• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401122013746
  • خبرنگار : 50597

ثبت نام بیش از ۶۰۰ نفر در طرح همیار طبیعت شهرستان محلات

ثبت نام بیش از ۶۰۰ نفر در طرح همیار طبیعت شهرستان محلات

ایسنا/مرکزی کارشناس آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی شهرستان محلات گفت: همیاران طبیعت، بازوی کمکی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی هستند.

الهام یوسفی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اداره منابع طبیعی شهرستان محلات به منظور آموزش و ترغیب دانش‌آموزان به حفظ و نگهداری از عرصه‌های طبیعی، اقدامات ترویجی و آموزشی بسیاری را در سطح مدارس انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات این اداره، فرهنگ‌سازی از طریق آموزش با حضور کارشناسان است، ادامه داد: به این منظور، یکی از مدارس شهر به عنوان مدرسه پایلوت همیار طبیعت انتخاب شده و دانش‌آموزان این مدرسه، آموزش‌های مختلفی از جمله درختکاری و اقدامات حفاظتی در ارتباط با منابع طبیعی را از طریق کارشناسان این اداره فرا می گیرند و برنامه‌های جانبی مختلفی از جمله مسابقه نقاشی و اهدای جوایز به دانش آموزان، دیوارنویسی در مدارس و کاشت درخت توسط خود دانش‌آموزان برای آنان در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: یکی از اهداف کشور در طول ۴ سال، اجرایی کردن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است. این طرح برای دانش‌آموزان از مدرسه پایلوت همیار طبیعت آغاز می‌شود تا دانش‌آموزان با اهمیت کاشت درخت آشنا شوند. با این کار یک مجموعه کار آموزشی، ترویجی و فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد تا موجب نهادینه‌شدن فرهنگ کاشت درخت شود.

وی گفت: پوشش گیاهی منطقه به دلیل چرای بیش از حد دام یا چرای خارج از فصل، آسیب دیده است. به همین منظور با همکاری سازمان های مردم نهاد، همیاران طبیعت و دوستداران منابع طبیعی، برنامه‌های مختلف کاشت نهال‌های مرتعی جهت احیای پوشش گیاهی متناسب با ساختار و اقلیم هر منطقه انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: این اقدام به احیای پوشش گیاهی، کنترل روان‌آب‌ها و جلوگیری از برخاستن ریزگردها کمک بسیار زیادی می‌کند. به منظور استقرار و تثبیت این پوشش گیاهی احیا شده، با تفاهم با دامداران منطقه، از چرای دام‌ها در نواحی مد نظر جلوگیری می‌شود.

کارشناس آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی شهرستان محلات ادامه داد: کاشت نهال بادامک در اطراف روستای گلچشمه به خاطر تضعیف پوشش گیاهی منطقه به دلیل چرای بیش از حد دام‌ها انجام شده است.

وی افزود: در میز خدمتی که روز گذشته در حاشیه نماز جمعه برگزار شد، ۱۰۰ نهال سرو گلدانی بین مردم محلات و ۱۰۰ سرو گلدانی بین مردم نیم‌ور توزیع شد.

ثبت نام بیش از ۶۰۰ نفر در طرح همیار طبیعت شهرستان محلات

یوسفی با اشاره به طرح همیار طبیعت برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی گفت: همیار طبیعت کسی است که به صورت داوطلبانه برای حفظ منابع طبیعی با سازمان همکاری می‌کند. اگرچه حفظ، نگهداری و احیای منابع طبیعی، رسالت سازمان است، اما از آنجا که این عرصه متعلق به تمام مردم است، کمک‌های مردمی می‌تواند سازمان را در نگهداری و توسعه این منابع خدادادی، کمک کند.

وی اظهار کرد: همیاران از بین مردم علاقمند به منابع طبیعی انتخاب می شوند و از طریق برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، با اقدامات لازم برای یاری به سازمان منابع طبیعی در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، آموزش‌های لازم را فرا می گیرند. همیاران طبیعت در سه سطح دانش‌آموزی، مروج و محافظ دسته‌بندی می‌شوند.

وی ادامه داد: "همیار طبیعت مروج" فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی را آموزش می‌دهد. "همیار طبیعت محافظ" شامل علاقه مندان و همچنین مرتع‌دارانی می‌شود که وظیفه حفاظت از عرصه‌های طبیعی در مقابل چرای بی‌رویه را دارند. "همیار طبیعت دانش‌آموزی" هم دانش‌آموزان را شامل می‌شود. اطلاعات علاقه‌مندان به این حوزه ها دریافت و در سامانه همیار طبیعت ثبت و برای آنان کارت صادر می‌شود.

وی افزود: این کارت علاوه بر هویت‌بخشی به همیاران طبیعت، مزایایی را نیز برای آنان به دنبال دارد. با تعامل با میراث فرهنگی استان، بازدید از غار نخجیر و موزه‌های استان برای همیاران با ۳۰ درصد تخفیف انجام می‌شود و عضویت دانش‌آموزان همیار طبیعت در کتابخانه‌های عمومی به صورت رایگان انجام می‌شود.

یوسفی با اشاره به ثبت نام ۶۰۴ نفر در طرح همیار طبیعت در شهرستان محلات، تصریح کرد: همیاران طبیعت علاوه بر کمک به سازمان در محافظت از عرصه‌های طبیعی، در صورت وقوع آتش‌سوزی، تخریب منابع طبیعی، قطع درخت یا هرگونه آسیب به منابع طبیعی، موارد را با استفاده از تلفن رایگان ۱۵۰۴ به سازمان اطلاع‌رسانی می‌کنند. از این تعداد همیار طبیعت ثبت‌نام شده، ۲۸۰ نفر دانش‌آموز، ۱۵۹ نفر مروج و ۱۶۵ نفر محافظ هستند.

ثبت نام بیش از ۶۰۰ نفر در طرح همیار طبیعت شهرستان محلات

وی ادامه داد: بسیاری از آسیب‌های وارد شده به منابع طبیعی می‌تواند توسط همیاران به اطلاع همکاران ما برسد و با استفاده از این پتانسیل، آسیب به منابع طبیعی کاهش پیدا می‌کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha