• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401122013893
  • خبرنگار : 71290

کوشکی: برقراری روابط ایران و عربستان ، سطح تنش در منطقه را کاهش می‌دهد

کوشکی: برقراری روابط ایران و عربستان ، سطح تنش در منطقه را کاهش می‌دهد

یک استاد دانشگاه با بیان این که برقراری رابطه ایران و عربستان سطح تنش را در خلیج فارس و غرب آسیا کاهش می دهد و این به نفع همه کشورهای منطقه است، گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی موافق توسعه روابط ما با عربستان نیستند و می خواهند این روابط درسطح حداقلی بماند.

محمد صادق کوشکی در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دو جانبه گفت: عربستان چه در دوران قبل از انقلاب و چه پس از پیروزی انقلاب یکی از رقبای سرسخت منطقه‌ای ما بوده اما نباید آن را به معنای خصومت برداشت کرد زیرا آل سعود و به عبارتی حکمرانان این کشور، با خود کشور عربستان متفاوت هستند.
وی تصریح کرد: عربستان با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که دارد رقیب جدی ما به شمار می رود اما دشمن نیست، سیاست هایی که توسط آل سعود انجام می شود خصمانه بوده است. با این وجود و شرایط امروز و منافع ما و منطقه ایجاب می‌کند تا روابط دو کشور ایران و عربستان برقرار شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در این میان، رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند که زیان کرده و متضرر اصلی برقراری رابطه تهران و ریاض هستند. بنابراین برقراری رابطه با عربستان، به معنای کاهش رقابت آل سعود نیست، ما هم برنامه‌های خودمان را برای تامین امنیت منطقه دنبال می کنیم به عبارتی مسیری برای گفت‌وگو ایجاد شده است.
کوشکی خاطرنشان کرد: طبیعتا این برقراری رابطه سطح تنش را در خلیج فارس و غرب آسیا کاهش می دهد و این به نفع همه کشورهای منطقه است، با توجه به بحران های سیاسی در منطقه از جمله یمن و لبنان و... این اتفاق می تواند از التهاب آنان کم کند، در واقع اتفاق خوبی است که باید از آن استفاده کنیم.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به مراودات اقتصادی و تجاری ایران و عربستان قبل از قطع روابط گفت: تا ۷ سال پیش صادرات ما به عربستان سالانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار بود. اکنون با برقراری روابط این رقم می تواند افزایش قابل ملاحظه‌ ای داشته باشد، لذا صادرکنندگان و تجار ایرانی می توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر فایده دیگر همکاری های اقتصادی، می تواند امنیتی و سیاسی باشد و از این طریق چهره ایران که توسط آل سعود تخریب شده بازسازی شود و حتی سعودی ها می توانند همانند سایر کشورهای منطقه از خدمات درمانی ایران هم استفاده کنند. ایران کشوری که سعودی ها نشان می دهند، نیست ما باید از این فرصت های اقتصادی به بهترین نحو و برای ترمیم جایگاه خود استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه درباره این که بازسازی روابط ایران و عربستان برخلاف منافع آمریکا در منطقه است، خاطرنشان کرد: سعودی ها ناچار شدند پای میز مذاکره با ما بنشینند، با بحران های زیادی درگیر هستند، آمریکایی ها این مساله را می فهمند اما طبیعتا آمریکا و رژیم صهیونیستی موافق توسعه روابط ما با عربستان نیستند و می خواهند این روابط درسطح حداقلی بماند تا این که گسترش پیدا کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha