده از سایر انواع ابزار سنگی در برخی از قدیمی‌ترین مکان‌های باستان‌شناسی در شرق آفریقا استفاده کرد.

توموس پرافیت پژوهشگر مرکز انسان شناسی تکوینی موسسه ماکس پلانک و نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: توانایی ساختن عمدی تکه‌های سنگی تیز به ‌عنوان نقطه‌ای حیاتی در تکامل انسان‌ها شناخته می‌شود و درک چگونگی و زمان وقوع این امر سؤال بزرگی است که معمولاً از طریق مطالعه مصنوعات و فسیل‌های گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: اکنون مطالعه ما نشان داده است که تولید ابزار سنگی منحصر به انسان و اجداد ما نیست.

این واقعیت که این میمون‌های ماکاک از ابزارهای سنگی برای شکستن دانه‌های سخت استفاده می‌کنند، جای تعجب ندارد، زیرا آنها همچنین از ابزارهایی برای دسترسی به صدف‌های مختلف استفاده می‌کنند. نکته جالب این است که با انجام این کار، آنها به طور تصادفی یک رکورد باستان شناسی قابل توجه از خود به جا می‌گذارند که تا حدی از برخی از مصنوعات انسان‌تباران(hominin) قابل تشخیص نیست.

انسان‌تباران با نام علمی Hominin، تباری از زیرخانواده انسان‌ساییان‌اند. این تبار شامل تمام گونه‌های موجود یا منقرض‌شده‌ای است که به انسان امروزی نزدیک‌ترند تا به شامپانزه‌های امروزی. به اعضای این تبار نام متعارف‌تر دودمان انسان هم اطلاق می‌شود.

توسعه ابزار سنگی

پژوهشگران با مقایسه تکه سنگ‌هایی که به شکل ناخواسته توسط میمون‌های ماکاک به وجود آمده‌اند، با نمونه‌هایی از برخی از قدیمی‌ترین مکان‌های باستان‌شناسی نشان دادند که بسیاری از مصنوعات تولید شده توسط میمون‌ها در محدوده آن‌هایی قرار می‌گیرند که اغلب با انسان‌های اولیه مرتبط دانسته شده‌اند.

جاناتان ریوز یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: این واقعیت که این مصنوعات می‌توانند با شکستن دانه‌ها تولید شوند، پیامدهایی برای طیف رفتارهایی دارد که ما با سنگ‌های لبه تیز در سایت‌های باستان شناسی مرتبط می‌کنیم.

ابزارهای سنگی میمون‌های ماکاک که اخیراً کشف شده‌اند، بینش‌هایی را در مورد چگونگی توسعه اولین فناوری توسط اجداد اولیه ما ارائه می‌دهند. آنها به ما می‌گویند که این منشاء ممکن است با رفتارهایی مشابه با دانه شکنی مرتبط باشد که ممکن است بسیار قدیمی‌تر از قدیمی‌ترین سوابق باستان شناسی باشد.

این مطالعه به تازگی در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha