مهدی لعلبار در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان محلات با داشتن ۳۶ اثر ثبت شده و به دلیل بهرهمندی از انواع آثار گردشگری، تاریخی و آب و هوای مناسب و دارا بودن باغات گل و معادن سنگ، همواره و در طول سال پذیرای مسافران است.
وی ادامه داد: به منظور رفاه حال گردشگران و مسافران، هر ساله برنامهریزیهای مختلفی در سطح دستگاههای خدمات رسان و مرتبط صورت میگیرد. در طول روزهای اخیر با برگزاری جلسات خدمات سفر، در راستای کیفیتبخشی خدمات به مسافرین و فراهم کردن رضایت آنان تلاش می کنیم.
وی افزود: این جلسات به منظور کسب آمادگی دستگاههایی است که در ارتباط با این مسئله مسئولیت دارند. بر اساس دستورالعمل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ستاد اجرایی خدمات سفر در ۸ کمیته شامل خدمات حمل و نقل، امداد و نجات، خدمات انتظامی، امنیتی و ترافیکی، امور شهرداریها، کمیته امور دهیاریها، کمیته اسکان و نظارت، کمیته تنظیم بازار و خدمات رفاهی و کمیته خدمات بهداشتی، سلامتی و زیست محیطی فعال است.
لعلبار تصریح کرد: هر کدام از این کمیتهها، طبق دستورالعمل، وظایفی را بر عهده دارند و در جلسات تخصصی در مورد اقداماتی که باید پیش از آغاز سال و پس از آغاز سال انجام شود، برنامهریزی کرده و هماهنگیهای لازم را انجام میدهند.
وی گفت: از مصوبات این جلسه ای که اخیرا تشکیل شده میتوان به تشدید نظارت بر بازار، مجتمعهای پذیرایی، اقامتی و گردشگری اشاره کرد که این نظارتهای ویژه از چهاردهم اسفند توسط دستگاههای مسئول مانند جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت آغاز شده است. آماده بودن کامل دستگاهها برای استقبال از مسافرین، اقدامات لازم برای فعالیت و کشیک ادارات به خصوص در دستگاههای خدمترسان و مرتبط با ستاد سفر، فعالیت و کشیک اصناف در ایام پایانی سال و در ایام نوروز ۱۴۰۲ و برگزاری منظم جلسات کمیته سفر از دیگر برنامههای این جلسات است.
لعلبار اسکان مسافران نوروزی را از اقدامات مهم این کمیته دانست و اظهار کرد: آموزش و پرورش با فراهم کردن ۷ مدرسه در شهر محلات و یک مدرسه در شهر نیمور با مجموع ۵۲ کلاس و ظرفیت پذیرش ۵۰۰ مسافر در طول شبانه روز، آماده پذیرایی از مسافرین است. در صورتی که خانه معلم نیز بازگشایی شود، به ظرفیت پذیرش افزوده میشود.
وی افزود: همچنین ۶۵ واحد در آبگرم، ۵ واحد بومگردی در روستاهای خورهه، آتشکوه، نخجیروان و مزور؛ هتل اقصی و هتل آبگرم و مجتمع نور در کنار مهمانپذیر اطلس با ظرفیت ۱۲ اتاق نیز آماده پذیرش مسافران هستند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محلات، زیباسازی شهرهای محلات و نیمور را از دیگر اقدامات این کمیته بیان کرد و ادامه داد: زیباسازی ورودی شهرهای محلات و نیمور در دستور کار قرار دارد. رنگآمیزی جداول، نورپردازی و گلکاری که میتواند به زیباسازی شهرها کمک کند، توسط راهداری و شهرداریها انجام میشود. رفع خطر محورهای مواصلاتی و نقاط حادثهخیز هم توسط راهداری، نیروی انتظامی و پلیس راه، پیگیری و تا حد امکان انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: نظارت بر اصناف و نانواییها و فعالیت آنها در ایام نوروز، از برنامههای پیشبینی شده است. ایجاد دو پایگاه نوروزی در سرچشمه و پارک ساحلی نیمور، استقرار اکیپ هلال احمر در ورودی شهر محلات و استقرار هلال احمر و نیروی انتظامی در آبگرم جهت ایجاد امنیت و ارائه خدمات امدادی از دیگر مصوبات این کمیته است.
لعلبار گفت: در شهر محلات پارک سرچشمه، بوستان امام علی(ع) و بوستان سلامت و در نیمور نیز پارک ساحلی جهت استقرار چادرهای مسافرتی در نظر گرفته شده است. مقرر شده است که فعالیت معادن از ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین تعطیل باشد و کلیه حفاریها نیز از ۲۳ اسفند ممنوع خواهد بود. نظارت و خدماتدهی خودپردازهای بانکی با استفاده از پرسنل کشیک نیز در دستور کار قرار دارد. در مجموع، تمهیدات لازم اندیشیده شده است که تا آنجایی که امکان دارد شرایط خوبی برای مسافران فراهم شود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان محلات ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده، از ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱، حدود ۱۸ هزار مسافر در هتلها، مجتمعهای اقامتی، گردشگری، بومگردی، خانههای مسافری، چادرهای مسافرتی مستقر شده و در پارکها، مدارس، آموزش و پرورش، مهمانسرای ادارات، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی اسکان داشتهاند و حدود ۲۳۳ هزار نفر نیز در مناطق نمونه گردشگری محلات حضور یافته و از آنها بازدید داشتهاند.
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به افزایش بازدیدکنندگان و مسافران نوروزی در نوروز امسال گفت: تعدادی بنر از طرف میراث فرهنگی در اختیار شهرداریها قرار میگیرد و تعدادی نیز توسط خود شهرداری تامین شده و در نقاط مختلف شهر نصب میشود. تعدادی بروشور و نقشه هم تهیه شده و در اختیار شهرداری و هلال احمر برای توزیع میان مسافران، قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات