به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه دیلی میل، سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد که طالبان از زمانی که به قدرت رسیدند، «تقریبا تنها تمرکز خود را بر وضع قوانینی گذاشتهاند که اکثر زنان و دختران را در خانه محبوس کرده است».
طالبان در اوت ۲۰۲۱ که در پی خروج نیروهای ناتو از افغانستان به قدرت رسیدند، ابتدا وعده دادند که مواضع متعادلتری اتخاذ خواهند کرد، اما از آن زمان تا امروز سختترین مواضع را علیه زنان اتخاذ کردهاند.
آنها حق تحصیل بعد از متوسطه اول، حضور در مجامع عمومی و پارک و رفتن به باشگاههای ورزشی را از زنان گرفتهاند.
زنان همچنین از فعالیت در سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی محروم شدهاند و باید از سر تا پای خود را بپوشانند، از جمله صورت.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت اعزامی سازمان ملل در افغانستان در این بیانیه گفت: در حکومت طالبان، افغانستان سرکوبگرترین کشور جهان از نظر حقوق زنان است. تلاش روشمند، عامدانه و سازمانیافته طالبان برای بیرون راندن زنان و دختران از صحنه عمومی نگران کننده است.
او در این گزارش گفت: محدود کردن نیمی از جمعیت کشور در خانههایشان در این بزرگترین بحران اقتصادی و انسانی جهان، یک خودتخریبی فاحش در سطح ملی است. این کار نه تنها زنان و دختران، بلکه تمامی مردم افغانستان تا چندین نسل آینده را محکوم به فقر و وابستگی به کمکهای خارجی کرده و این کشور را بیش از پیش از مردمش و دیگر کشورهای جهان منزوی میکند.
بر اساس این گزارش ۱۱.۶ میلیون تن از زنان و دختران افغانستان نیازمند حمایت بشردوستانه هستند.
انتهای پیام