• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401122013901
  • خبرنگار : 71496

نتانیاهو قرارداد «گاز مقابل سفارت» را به ایتالیا پیشنهاد داد

نتانیاهو قرارداد «گاز مقابل سفارت» را به ایتالیا پیشنهاد داد

برخی منابع در تل‌آویو از پیشنهاد نخست وزیر رژیم صهیونیستی به نخست وزیر ایتالیا برای فروش گاز به قیمت ارزان در ازای تایید الحاق قدس به اراضی اشغالی و انتقال سفارت کشورش از تل‌آویو خبر دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری "معا"ی فلسطین، برخی منابع سیاسی در تل‌آویو اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا قراردادی را پیشنهاد داد که بر اساس آن رم در ازای تایید الحاق قدس شرقی به اراضی اشغالی و به رسمیت شناختن قدس یکپارچه به عنوان "پایتخت اسرائیل" و نیز انتقال سفارتش از تل‌آویو به این شهر، گاز را به قیمت پایین از تل‌آویو خریداری می‌کند.

به گفته این منابع، نتانیاهو به ملونی مدعی شد: "فکر می‌کنم زمان آن رسیده که رم قدس را به عنوان پایتخت یهودی‌ها از سه هزار سال قبل به رسمیت بشناسد، همانگونه که آمریکا در یک ابتکارعمل دوستانه بزرگ این کار را انجام داد".

نتانیاهو پیشتر در گفت‌وگو با رسانه‌های عبری زبان در رم، با اشاره به احداث یک ایستگاه جدید گاز طبیعی مایع (ال ان جی) در قبرس اعلام کرده بود که "تل‌آویو قصد دارد صادرات گاز خود به ایتالیا را افزایش دهد".

او در دیدار با آدولفو دورسو، وزیر کار ایتالیا در همایشی با حضور تجار بزرگ ایتالیا گفت: "ما در حال حاضر با شرکت ملی شما (اینی) در زمینه گاز همکاری داریم؛ اما می‌خواهیم این همکاری را توسعه دهیم".

نتانیاهو در ادامه نیز با اشاره به امکان افزودن یک ایستگاه گاز طبیعی مایع احتمالا در قبرس برای افزایش ظرفیت صادرات گاز از اراضی اشغالی به ایتالیا و از ایتالیا به اروپا، خطاب به این وزیر ایتالیایی گفت: فکر می‌کنم یک نیاز استراتژیک در ایتالیا و اروپا به گاز وجود دارد و اسرائیل آماده همکاری بیشتر با شما در این زمینه است.

در مقابل دورسو از اظهارات نتانیاهو استقبال کرد و گفت: ما باید در چالش رسیدن به استقلال در حوزه انرژی پیروز شویم و می‌توانیم با هم این کار را بهتر انجام دهیم به ویژه که ایتالیا به دنبال این است که به قطب گاز در اروپا تبدیل شود و اسرائیل باید مرکز قدرتمند تولید گاز شود. ایتالیا مانند دیگر کشورهای اروپایی از زمان آغاز جنگ در اوکراین می‌خواهد ابتکارعمل‌های خود را جهت پایان دادن به اتکایش به گاز روسیه افزایش دهد.

رژیم صهیونیستی پس از کشف چندین چاه گاز در سواحل اراضی اشغالی در دریای مدیترانه در ابتدای سال ۲۰۱۰ به جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگان گاز پیوست و اکنون برای انتقال گاز به ایجاد خط لوله‌هایی نیاز دارد که گاز را از سکوهای حفاری شده در دریای مدیترانه به بازارهای جنوب ایتالیا انتقال دهند.

مشارکت در این پروژه به قبرس، یونان، ترکیه و در حال حاضر ایتالیا پیشنهاد شده است. از جمله گزینه‌های موجود برای انتقال گاز از اراضی اشغالی به اروپا طرح EastMed برای احداث خطوط لوله در زیر آب است، در این طرح طول خطوط انتقال گاز حدود ۱۹۰۰ کیلومتر است که میدان‌های گازی دریایی را از طریق قبرس و یونان به جنوب اروپا متصل می‌کند؛ اما این طرح بسیار هزینه‌بر بوده و حدود شش میلیارد یورو هزینه دارد و تنها بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ تکمیل شده و قابل بهره‌برداری است.

نتانیاهو در مصاحبه‌ای با روزنامه "لا رپوبلیکا" گفت: می‌خواهم شاهد همکاری‌های اقتصادی بیشتری میان (اسرائیل و ایتالیا) باشم، فکر می‌کنم ارتباط مستحکم با شرکت شما برای هر دو طرف مثبت خواهد بود. همچنین ما مقدار زیادی گاز طبیعی داریم و می‌خواهم درباره چگونگی انتقال آن به ایتالیا برای حمایت از توسعه اقتصادی آن را بررسی کنم.

ایتالیا در پی جنگ در اوکراین، متعهد به جایگزینی واردات انرژی از روسیه است.

سفر نتانیاهو به رم با مخالفت شدیدی در اراضی اشغالی مواجه شد و او را متهم کردند که این سفر را با هدف تفریح انجام داده است. مخالفان نتانیاهو می‌گویند، اگر مساله ضروری بود، می‌توانست روز جمعه بازگردد؛ اما تصمیم گرفت تا یکشنبه در آنجا بماند.

همچنین صدها تن از مخالفان نتانیاهو در مقابل محل اقامت او در رم تظاهرات کرده و تا زمانی که با فلسطینی‌ها صلحی برقرار نکند، او را عنصر نامطلوب در ایتالیا خواندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha